查看: 9105|回復: 36
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器大全] [原創]連環殺陣-AS50分析及心得

[原創]連環殺陣-AS50分析及心得

前言:
大家好,做人要做陳冠希,上床要帶照相機,打機打到冇jj,又是我~在n年前的一個post,我叫大家不要買AS-50,我只係想唔係起打屍方面又多一支神槍,於是fake左大家,真係好對唔住,好了,不多講,開始吧!

介紹:

對殭屍有特化傷害力的連發型狙擊槍.裝載有5發50口徑子彈,不僅可連續狙擊, 且命中率高,強大的貫穿擊殺力更是它的一大特色!幾乎可視為擊殺殭屍用

推出時間/購買方式:

韓國版已於2011年6月16日推出
台灣版已於2011年6月28日推出
香港版已於2011年6月28日推出
中國大陸版已於2011年6月29日推出

商城購買,限時發售永久制

現已落架(但有時限制)

3日 49樂豆點
10日 98樂豆點
30日 147樂豆點

外觀:
在地上:

第一人稱:

站立攞住把槍個chok樣:

蹲下攞住把槍個chok樣:

汁槍圖示:

殺人圖示:

資料數值:

P.S:我唔會攞呢把槍同其他槍作出比較
1.介乎於重狙,連狙之間
2.子彈與其他使用不同(一般連狙使用5.56/7.62子彈,但係AS50係用.50 BMG
3.用蛇姬之吻同樣子彈.50BMG打屍對屍有很大既傷害

其他要點:
1.攜彈量:一般/ZM1~3/持有高攜彈生存背心-50/100/150
2.50粒子彈=1000$美金
3.換彈時間為
±2.5sec

可以穿牆:

彈道測試:

第一粒彈就算係肓狙都超準

上圖,左面第5粒彈都唔知飛左去邊= =

連射總結:切勿連射,但係第一粒彈超準

AS50好難控制??NO!NO!NO!

唔好咩連狙都用連射,AS50係唔岩用連射

正確使用方法:
1.後座力比其他連狙還要大,所以建議大家,第一槍射完,切勿再射(即切勿連射),等待準心復原到中間後,先好再射第二槍,咁樣做係因為將第二槍保持第一槍既準度
2.聽節奏<-勿急,如果你搵到節奏,就會好像上面點射咁準~

冇甲傷害:

有甲傷害:

傷害表格:

1M 36M 50M BOT
387 370 360 444~452
96 92 90 110~113
96 92 90 111~113
121 115 112 140
85 81 79 168

優點:火力極為強大和穿透力非常優秀,此槍有著與M95匹敵的火力,對卡曼契直升機和雷霆魚鷹等空中載具有著相當卓越的效果,並有特殊的黑煙效果,100%攻打殭屍也保持搵定和高攻的傷害

缺點:與敵人交火時因重量高而成為在連狙內最難控制的一把,後座力非常強大使連續射擊時的精度被大大降低,而且載彈量較其他自動狙擊槍少和價錢不菲等

一般:
連狙價錢方面,d3/au-1和as50都係賣5000,而其他連狙都係4600$以下,所以,我令願買其他連狙都唔會買AS50
但係AS50如果計在重狙方面,攻擊方面只係比M24低少少,而且起肓狙方面,第一粒彈係100%準,高手用重狙/AS50玩可以係屈機
都係戈句,隨非常之近外,切勿使用連射,而遠距離可以當佢係一把重狙既心態玩!

團死:
用法起一般戈到已說明,可以起CAMP起遠距離苗準位置射,中距離就比較慘,因為第一粒彈射出後,連射第二粒係唔準,等佢回復戈時你可能已經被
人射死,近距離,唔好開鏡,直接肓狙殺LA

災厄:
有待研究,太少人有AS50而又去打災厄

戰神:
打戰神就當佢係一支重狙,對卡曼契直升機和雷霆魚鷹等,具有著相當卓越的效果,並有特殊的黑煙效果,而打卒子既頭,亦可一槍一隻

屍3彈屍測試:

少量傷害圖:

從上面4張傷害圖來看,目前攻擊力都冇高過150%,但係傷爆頭害平均達到700以上,打身亦有不錯的成績,所以呢支係打屍高手的專用神槍

殭屍3:
遊擊?配銀刃?錯,係守龜點= =又一支龜點專用槍...倉庫(水路),意大利(遠?),用點射苗頭,100%攻時,1000血既屍仔可以一槍一隻,200%攻或230%攻,屍王都要走佬!!,大前提係一定要苗頭!!,至於呢支槍配精準,用左=冇用,或是壓槍(比較難壓),因為連射一定唔中,而等as50回復準到戈時,精準已經差不多完了

可能大家暫時唔認同我講既野,
你用耐左就知佢好用,
冇槍係廢只係你識唔識用姐

呢篇野可能係我cso中最後既一篇攻略,不是我不玩,而是我不再花錢起cso身上,喜歡就比個支持吧!

評分

參與人數 6樂點 +80 Bravo! +6 收起 理由
企鵝K1A + 1 最後一篇?最好一篇就真
whoami123 + 1 太詳細
鴻- + 80 + 1 內容精彩
SoulMurDer + 1 兄弟們.辛苦了..希望你再出另一把槍既大全! ...
hit黑色冰刃 + 1 好詳細

查看全部評分

回復

推帖+備用
回復 支持 反對

支持~~呢把槍真係好好玩~~好運既話真係下下爆頭~
回復 支持 反對

as50真係平、靚、正

369 gash就有
打c hs一下最少一千起跳(130%攻)
搶分一流

不過一般就差d
無乜特色
回復 支持 反對

第一日合左,一直都覺得勁,只不過因為有m95同埋等出m107,所以無買~
回復 支持 反對

as50真係平、靚、正

369 gash就有
搶分一流

不過一般就差d
無乜特色 ...
鴻- 發表於 20-8-2011 23:17

369gash你都叫平
你咩先叫貴~_~
回復 支持 反對

as50真係平、靚、正

369 gash就有
搶分一流

不過一般就差d
無乜特色 ...
鴻- 發表於 20-8-2011 23:17

無能力超越到你張簽名....
最高都係兩kill....
圍觀版主張簽名~
回復 支持 反對

支持  好詳細!
回復 支持 反對

推呀...
回復 支持 反對