打印 上一主題 下一主題
收起左側

[敲擊樂] Taylor Swift - You Belong With Me (DRUM TAB)

Taylor Swift - You Belong With Me (DRUM TAB)

Taylor Swift - You Belong With Me鼓譜.ove (70.02 KB, 下載次數: 1876)
多多支持~

http://www.facebook.com/#!/pages/On_drum/153715994644418

一個關於鼓既page,歡迎參觀,留言或交流~thz~

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
幻。夙 + 5 tab

查看全部評分

回復

Taylor Swift - You Belong With Me (DRUM TAB)

多多支持~

一個關於鼓既page,歡迎參觀,留言或交流~thz ...
uno12121 發表於 2011-1-9 00:14

又有少少野想請教..
踏bass drum踏唔到快..
老師叫係踏完可以有回彈力咁踏多下..
但小弟唔明白=_=
唔知大大有無d具體既描述!!?

-
回復 支持 反對

回復 2# 幻。夙
齋打字真係有d難表達.....
舉個例子:
假設踩腳踏比作打籃球拍波既動作,
首先要明白點解有人拍波可以好有力,而新手拍波總係浮下浮下咁,
因為老手識得拍個波落地而回彈既中途' 食 ' 到佢回彈力,再向下拍,
記住係回彈既中途,而唔係等個波升到最高冇曬力時先拍.
另外當你想拍得快既話,隻手同地面既距離就要越短,動作越少.
原理上就係咁 ,
再睇返我地腳既動作,如果你係要連踩兩下既,
第一下會係做一個腳踭離地既姿勢,成隻腳提起踩第一下,跟住只限前腳掌向上起,再用前腳掌踩埋第二下,
當然個動作要快速完成,所以你睇我既video會見到我大脾提起一下,但有兩下聲出現.
最後俾初學者既建議係唔好急,慢慢一下一下踩,踩完提起腳時腳掌唔好離開踏板,
感受下佢回彈既力度同速度.
想得到幾多,就要付出幾多~加油~
回復 支持 反對

希望睇得明,如果你睇得明我都post返響自己個page先~~
回復 支持 反對

希望睇得明,如果你睇得明我都post返響自己個page先~~
uno12121 發表於 2011-1-10 02:02

thx..有少少明白了!!

-
回復 支持 反對