查看: 12269|回復: 49
打印 上一主題 下一主題
收起左側

一張[直江狀].方令直江名震天下!!!

之前應左卡卡西既野
金日我做反...
唔係搞到我好似信口開河咁
以下所講既野...都係一d經驗同玩法
高手可提出建議..我都會+以修正!!!

直江兼信
一隻人人聽到..都會驚3分既英雄...6lv
食正大絕既係定死!!!!
其實咩英玩咩裝都可以,包括直江都係!!!!
就算直江出攻裝只要殺到人..食到兵..幫得人
咁就得啦...但係一般係法裝
所以金日會講幾種玩法
先係1.街場cp版
直江街場
一般我會2.3.3.2.3.2咁點(2技係魔免照有傷)
有大點大...點完黃點先點1技
但係,,,留意..1技唔係冇用只係早期既用處不大!!!!
正題開始啦
因為直江既2技係近身燒
所以好多人會以打cp為主
但係係你未有閃介前..出支清酒先
因為你唔會知道下一秒會出現咩事
可能你會見到一個黃血既+仔cp緊..
一變飲酒身圈2技..+個電一般都死
同時你都可以睇下係上.中.下路邊個紅血又唔走食緊兵既人兄
咁你可以同佢講貪字的下場是什麼了xd
同時你要睇情況出裝
如果果場有主力,又玩得唔錯既
你可以出d輔助裝幫佢.
比如速卷.吹箭等..但係最好既輔助就係你既3技!!
所以要練好d變羊仔既速度
之後到左4-5lv到..
你都可以出爆彈同飛標..
可以俾人反下屋企浸下溫泉
有d人覺得出爆彈浪費錢
殺左都係300$..e種想法係錯既!!!!!!
因為當你殺左佢時..佢冇左300.你有左300
間接佢冇左600..同時係佢未反生時既果段時間
你起碼都食左300$既兵錢啦
姐係你一總有左900$..-於爆彈既400
你都鎌左500$..重有..一樣野..我殺佢有經驗之後殺兵都有經驗
但係佢就因為死左所以冇..另一方面你既lv都會高過佢!!
6lv時..一般人會叫我..出吹箭啦
殺人牙..我一般會同佢講...6lv有大既直江..用左吹箭殺人
係莫殺左佢真正既力量..(特別情況唔計)因為有閃介6lv既直江
足以殺人...不過要小心唔好俾對方fake到..令到你既大絕食唔晒
所以可以開2技燒下佢..佢唔走既爆大..閃去佢前面爆大
不過新手都可以用吹箭
最簡單既殺人法
1.變.吹.閃.大(基本形)
2.變.行去佢身邊.吹.大(可以有閃介走.不過要小心有冇敵人..會cut你技)
3.變一個.吹一個.閃去吹果到爆大(e種係幫人殺+自己單殺既玩法.出技要快d.唔係d人會閃走)
4.開魔水.閃.飛標.變.行去佢身邊.吹.大(e種係指佢身上有叮叮..飛標用來破叮.閃果下係令佢反應唔到.而開魔水係驚有人暈你搞到你殺唔到.一般於團戰到!)
5.變出晒d技扣d血佢,慢慢行過去吹大又得.吹左閃大都得(一般係殺中後期.既血牛英如神原...)
一般係e 5樣為主
其他出既裝如冰計等裝可以自己覺得有冇需要先出
之後如果真係殺唔到啦
你可以出支忍刀
因為直江大絕係月近月痛
所以可以變.慢慢行過去.吹.忍刀.行到同佢重疊晒.之後大
咁佢就金啦..食晒7000幾傷..唔死都難
中間你中2既都可以變完出晒技先.吹.忍刀.重疊.大
有d人會問:
點解吹.忍.大.我一定可以咁手快.100%重疊到
但係唔死既
因為..唔變羊既.,當爆大果下都係會彈出來係身邊..唔係係佢心中到爆
因此.同變.吹.閃到近晒大係差唔多一樣傷..
可能有d好細既空位既
不過傷害差唔多
直江既街場版
大約如上
2.街場打路版
有d人講直江打路..你傻左牙?
咁難食兵
係!係難過打cp..不過如有d情況比如有狗女
咁我就會打路啦
打路時因為自己小血又有時會1個壓2個
所以點技方面我都會有所改變
3.黃點.3黃點有大點大.點晒點1技
點完1技點2技
以上既點法唔係一定既
我會點黃點既原因係
所以本身小血+d黃點多d血冇咁易死
同時你近身燒兵
易俾兵麼血..搞到次次都要反屋企補血
同言也多左俾人殺既機會!
同時打得路
你就要學習尾刀
姐係兵小小血時
留意下自己既攻速.起身.同攻擊力
一下打過去..咁食兵..
重有+上電卷
但係打得路我就會只係出飛標
原因一陣先講...出飛標只係用3技同飛標幫自己人殺敵人
當中汁唔汁到就要睇你自己啦
到左6lv..就係你天下啦
殺法同岩岩講既一樣
出吹又好,只係用閃都好
所以一定要殺到佢
因為係1-6lv時
佢係壓住你來打
+上你小血..要極之小心
如果正常速度既8-9lv
開始..食兵就唔係難度啦
就係存夠左3050$出本落石
落石.電卷一堆兵
之後反去回魔
因為,,e段時間你得3技.
好易俾人殺
所以反去回魔
直到落石.電卷食唔到一堆兵時
你就可以去幫人啦
大約都係13-14lv到
岩岩有2lv大
or..你可以睇下戰局唔係好佳時
你就直接去幫人
打路既直江要比cp更小心
更易死...所以新手玩真係要小心咁玩!

