打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] ☆[原創機評][字海]堅韌的大貨櫃◇GP03D★小量更新☆

回復 25# erictung

其實個POST名可唔可以轉做深色?
回復 支持 反對

最好可以寫sr 03d再作詳細比較,不過咁樣會攰死你=0=
回復 支持 反對

回復 51# q40687050

想轉咩色?機評高亮為藍色,加左精就綠色
回復 支持 反對

回復 53# erictung

咁我會唔會加精....如果可以既話

我想要藍深色...
回復 支持 反對

我都覺得GP03D既光槍係比其他機既光槍高傷
同埋原來108導彈係分16粒,之前冇乜點數,以為會分25幾粒以上...
寫得好好,多謝分享!!同埋想問上R後1武係咪發射前發射後都唔洗按右制自描??
回復 支持 反對

回復 54# q40687050

咁既BRAVO量,一定會的,色方面,因為有藤星做先例應該可以改的
回復 支持 反對

回復  q40687050

咁既BRAVO量,一定會的,色方面,因為有藤星做先例應該可以改的 ...
erictung 發表於 2011-8-10 13:33

加精吧加精吧(>﹏O)/
回復 支持 反對

回復 57# AtroCity

不用你說我也做了
回復 支持 反對

超字海 排版好 各方面資料都好全面
不過真係冇心機睇曬 因為冇合佢 機體資料介紹/天敵對打等不太適合
同樓主一樣睇到到片見gp03d咁勁 一問始都想合 不過記返起係大機太屈冇合

因為冇機所以只能靠平時經驗觀察 問下/表達下看法
r前防禦降低也沒問題吧(感覺上這點給人錯覺)  放完導彈就r前作為常註狀態
gp03d速度很低嗎?感覺上不錯 飛行速度/跳躍速度很快 感覺只是因機動低一起動很慢
朋友經常用gp03d可以避全彈sp超神 很型的跳高/急速降下回避
而且gp03d作戰位置較中後 不太上最前線 吃sp的機會不太多 別人要老遠走來扔sp

r前武器就強到不想說威力實在太高 r後干擾性一等一
經常被GP03D I立場站中場壓線 隊友退後 R後2武流星雨 為左避流星雨各自閃避走散曬
經住被逐一被擊破是常有的事 R後2武太強 有時想冇血躲掩體都焗死
GP03D其實有1技就夠  2技錦上添花而已
在港服GP03D打死競的話沒什麼天敵 感覺上只有NTD
S機實在不多實彈能夠瞬間威脅到GP03D
重炮少左好多 港服應該冇好多百式帝

老實說GP03D挺腦殘 他哪裡有控場能力?我只看到壓線能力超強..
慢慢控場的機會也沒有 壓線都算係控場的一種 (自稱超強控場手的命運挺悲劇)
GP03D新手一般玩都幾容易 只要唔係龜係屋企放導彈 狙擊就發揮到70~80%威力
玩GP03D只要習慣R後導彈武器就可以了(GP03D既一半優勢 另一半係MA I力場 六圍)
意識/走位都不太需要 新手靠本身優勢可以彌補 高手更不用說
比起其他更需要技術 意識 走位的其他機 GP03D實在太易操控且能力極高
腦殘程度比其他機高很多 最後一句就係 一世都唔想遇到樓主部雪櫃
回復 支持 反對

終於有多個像樣機評了呀!!!!!!!!!
((愛機路過~.
介紹得十分好>3<
((這機我玩到1XX場便封了..
回復 支持 反對