打印 上一主題 下一主題
收起左側

雜賀孫市心得

唔駛問,第一句一定係"單上"唔該,因為你唔單上唔駛做下面d野,點解?因為唔出電卷囉,點解唔出?因為開左1技偷射用鬼到電卷咩,晒鬼氣真係,點解單上唔單下呢?,因為近武家商人囉=.=,一開頭褲同再生鋼,出再生鋼的原因是因為加強回血能力,唔駛番咁多屋企,好啦,點升技呢,當然係1同3互點啦,存825出靈石,很怪係唔係?無錯係靈魂寶石,早期有300點回血唔怕比人殺,加上唔駛用電卷,一定夠魔用靈石回血,早期咁好既續戰去邊到搵呀,a某:唔係喎,無電卷點食兵呀,唔駛擔心,3技的強大讓我想了很久,次次每波兵2-3兵都給我食了,你咁樣早期很壓路或是很被壓的(廢話^^),跟着會做一個分岐比大家體落去

壓人路:壓人路既時候(姐係推兵),通常都會推到入塔,但唔建議各位咁早去爆塔住,反而在推到入塔的時候,找路過的兵打,好讓後波的兵扣血扣得唔駛咁辛苦,這就是推塔之道,6lv可以和泉了,跟住必出魔水,因為壓路會比人圍,所以要出水,武士服,唔駛問啦,最好減少金錢支出,包括魔水,如果對住近戰英雄可以適當地先扣佢少少血再汁兵(扣左佢少少血之後聯合軍的兵應該剩下1-2隻,好易會汁到兵),當然啦,不好有想殺人既心態係度,因為你無電卷又無肥,以下附上一個例子(加仔殺的逃走過程)
eg:加仔黎秒你,第一時間走開佢既紅連先,再和泉,佢會出爆彈,體下自己有幾多血先,如果仲有600血左右佢仲追既話就番屋企,等佢手劍手到得番300血既時候先魔水(晒佢手劍同時可以被免佢追追下唔追),如果人地6lv去中路殺人既話,你8lv應該可以爆到1座塔

被人壓:被人壓係好辛苦,正想會對住森仔或者2個射手,但係佢地對你唔會有太高傷害,但係你難食到兵,正常黎講,你應該call人幫手,例如毛毛,cp英等,一黎可以吸番少少英雄既exp,二來可以有機會汁到雞,三來可以拉遠對方英雄的等級距離(兩個人打一路是很難升的),真係唔得既話就換多個法師上黎打路,e度要自己汁衫,以下附上一個例子(光秀+稻姬圍你的反殺過程)
eg:光秀閃出黎暈你,打打打,死左,跟住叫人幫手(eg毛毛),佢camp對面時候,開1技射下光秀先,跟住挑釁佢地黎殺你,跟住毛毛就搞左佢地兩個囉,easy right?

10lv有武士服 和泉 魔水 閃介,跟住你視乎你對咩英,好像大砲成等那些射手的請參考下面第一個例子,如果係單肥請參考第二個例子
eg1:對住射手那些應要出狂暴鋼,點解?因為你要壓過佢先得囉,仲要出兩個狂暴鋼,但係唔駛合野太,要快肥,通常e仲情況下路會有大會戰,因為雙方都會call人黎殺,不過正正是大技的表現時間,1500距的大技,爆呀爆呀一件,爆呀爆呀二件,通常織田軍d人唔記得左黎上路係咩目的,黎殺槍神反而唔駛槍神係邊仲要比佢殺反番,5次都有4次係咁
eg2:如果對住像信長ed英通常佢地都會去中路"搵食",你就出兩個能量鋼,一面出裝,一面爆塔,12lv度2座你嫁啦,體住座塔得番2000血就開大啦,射幾下爆左就退去中間轉角位(南蠻商人戈度),退了後再推兵爆塔,要無時無刻看看小地圖中路是否會戰,要是很平靜,你後面3秒鐘就會見到信長叉你,前面有2個人打緊你,點辦?死囉,咁簡單,記得要識時務,唔好o林住要肥要肥,肥就唔靚仔啦,記得

跟住例子1就閃介變長船,盡量將會戰 埸地轉到cp區,咁樣就算你去了中路,上路敵英都會去cp會戰,例子2就能量鋼變長船,參加會戰
同樣都係cp區會戰,但是你要佔據較好的有利位置,以下附上會戰
當你在忍者門前右面的強盜開1技,前方大混戰,人地會打得很激烈,但係你就毫無損傷,你在高位同時在遠距離,所以你唔怕有傷囉

最後附上出裝次序由上到下,由左到右(紅色代表已經擁有,藍色代表消耗物品或者係可出可不出)

再生鋼+靈石+侍的+打刀+強鋼=和泉
魔免+閃介
褲+陣羽織+速衣=武士服
分岐1:
雙能量鋼,賣一個能量鋼出長船
分岐2:
雙狂暴鋼,賣一個閃介出長船
剩下的能量鋼或狂爆鋼換正宗,如果係分岐2的話剩下的狂暴鋼合野太
野太或閃介換多把長船,跟住和泉變禦神,武士服變神甲
回復

比我就唔會咁玩...第1...點技我會點樣點呢...我會點3技+黃點(2技點1下睇位)
如果你早期點1技...用1技e個攻速食兵+e個行速...相信你法都唔夠用
人地一上黎你就實死-.-你熄1技果秒人地已經有機可乘...so1技後期先點la(即6lv後)
另外出裝...電卷我會照出...1次電2隻..
食兵我會尾刀...一隊兵4隻食3-4隻...比你食2-3隻的好
點樣尾刀呢?出兩件1300la早期..快好多呀 左右行...林尾隻兵紅血一下射落去就一隻嫁la..係米好易呢
比我就唔出武士服..閃鞋好過la(因為有兩件1300)..方便走佬...後期又唔洗d裝轉黎轉去
好la-.-講住禁多先...

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
~!卡卡西!~ + 5 熱心回覆

查看全部評分

回復 支持 反對

魔水閃鞋也沒有
怎樣保命?
作為一個聯合軍危險的主力
團戰別人第1個壓你吧
回復 支持 反對

樓上果位靚仔,
樓主第4段話
10lv有武士服 和泉 魔水 閃介,跟住你視..

咁佢又點會冇出啊:lol
回復 支持 反對