查看: 7669|回復: 50
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器大全] [TLYT] [原創]《槍械大全》黃金CV-47 分析及心得

今日我要為大家介紹的係玩團死嘅神槍嘅金版-黃金CV-47

請先看看目錄:
#1黃金CV-47(本樓)
#2與普通CV-47之分比較
#3總結+使用心得和技巧
#4問卷

--------------------------------------------------------------
我地先睇睇佢嘅數值:

槍名        威力    命中   發動    連射   重量
AK-47        31%  83%  69%  91% 72%
黃金AK-47 31%  83%  69%  91%  72%

心按:靠!有咩唔同?_?(憤怒@v@)

謎之聲:樣嘅問題
↑↑↑↑↑↑被打@_@

-------------------------------------------------
再睇睇彈道:
近距離:
企點射:

蹲點射:

企連射:

蹲連射:

----------------------------------------
遠距離:
企點射:

蹲點射:

企連射:

蹲連射:

結論:佢連射果陣真係好散下,射完五粒彈之後全部都離哂準心-_-"

----------------------------------------------------------
威力:
人類傷害:

頭部:120左右
胸部:35左右
肚部:35左右
手部:30左右
腳部:20左右
-----------------------
喪屍傷害:

頭部:120左右
胸部:35左右
肚部:40左右
手部:30左右
腳部:30左右

---------------------------------------------------

喪屍擊退能力:
冇血性企:

冇血性蹲:

有血性企:

有血性蹲:

----------------------#2續----------------------------

評分

參與人數 1樂點 +240 收起 理由
鴻- + 240

查看全部評分

回復

與普通CV-47之分比較:
先睇睇「樣」的問題:
金AK:

AK:

總結:果然係樣的問題,不過金AK又真係幾型下嘅@_@

----------------------------------------------------------

再睇睇彈道(請與#1的結果作比較):
近距離:
企點射:

蹲點射:

企連射:

蹲連射:

----------------------------------------
遠距離:
企點射:

蹲點射:

企連射:

蹲連射:

結論:真係冇乜分別-_-"

------------------------------------------------------------------------------------

威力(由於威力會因距離而有所變化,所以以下將係0距離測試胸部傷害):
金AK:

普通AK:

結論:又係差唔多-_-"
-------------------------------------------
準心大小:
金AK:

普通AK:

總於得出一個結論-原來兩者嘅分別就係準心大小唔同.

--------------------------------------------------------------------------------

最後一樣,在一般模式可否讓CT購買:←←←最重要

結論:佢同普通AK的最有用的分別就係可以俾CT同TR兩方購買,令CT一開波就可以用AK串TR-_-"

--------------------------#3續----------------------------------

回復 支持 反對

總結+使用心得和技巧:
團死:
呢把野嘅普通版係熱門槍之一,威力同連射都係唔可以睇少,差唔多兩三槍就可以秒殺,鐘意速攻的玩家一定會愛上呢把槍.但佢有個缺點,就係命中不太準,所以要用五連射配壓槍等技巧.適合玩近、中近距離戰,但要注意一定要五槍五槍禁射,因為佢連射果陣,頭五槍之後,佢的彈道就會開始脫離準心.而金AK個準心就比普通的細,比人一種更加易描準,而且個人認為佢嘅手感比比普通AK更佳.如果玩細場嘅話,呢把野差唔多可以稱霸全場.

喪屍:
呢把野玩屍的能力一般,但佢camp屍同守守點果震都幾好.玩遊擊就唔太建議.因為佢行住射果陣,D彈係好難先命中對方,所以唔太建議.至於守守點方面,冇必要都唔好連射,因為佢中距離以外嘅連射彈道不佳,所以守一D離喪屍遠嘅守點盡量用點射好啦.

災厄:
當你冇錢或冇機槍,又唔想用MP5果震,呢把野都不妨係個好選擇.我之前無聊單擦沉默果震玩到第三十幾round果陣見冇野好玩,所以用步槍玩,發覺佢玩災厄果陣的能力都幾好,一兩槍一隻,又可以串魚蛋,真係都幾好用下.

-------------------------------完--------------------------
回復 支持 反對

希望大家留言時填埋以下表格,以作改善.

有咩做得唔好:
有咩可以改善:
希望我下次整咩槍械:
我當中邊個大全做得最好:
回復 支持 反對

都幾好~推
咁姐係話金ak同ak幾乎一樣!?
回復 支持 反對

都幾好~推
咁姐係話金ak同ak幾乎一樣!?
zzxx6729 發表於 4-12-2010 15:37

唔唔,可以咁講
回復 支持 反對

都唔係好閃姐--
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
gd wo!
回復 支持 反對

聽講台灣有人測試左n次  
結果金ak唔夠普通ak準
回復 支持 反對

聽講台灣有人測試左n次