打印 上一主題 下一主題
收起左側

[轉貼]玩暗黑傳說一定要拋開兩個傳統觀念(尋路與升級方法)

暗黑傳說同其他遊戲有一個好大區別,就系,暗黑傳說,系無自動尋路

咁增加左遊戲的難度,另外仲唔可以點擊地圖行走,一定要在遊戲度點擊或者手動行走

因為D個遊戲系沒自動
尋路的,要自己一個一個去穩  D度介紹下點樣穩

一開始,快捷鍵M

然後按照要尋找的npc
就可以知道要尋找的npc的具體位置,剩下就靠自己
按照地圖提示的位置,去穩咯

第二個就系升級啦,一起D遊戲一直都系靠做主線任務來生機,沒想過,暗黑傳說系完全靠打怪來

升級掛...

來自 http://hkbbs.heha game.com/viewthread.php?tid=48864&extra=page%3D1 + http://hkbbs.heha game.com/viewthread.php?tid=48860&extra=page%3D1
網址我加了空格,請自己減返
回復

不錯唷...
打怪升LV 既GAME最好玩..

無自動尋路就差左D -__-
回復 支持 反對

但如果講自動尋路
以前d online game大多數都冇,咪又是有不少人玩。
自動尋路好是好在不用開地圖找NPC
回復 支持 反對

自動尋路有個唔好處,就係玩左隻GAME好奈都唔熟D地圖
回復 支持 反對

自動尋路有個唔好處,就係玩左隻GAME好奈都唔熟D地圖
金仔乂 發表於 14-5-2011 20:33

這個我是100%認同,因自動尋路=自動行,你不用了解張地圖點行,加上你不會一路自動尋路一路看住自己行到邊。
玩左隻GAME好奈都唔熟D地圖是好正常。(有自動尋路=不用熟D地圖)
回復 支持 反對