打印 上一主題 下一主題
收起左側

[劇情] 經典兵堡--四維vs拜土阿薩

我是樓主.....但一級會員不能回覆....= =
維京並唔係咩特別既強國,同塞爾特都是以攻城快為主
我只不過話 ...
faiace 發表於 31-5-2010 13:16

我試過 維哥法馬 vs 阿波條土,我維,贏左既....2team都係街場
回復 支持 反對

我只不過話 ...

我諗街場是但撿4件都勁過入面果4個了
都無謂講合作性了
入面果4件連升科技 生兵 出兵都成問題
回復 支持 反對

我只不過話 ...

之前都有人貼過3打4 save
http://www1.nakuz.com/bbs/viewth ... 1843&extra=page%3D3

戰術大約係咁
1.3個國家d兵圍1個國家d兵戰術
因為街人太唔合作,經常1打3或2打3,而不是4打3

2.識z vs 唔識z
假設維京z vs 維京唔z (原地站在地上) ,維京z可以贏30隻兵
想睇save隊2有冇用z
一)z兵一定係行緊,唔會停係度等人黎
二)步兵z殺完敵人後,依然會行落去,唔會停
三)z步兵係搵d最貼近既兵黎斬,好少會見到d步兵停係度唔識殺人
四)如果d步兵用緊z橫列陣:d步兵斬人之前,一定係直線排列
樓主save我未睇,唔知點解開唔到個檔,但我睇過惡人之前4維京save,高手 vs 普通人,唔代表維京本身係勁國

我係一個玩塞特愛好者,見到你話塞特有d嬲
我想講塞特好用過維京好多倍,你睇睇呢個貼
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3214977&extra=page%3D11
狂戰士16秒1隻,藍武士10秒1隻,出兵速度快好多
步速狂戰士0.9秒/格,藍武士1.1845秒/格
試問維京狂戰士行得咁慢,日本武士都行得快過佢,點可能做到塞特個種快攻呢?

跟住到匈奴
佢升帝左3+4弓防,弓兵扣佢1血,至少不列顛,馬雅,蒙古都唔係佢對手先
匈奴又點會係廢國???就算唔打得,都捱得勁過維京

技術唔係真係可以控制一切???
答案係不可能,好文明+好實力先至係最強,兵堡係4個玩家玩既遊戲,問題係好難先可以遇到4個勁玩家,唔似綠亞可以1打1
例如 哥德+韓國 vs 不列顛+日本
勁人玩不列顛,29玩日本,勁人只可以說無奈
回復 支持 反對

我諗惡人用4維玩其實都係想玩下野
原意唔係想顯示維京係樓主所講的強國
回復 支持 反對

5p太雞
佢應該一上帝即升精
升左ge話應該唔駛死
回復 支持 反對

只能說5~8p太肉了~
完全不懂玩兵堡
也完全不懂世紀兵種問題
更不會使用巡邏
希望樓主能上傳高手跟高手之前的兵堡檔
回復 支持 反對

我忍唔住要回一回
呢個明顯係樓主自慰post
高手哈肉手
冇意思
回復 支持 反對

樓主可能你仲係新手,唔會明白
有技術固然重要,但唔係大哂,運氣都好重要
惡人都試過輸4維京
回復 支持 反對

樓主可能你仲係新手,唔會明白
有技術固然重要,但唔係大哂,運氣都好重要
惡人都試過輸4維京 ...
希↙ 發表於 17-7-2010 02:54

你唔好講埋d on9野啦
技術固然唔係大晒,但點都遠遠重要過運氣
你打麻雀、鋤d等邊樣唔使講運氣?但實力始終佔最大部分囉
惡人用4維京擺明玩晒野讓到盡,輸梗係輸過啦
唔好講輸4維京,就算全部隨機惡人都輸過啦!
呢個世界係冇人係無敵囉
贏九場輸一場都叫輸運氣?
回復 支持 反對

兵堡運氣同技術.5050啦
其實唔明樓主擺個save出黎意義可在,對4個新手即使贏到都唔代表維京係勁
睇黎都係想證明自己果個clan有幾勁多
不過始終係玩兵堡,技術層面有限,就算4不列贏4哥德都唔代表d咩
回復 支持 反對