查看: 16299|回復: 7
收起左側

小型甩尾遙控車 DRIFT PACKAGE LIGHT 問題

近日無聊惗住搵架飄移遙控車玩   之後1惗就惗到tomy好似 之前有出  不過好耐  我就搵哂觀塘d玩具店 搵搵埋埋得2間仲有  1間係九龍湾果頭 1間係觀塘市中心  九龍湾賣要290幾 我就惗咁貴 搵下仙算 之後係市中心就賣230蚊  咁我就buy左230蚊果個

就係e個rx-7  係頭文果個版  都幾型  飄移都幾好  都幾推介比大家玩  但係都絕絕地版咁   但係勁勁勁食電 同埋有小小野唔好 (底盤護蓋1合埋左就唔係咁2開得反..)  so開果陣時好煩..  仲有個車殼 卡住果個凹粒 好似好化學咁..     我問題就係  想換1個勁d摩打  咁摩打前面個齒輪點換...
回復

又係我呀,下次可以用道具移貼
回復 支持 反對

又係我呀,下次可以用道具移貼
怪盜kid 發表於 15-11-2011 23:40

唔明....
回復 支持 反對

樓主,我介紹一個網站比你,哩個網站專門討論所有關於遙控嘅野
RC遙控工房網頁
http://bbs.rc-evo.com/forum.php

以下係我本人嘅遙控車
Drift Package Light 1:32 TOYOTA TRUENO AE86後期型 頭D款

AULDEY Race-Tin Drift Series High Speed System 1:24
閃電甩尾王-Drift 專業甩尾遙控車【競技/比賽專用】(車體size比包裝封面顯示的1:24更大)

閃電甩尾王簡介
採用2010年最新飄移車設計底盤【防水,防塵,防震】速度比Drift Package Light更快,加速快,扭力強,四輪軸傳,前差速,後直軸驅動,專業甩尾車設定,車輛可輕易改裝,四條跑軑,四條甩尾軑,係任何路面都可以盡情甩尾,繞圓,八字,甩尾飄移,皆可輕鬆完成∼!

防水防塵防震底盤,前輪避震器及甩尾教學:

Auldey Drift Series R/C Toyota Trueno AE86 review
http://youtu.be/NDn2_JOdP8o

個人評論
重點係價錢平,易改裝,係任何路面都可以甩到,佢係一部競技專用嘅甩尾車,頭燈同尾燈本身係透明設計,如有需要仲可以自己DIY加頭燈同尾燈,缺點係佢本身(頭燈同尾燈都唔會著)
回復 支持 反對

樓主,我介紹一個網站比你,哩個網站專門討論所有關於遙控嘅野
RC遙控工房網頁:

以下係我本人嘅遙控車:
D ...
杜亞斯 發表於 24-11-2011 13:39

估到到樂古有人有上搖控工房,師兄你好呀
回復 支持 反對

近日無聊惗住搵架飄移遙控車玩   之後1惗就惗到tomy好似 之前有出  不過好耐  我就搵哂觀塘d玩具店 搵搵埋 ...
碎峰× 發表於 15-11-2011 21:14

想換1個勁d摩打咁摩打前面個齒輪點換←用鉗鉗開粒摩打齒就得喇
回復 支持 反對

想換1個勁d摩打咁摩打前面個齒輪點換←用鉗鉗開粒摩打齒就得喇
愛鈴~ 發表於 27-11-2011 19:51

我想問  可以換邊摩打  我去左問人 佢話好似唔轉得--
回復 支持 反對

遙控工房師兄,有樣野想搵你地幫手,可以幫幫我MA?
回復 支持 反對