打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 大家覺得5隻角之中,邊個打pvp有優勢?

關閉 [複製鏈接]
雖然上面d人話技術最重要
但都要睇隻game整得好唔好
好多時都出現角色不平衡 某d職業特別勁
當然用勁既職唔一定win 但一定有優勢law~

感覺上人地問咩職勁, 走出黎話睇技術
有d九唔搭八

我自己覺得法c唔錯
不過劍有佢既專屬包包出~ 相信會出現玩劍既熱潮~
回復

唔可以話超廢既,回魔慢勁多咁解姐
玩完啦 發表於 22-11-2009 10:54

法c無mp玩咩?
回復

唔可以話超廢既,回魔慢勁多咁解姐
玩完啦 發表於 22-11-2009 10:54

台版劍士好弱= =法師好強

港版掉轉T_T

逼我每一下閃都要想一想才閃

雖然上面d人話技術最重要
但都要睇隻game整得好唔好
好多時都出現角色不平衡 某d職業特別勁
當然用勁既職唔一定win 但一定有優勢law~

感覺上人地問咩職勁, 走出黎話睇技術
有d九唔搭八

我自己覺得法c唔錯
不過劍有 ...
jera0304 發表於 22-11-2009 10:58

劍係港服最多人用的= = 係CCB

法師第2多 弓手第3
回復

台版劍士好弱= =法師好強

港版掉轉T_T

逼我每一下閃都要想一想才閃

劍係港服最多人用的= = 係CCB

法師第2多 弓手第3
風之雲 發表於 22-11-2009 12:07

搞到我都唔知揀咩好
回復

所以我先唔玩法師= =
弓手可以代替劍仔啦
首先我講一講劍仔既缺點
一,收刀慢,你見人地玩劍仔,你有幾何見到人地斬10刀中9刀,10刀中4刀就差唔多,就係斬空氣之後,俾人係後面偷襲,想走都走唔到
二,"肚痛"耐,同弓手魔師互斬之後,都係人地取得先制,打你一野先,最後都係俾人屈
三,技能範圍小,你一定要屈人既時候先可以出技,否則5次有4次都係打空氣(除覺醒外)
所以,劍仔最大既用途係擾敵,大家通常睇結果既時候,劍仔唔汁雞,好難做到最多殺敵既人

重有,大家唔好再講咩技術高就贏,技術等於一切既野,依家唔係比技術,係比角色平衡,你有無係腦入面loading過先講野呢?
回復

所以我先唔玩法師= =
弓手可以代替劍仔啦
首先我講一講劍仔既缺點
一,收刀慢,你見人地玩劍仔,你有幾何見到人地斬10刀中9刀,10刀中4刀就差唔多,就係斬空氣之後,俾人係後面偷襲,想走都走唔到
二,"肚痛"耐,同弓手魔師互 ...
玩完啦 發表於 22-11-2009 12:30

你又講得岩
回復

團p...我玩過幾日韓版...我覺得法師屈哂= =
1-2個近戰護住,法師呢埋係一二邊回魔,再出黎放技...sm(甚至4個法師)
暗法有吸魔&死神,高法有五倍速回魔&連環火球&冰雨已經夠屈,仲有魔盾,瞬移...(囧

1v1就好睇技術...
近戰連得好,珍惜捉到人既機會,捉到幾次就殺得死法師(ps.捉唔係gc既摔人,係打中人地)
近戰對弓手都好睇技術,弓手起手快,不過血防低

個人意見only..
回復

團p...我玩過幾日韓版...我覺得法師屈哂= =
1-2個近戰護住,法師呢埋係一二邊回魔,再出黎放技...sm(甚至4個法師)
暗法有吸魔&死神,高法有五倍速回魔&連環火球&冰雨已經夠屈,仲有魔盾,瞬移...(囧

1v1就好睇技術...
近 ...
S!U醉`:) 發表於 22-11-2009 12:46

同我之前講既一樣,近戰既用途大多都係擾敵,魔師都驚俾人打架嘛,咁會走,走咪回唔到魔,
劍仔擔任一個好重要既角色,佢要護住魔師/弓手,又要去人地隊個到攪攪震,如果劍手為左殺人既話,隊伍一定輸
回復

好同意之前某人的話
劍士練好捉人先勁!!!
所以我覺得唔太要技術而win的是:
法c>弓手>劍士

上次見到個法c閃得超勁-0-
個劍士由右至左跑去佢果度
個法c即克閃去右 個劍士即克想向右斬佢
個法c就好極速送佢一野(-> -> x)@@"再閃

ps:絕對支持弓手~~2段jump真係好正xDDDD
回復

好同意之前某人的話
劍士練好捉人先勁!!!
所以我覺得唔太要技術而win的是:
法c>弓手>劍士

上次見到個法c閃得超勁-0-
個劍士由右至左跑去佢果度
個法c即克閃去右 個劍士即克想向右斬佢
個法c就好極速送佢一野(-> ->  ...
victor35tg 發表於 22-11-2009 14:17

個個係我= =||有名你叫,叫玩完啦= =
回復