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
~!卡卡西!~ + 20 我要rp xdd=-=

查看全部評分

回復

最後3.係團戰既直江
以下既情況唔係一定一樣 因為團戰千變萬化
每個人都唔知下一秒會唔會死
團戰到 你一般都係會cp 而一開始cp只係會用電快快咁食晒軍c d cp就反去回血回魔
因為對面明知有直江 所以就會camp住 當你冇咩血時先殺你 因此你要小心d 1lv時..一定要有清酒!!!! 之後引龜去塔到食
而點技係2.3.1.3.1.3.1有大點大 點爆3技同1技之後點黃點 因為,,,係早期隊友就會叫你去3捉中 當你用左3技 冇技or對面開左魔面時.. 你既1技就可以幫於殺人同追人
係4lv時d錢大約夠你買魔水.爆彈.飛標
直江係團戰到殺人/食兵/輔助中 輔助先係首位 要幫住主力唔好俾佢死..就算你死都好..都要令主力走到 主力一肥=win!!!
同時你既大都要殺對面主力!..所以係團戰時..我就會8-9lv時
就出吹..問題可以幫手.又可以唔洗浪費閃介殺人..又可以令佢 95%死..
有人會問點解會95%..因為團戰有意外係十分正常 如俾人cut技,等意外
同時對面都會怕左你 因此你既破叮殺人法要練得好d
有時冇吹..有大有爆彈有飛標 唔好想..係冇時間你想.. 行近佢小小爆大..
一定死唔去所以爆彈.飛標放晒去 有人問咁咪好浪費
係!不過你換左既係自己唔洗小300..果段時間可以幫多d人 對面冇300.食小左兵.小左經....
係團戰到..直江要識企暗位同走位..
時如同槍神合作 你要開魔水,變左佢.槍神開大,,你開1技..你自己都要開2技..電卷.. 俾槍神汁左佢 因為佢係主力...
記住... 如果你係10$...主力就係1000$
岩岩上文我冇講咩後期既出裝法 原因係俾你自己想出d玩既方法 但係團戰...你可以既..要快d出鬼丸 因為有時就係你既控場幫左成隊人走 or反殺..
同時多招暈技都可以幫多d人 如果問我既...我會同你講 我會出爆彈/飛標/魔水,,直出鬼丸 記住我係冇停過 魔水一冇就買.爆彈冇左就買.
一場大約用左十幾粒爆彈
有人問咁多錢...都傻既你 你要睇下對面俾你殺既人 佢身上係咩裝 再睇下自己力保既主力係咩裝 如果係好大分別既 咁e一場你既成績就出左來啦!!!
直江係全場..要多於係暗位 小d薄頭...-小俾人殺既機會 不過你都可以食下cp既
以上就係本人玩直江既心得,,, 希望大家中2=]
PS.轉貼左去vlan網到...thx=]
回復 支持 反對

得閒既話整個rp 吧xd
回復 支持 反對

得閒既話整個rp 吧xd
~!卡卡西!~ 發表於 11-11-2009 19:51

打到咁辛苦-= -
冇人回既- -
回復 支持 反對

我玩直江通常都唔玩落石直上冰計..飛鏢都會keep好耐
回復 支持 反對

其實1技可以點住1lv  幫自己友走路/追殺
回復 支持 反對

我玩直江通常都唔玩落石直上冰計..飛鏢都會keep好耐
~!卡卡西!~ 發表於 11-11-2009 20:05

你玩得冰書既
你身上有回魔得既
如果冇..一次600mp
又 cd得耐
冇持耐力
冇錯威力係好勁
但係,,你冇理由用冰計食兵牙ma= =
回復 支持 反對

其實1技可以點住1lv  幫自己友走路/追殺
VJHI 發表於 11-11-2009 20:09

1技者
一係唔點
一點就點到3lv  點爆佢
得1點1技
冇咩用= =
一個清酒走得..又者一個閃方可走
所以街場我小點
回復 支持 反對

你玩得冰書既
你身上有回魔得既
如果冇..一次600mp
又 cd得耐
冇持耐力
冇錯威力係好勁
但係,,你冇理由用冰計食兵牙ma= =
||小妖]].... 發表於 11-11-2009 20:21
如果多兵我一定會用黎食兵-0-
回復 支持 反對

如果多兵我一定會用黎食兵-0-
~!卡卡西!~ 發表於 11-11-2009 20:25

我都會既
不過你9lv出完冰計= =
食完一堆兵
你就要反去回魔啦= =
唔似落石cd得咁岩 - -
殺人冰計真係勁好多
但係食兵又食得好又正又快既
就係落石+電