打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 就封測提出的動議(希望置頂)

香港版《夢幻古龍Online》將於11月9日(星期一)進行封測,封測期間暫時不安排開放帳號註冊系統、點數充值系統及兌換遊戲點數系統,而是次封測過後將進行刪檔,封測帳號並不能支援在公測時使用,敬請各位玩家留意!遊戲封測帳號已於以下網址裡派發,各位玩家可以前往索取!

這段文字節錄於「《夢幻古龍》封測大典11月9日中午12時開幕」
     可以得知..今次封測采取左近年少見既封測刪檔..睇到呢多相信好多玩家第一時間覺得..唔係呀嘛!?其實封測刪檔就=將我地玩家既心血毀於一旦...同埋你諗下..玩左20day..無啦啦比人del左ac..一定會令玩家有唔想玩既感覺...就呢個措施..小弟自然有不滿..但係我提早出呢篇野..目的真係趁早集合玩家既意見..快d叫官方改變策略..因為我好多fd一聽到刪檔都表明左等公測先玩..
     但係!!呢個game其實好難唔刪檔..點解!?玩過大6版既都知..其實升級真係好快..2個星期已經可以上到50級..你諗下..囉唔到封測ac既人..一玩公測..就會覺得自己係2等公民..試問又點會玩呢?所以我就呢幾點..諗到一個常用既方法...就係
補償 =v=
        補償...相信係一個最可取既方法..但係!!補償d咩永遠都係玩家關心既野..所以我係度提出幾個ideas..拋磚引玉..等你地比更多好既ideas...
       方法1:對一個有50級以上人物既ac..比一隻稀有BB..你地可能會話..下!?捉都捉到啦。所以咪話要提早講..等官方簡一隻專比cb玩家既bb =v=
        方法2:保留一隻50級以上既ac..但係就將佢打番落去50級(假設52級..變番佢做50級)..並限定佢封測出現50級既新人之前..升唔到..咁樣不但可以保持公平度..仲可以大號帶小號..帶起更多新玩家既升級
     而家講住兩個先..希望大家比多d意見..同埋表達你地支持作出補償既決心...到時我會將佢sd比官方..實行民主!
回復

他會有甘好人咩
回復 支持 反對

唔係20day 係7days(24hx7)
你既建議好好
回復 支持 反對

如果有既我諗都係送野=.=
回復 支持 反對

你都傻傻地噶。一人一只稀有?仲洗玩啊?我系大陆的。5个号69级。2个号80级。。。。删档系正常的。唔删档先唔正常。。。删档仲想有稀有送?发梦?
回復 支持 反對

稀有好难抓。。唔好话抓到抓到。-  -
回復 支持 反對

应该系话好难遇到。。。~

总之删档系最公平的选择。大家从头开始。。封测不过系比我地入去熟悉下环境。
回復 支持 反對

你都傻傻地噶。一人一只稀有?仲洗玩啊?我系大陆的。5个号69级。2个号80级。。。。删档系正常的。唔删档先唔正常。。。删档仲想有稀有送?发梦? ...
maironxin 發表於 8-11-2009 11:52

我都有玩大6..我呢個當然係比喻啦..但係亦可以好似大6隻待女寶寶咁...稀有只不過係打個比喻
回復 支持 反對

N隻遊戲封測
有9成都係刪
你話唔刪真係發夢先有可能見到-_-
回復 支持 反對

9# 桔梗蘿蔔
可能小玩香港個d掛近來...以前玩親都好少刪..不過就算刪都會補償既
回復 支持 反對