打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] 香港捉迷藏v1,7 最新版

已有新版
希望大家給一些關於技能系統和任務系統(未製作)的建議
回復 支持 反對

我想問下靈魂個到係唔係比+血+攻
回復 支持 反對

有玩過了^^
是一個不錯的劇情XD

我也想做鬼王
給我精蒙弓吧!! 鬼王名:神乎棋技

給我當最猛的那隻吧XD ...
神乎棋技 發表於 29-7-2011 22:26

哈哈
最猛那隻長期做石像
回復 支持 反對

建議將中國D電視換做普通炸藥筒...破壞者跑得太快....
提議響黃埔陸地果到加隻船可以買野(黃埔的確有隻固定船裡面係開商場,算係一個特色?)
提議加個張寶仔洞寶藏任務,不過老實講,其實我都唔係好知道張寶仔洞響邊@@
順帶一提,如果請左個政治犯之後,將8p個船廠招降左既,咁就可以用船廠生兵...

提議加隻兵
種類:特攻劍兵(一千防果隻)
名:觀音兵
hp:10
(只可以比8p用,因為1~6p用左會加血...hp高既話,防起上泥就無敵)
用途,用泥圍實你,唔比你走
回復 支持 反對

建議將中國D電視換做普通炸藥筒...破壞者跑得太快....
提議響黃埔陸地果到加隻船可以買野(黃埔的確有隻固定 ...
k~two2 發表於 30-7-2011 01:56

普通炸藥筒 用起上黎就唔洗用 你諗下 騎兵都有可能追唔到  你話呢?
  千防步兵都無咩用行得太慢 如果人地用馬弓 馬車 馬羽的話 你都追唔到 反而比人食分
買船的話天下無敵  8P無船買 xd
回復 支持 反對

冰咒勁? 之前風咒勁戈陣 冰咒連5秒都唔知有冇= =
戈次你話冰咒40秒定20秒 我用戈陣連10秒都唔知有冇= =
回復 支持 反對

冰咒勁? 之前風咒勁戈陣 冰咒連5秒都唔知有冇= =
戈次你話冰咒40秒定20秒 我用戈陣連10秒都唔知有冇= =

因為我改了,1,21版應是25秒,之後唔記得咩版就改到差不多10秒
回復 支持 反對

普通炸藥筒 用起上黎就唔洗用 你諗下 騎兵都有可能追唔到  你話呢?
  千防步兵都無咩用行得太慢 如果人地用馬弓 馬車 馬羽的話 你都追唔到 反而比人食分
買船的話天下無敵  8P無船買 xd

可能下次將貿易系改做航海系
回復 支持 反對

千防步兵都無咩用行得太慢 如 ...
一見傾心 發表於 30-7-2011 08:50

地圖D路算窄,分兵封路既其實好好追,加上堆破壞者攻擊力高到一炸就死,仲要有4隻.....
8P果堆破壞者攻擊力已經夠高,如果開做6個人玩,能力通常唔平均
有人多血高攻,有人少血
如果我用8P既,有左間諜之後分開兩隻破壞者走,前後包圍咁就死硬一個
因為個地圖好少有地方係有第三個路口
咁樣4隻破壞者搞掂兩個玩家,其實咁已經好浪費
有技術既一隻殺一個玩家都係好正常
而且1~6P有D係步弓兵,破壞者一追就追死佢地
換個講法...隻破壞者死追一個玩家其實已經可以整死一個玩家
(因為佢唔可以停低去修練,就算係騎兵鷹勇都要不斷跑,但一樣賣唔甩隻破壞者)
雖然炸藥筒係慢左D,但一野炸死呢一招冇花冇假
或者將佢地換做炸藥筒之後加多D血會好D啦

千防步兵10HP係舉係例咁架姐,如果嫌比人食分既開多D血就可以
或者直接換做騎兵都得既,不過一多響上泥就會變鐵壁,放特攻兵響前面圍住,1~6P斬成年先斬死一隻,後面一隻又補上,後面放弓兵慢慢抽水就得
回復 支持 反對

地圖D路算窄,分兵封路既其實好好追,加上堆破壞者攻擊力高到一炸就死,仲要有4隻.....
8P果堆破壞者攻擊力已 ...
k~two2 發表於 30-7-2011 15:38

世界上有拉打,無人叫你步去打架    作者修改血咪得
回復 支持 反對