查看: 1873|回復: 16
收起左側

[版務公告] [意見收集]關於新增新聞短片區子版,你認為有必要嗎?

關閉 [複製鏈接]

最近留意到短片版充斥著不少"新聞"帖,

所以,我有意向有關方法提出新增子版,為了防止讓短片版變成新聞版.

因此關於開新聞短片區子版,你認為有必要嗎?

希望藉此帖收集意見,作為備份參考,

結束投票時間為5月3號(星期四)當晚12點

每位提供發表意見的會員都會獲得加分
以示感謝對本版的改進

注意事項:每位提供意見的會員均可獲最基本5樂點及最高可達至100樂點的獎勵,
1.事前需必須投票,然後發帖意見回覆
2.獎勵分數的高低需視乎意見精彩性而決定.
3.每位會員只能提出一次性立埸和意見.重覆發多個意見不會作加分處理

歡迎大家勇躍發表意見,說出你的看法!

單選投票, 共有 19 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

如果暑假有較多人流+發帖的話
我會支持這方案    減少dead air的情況

不過e+落實的話
就要勞煩版主推返d真正的熱門短片出來
吸引路過的會員開始留意本版...

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
閃靈* + 20 感謝提供寶貴意見

查看全部評分

回復

如果暑假有較多人流+發帖的話
我會支持這方案    減少dead air的情況

不過e+落實的話
就要勞煩版主推返d真 ...
火中有火 發表於 25-4-2012 23:50

感謝意見,
其實如果你上一些視頻網站,一些熱門新聞排行榜內,
新聞帖已經不經不覺佔據了很部分位子.
正因為如此,所以我覺得一直存在的問題不能在忽視
才有這個投票帖的存在作為參考
回復

我認為新增子版係要既 但相對版規就要加以嚴格
放新聞大多只係想呃分 我地就針對e方面作出調整
放新聞係主版扣3樂點
而家主版放片有6樂點   新增的子版放片只得2樂點(當然子版只係放新聞)
而子版一日只可以放兩次  避免有呃分情況
子版發帖後一星期後就自動删除
主版而家d好片俾d新聞推至下沉  我地再針對主版方面
人地大多都係睇片唔回 我地就加以鼓勵
如果條片好睇 好多人回 就幫佢加個討論帖
鼓勵會員自己拍片post上黎 有100樂點作獎勵  但要有證明該片是該會員自己製作  
但一經發現虛假會被扣100樂點(版主當然先加以證明再作樂點處理)(但該片必需要有義意)

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
閃靈* + 50 感謝對本版意見

查看全部評分

回復

我認為新增子版係要既 但相對版規就要加以嚴格
放新聞大多只係想呃分 我地就針對e方面作出調整
放新聞係主 ...
bbp 發表於 26-4-2012 17:21

謝謝
若稍後有定案的開子版區,會有新的分數制定諮詢.

我不想因為太多新聞短片帖而修改主版的發樂點分數,
而畢竟影響了大家的利益

或者版主現時能做的,就是新聞帖(不熱,0回覆)於修定於2日後自動下沉.
回復

需要
因為統一新聞
方便有好睇

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
閃靈* + 5 感謝提供意見

查看全部評分

回復

我認為要,版面好多都係新聞影片,開一個子版比佢地專放係果度會較好,始終分清楚d好.

評分

查看全部評分

回復

其實呢個版已經好少人入
來來去去都係得個幾百人,如果再開個新聞短片區,
人流都係個d人(有可能更少)
其實基本上關於新聞既帖都係蘋果動
係開都開個蘋果動專區

評分

查看全部評分

回復

我覺得係需要既,因為咁會分得清楚

評分

查看全部評分

回復

開個新聞區不但可以分清楚,等想睇新聞既去岩區~又可以增加人流~應該有唔少人都會留意新聞,睇完想同人分享有呢個區就岩哂

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
閃靈* + 15 感謝提供意見

查看全部評分

回復