打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] - [AOF] 費基希亞之【火】 完成 + [歡迎修改] 香港地圖

回復  tommyyauii

學技那裡是唯獨+2攻沒反應, 還是其他NPC都沒反應?
我看好像沒問題...
    回復  p12312 ...
孤星月淚 發表於 8-1-2011 21:28

不好意思!!

我已經將上一篇 回覆給刪除掉 了 ~

因為我把 問題看錯方向 了 !!

現在就來重新說明一下我所發現有 問題 的地方吧 ~

在樹叢裡的NPC " 朝 " ( 為大地之母的 ) ,

主角的 視野 如果很接近時就會使NPC " 朝 " 改變所有權

→ 變成 主角的單位(遊戲者1) 【 請參考圖1 】

《 建議設定的方法 》

可以將 樹叢中的朝 從大地之母的單位改為其他遊戲者擁有的單位,

這樣就不會有改變所有權的問題了。

( 如果怕說電腦會亂跑,可以使用觸發設定為堅守或是用東西圍起來。 )

PS:如果大大還是看不懂的話請一定要告訴我XD

圖1 - 樹叢裡的NPC(朝)

回復 支持 反對

沒有這方面的問題呀- -
因為這隻npc本來是6p轉成大地之母的
這是製劇很基本的技術吧, 我還懂的

而佢唔郁的原因應該係被4p打而卡了不動
我想確認一下答應不了+2攻那個npc的bug是否存在再出v2,1吧
回復 支持 反對

沒有這方面的問題呀- -
因為這隻npc本來是6p轉成大地之母的
這是製劇很基本的技術吧, 我還懂的

而佢唔郁的 ...
孤星月淚 發表於 9-1-2011 00:09

恩恩,了解@@

因為我記得之前的版本好像會有這個問題? 那時候沒有提出來~

不過也許是我看錯了~"~

現在版本不是已經v2,1了嗎??

是否出v2,2 呵呵~
回復 支持 反對

回復 129# tommyyauii
29蛇王 咁耐都唔上..
回復 支持 反對

D bug應該清左8899了
10成就冇可能,
因為答應了NPC$XXXX學技加2AP
但係個NPC仲問你買唔買2AP,不過就無反應,
如果有反應就爽YY,狂買
我覺得你唔會修正xp

以上,
好似睇起泥好難明 (我覺得)
--------------------------------------------------
tommyyauii 發表於 8-1-2011 19:00

答應了NPC$XXXX學技加2AP,但係個NPC仲問你買唔買2AP,不過就無反應,如果有反應就爽YY,狂買我覺得你唔會修正xp

以上是說(例如)同一個npc  (好多好多好似你的問題)

我用了$XXXX向NPC學技加2AP

不過NPC仲問我買唔買2AP

但係按7當然無反應啦 (無反應=買左冇得再買)

如果按7有反應就爽YY,可以狂買  (有反應=買左可以再買)

ED問題改左都冇咩所為

所以我先覺得你唔會修正

所以我先話「以上,好似睇起泥好難明」:O)

Ps: 我用手寫板,所以我先簡短簡短再簡短,因為唔想寫...

24keroro..............
我好小玩aoc啦..(除左單人RPG)
我又唔想  「放你飛機」= =
所以我次次ON MSN都係顯示為離線 (冇封你= =)
IPvE我比人負分= =
負分係唔比你入vlan
E+又唔比注冊

我好小在vlan玩aoc的原因是..
玩關係的game,
同太Q多小學嘟 (嘟嘟雞)= =

回復 支持 反對

回復 135# tommyyauii

SO SAD 唔怪得成個假期都唔見你個29仔
顯示為離線做乜 好多仇家咩 ..
回復 支持 反對

回復  tommyyauii

SO SAD 唔怪得成個假期都唔見你個29仔
顯示為離線做乜 好多仇家咩 .. ...
kero2010 發表於 9-1-2011 11:31

因為太多小學嘟 (嘟嘟雞)加我MSN (AOC玩家)
我又唔想封佢地 (因為會係M群見到我ON,就會發現我封佢)
唔算係仇家

好想玩之前果d單人RPG
都有成120頁= =
N年前果d單人RPG永久封存?
希望版主整反個單人劇情檔案庫
不過冇可能啦
太煩

更新正版劇情檔案庫
仲要加單人劇情果d
都係果句
不過冇可能啦
太煩
回復 支持 反對