樓主: commander2620
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[活動] Online Game 遊戲自創角色自貼 (五大網遊版區聯合舉辦)

關閉 [複製鏈接]

純粹參與,唔知比唔比咁樣呢...
圖中全部都係我黎-_-;之前整落架@v@囧
雖然已退巨=]外掛橫行...哈哈
戰友們都退得7788@@
加上巨商都已經變哂質 都唔想重玩了@@
我都冇玩樂古好耐..
今日一上見到有活動所以參加@@

斯文一族 係我玩呢隻online game咁多年黎加入既團
呢幾年都發生佐唔少既風波 由高峰變到宜家低潮
我都一一經歷過見識過 呢幾年戰友朋友毒男都識佐唔少
我好開心可以同呢班戰友共同作戰佐咁耐@@
雖然呢個團一直都得唔到其他人既認同
不過我覺得 玩其實唔洗咁認真;P

老老實實 呢隻game係我玩咁多game中用得最多錢
我斷斷續續玩佐6年 我覺得呢隻game真係無其他game可以代替到
畫面雖然只係2D
但係平面得黎 戰鬥系統 攻城系統 等等真係無其他game做到
你叫我搵多一隻可以咁好玩既遊戲我諗應該無啦~

評分

參與人數 1樂點 +80 收起 理由
commander2620 + 80 參與活動

查看全部評分

回復 支持 反對

參與活動終極獎勵
如有需要 請版主把先前的參加作品刪除 謝謝
作品:

遊戲名:tommyto
  因為岩岩開始玩SD高達online時,唔識打中文,就是但改左自己個英文名再加d英文字,回想番起真係後悔...
我係在岩岩公測個陣玩,個時d人好友善,你輸左會有d高手教你技術,仲會同你一齊玩,有談有說,論誰都會開心
但...好境不常,買點的人愈來愈多,s機皇朝興起! 我就開始有放棄心態...加上學習問題...(個時考緊程分試,即小6升上中1的試)...
經朋友多次的支持,我都是決定退sd,以減少學習上的負擔

2年後的我 已經升上中學 更有小學的朋友來電叫我玩番,所以 我就開始玩了 由玩番個日開始
我一抽中了密娜, 這可說是我當時最大的鼓勵

1武斬時快 2武還有7秒的隱身 3武仲要係抽氣
技能分別係:
ps裝甲:可以幫助密娜減少對實彈的傷害
突擊指揮:幫自己同隊友加攻加氣 十分好用的技能
  玩這隻最好插格卡 會更正 oc方面 全攻最好 速度不缺 不用加 但如很喜歡玩偷襲的 都可以加2點速玩玩... 當然,我對密娜都有點點遺憾,就是後背的攻擊只會在必殺中出現,這個比較悲劇...
但真係易上手,玩到老手已愛上這機

b c場無敵 s場就較難用 因會被多攻的s機屈死 我的建議玩法:先沖到對方附近的陣地(不要太近) 利用建築物 讓對方看不見你 之後按2武隱身 行動要快,被對方發現了/數量多過2人就不行(偷襲失敗最好用瞬間轉移)
成功不讓對手發現 你就可以在他後面打出會心一擊 打時最好用3武沖過去 再甩刀,唔好比佢倒地,用1武 mca >1武 最好2下2下打 如果唔係1下較難掌握,成功秒殺對方後,立即後防幫手,唔好再等落去,只會讓重生的敵人打死 正所謂...3隻b密娜,勝過諸葛亮xdd(純本人創作)
  好了 重玩番到現在 已經300多場 還沖不到ex 但這密娜經過多次的沖oc 仲算成功沖上oc6! 還記得升oc5時不記得用防爆結果...爆到強2...那次我真的很慘...

當然 玩到現在 已經士官長了 當時還是下士的我 仲是在高頻被人看低
有現在的成果 要多謝我2位好朋友 何仔x2 xdd
多謝你地 一直支持 教我技術 教我點玩 仲會送點數比我
到現在 我們再一起玩 聽日雙經再一齊刷任啦xdd
  我明白到友誼是需要培養、用心、用時間聯繫的,而非一朝一夕友誼永固
多謝你地為我付出這麼多 友情是在我生命中是不可缺少的... 仲之...好多謝你地...thanks a lot!
我回憶中的一張相片:

sd高達online...這個遊戲 帶給我很多很多回憶...
有好的壞的 這遊戲就像馬戲團中的小丑一樣
常常使我開心 快樂 不開心時只要上sd高達online 打幾場對戰 和戰友談天 就很快忘記不快樂的事
sd高達online 感謝你給我這麼多回憶 這圖是我送給所有sd的玩家 祝大家遊戲快樂

評分

commander2620 + 80 內容唔錯

查看全部評分

回復 支持 反對

這應該是我玩了很久的ONline,在遊戲內我是個消閒生活家,是個老手來喔~

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

尼個ac係我第2個正身ac,第1個玩到lv40-50個時比人hack左=.=尼個ac入左一個都算幾大規模既團..
令我玩cso多左d趣味;p

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

此人姓苦海名泥鰍,法號 魚 大家可以叫我笨魚  
個人介紹:智商笨拙,心地善良,專一愛人,身穿黑夜降臨的苦海泥鰍,雖然有對小翼,但不懂飛...
我決心想做一個飛魚!想脫離水魚的身份-3-

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

尼個名係由我第一隻game開始用起既名

當初由小學到中1玩巨商都係停下玩下咁過

到前排既暑假先開始真真正正玩返

而我為左玩返巨商 一心諗住用第一隻game既野去換巨商野

點知就比人呃左

為左唔會有下一次既出現 我亦用返尼個名黎提醒自己

唔好再咁天真去相信人地所講既野

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

PES係我最鐘意既GAME,而呢個係我係Become a legend既人物

我改個名叫IVAN係因為我本人係IVAN,而佢打右翼亦都係我最擅長既位,至於荷蘭人係因為在國家隊爭位較易。

我本身係係荷甲既小球會,之後自己轉去意甲既拿波利,打左一季就轉左去皇馬,進軍歐聯,雖然呢家仲未打到決賽,但係相信冇人會係我地對手。之後我應該會打多1-2年然後轉去我最愛既曼聯。

我係國家隊表現都唔錯,更曾經贏得歐國盃。
回復 支持 反對

ID:大大粒o(改E個名係因為我鐘意既女仔好細粒面我要大細D去保護佢想當年既諗法 )
初初公測既時候玩到E家,不過當中有退出SD既時候
因為當時既電腦實在太LAG,走左去玩CSO
換左新電腦之後就立即加入番SD
加入番黎之後就好努力咁玩
不過都冇咩成果又退出又番左去CSO
CSO玩到72LV上將我個堂哥叫我玩番SD
咁岩就出無正
我睇既第一套高達(Seed)
正義高達好深刻
去到出Seed Destiny既時候知道有無正既出現我更愛E隻機體
所以知道無正係SD入面出既時候我就即刻番SD
點知又中埋

合到出黎既時候好開心
因為果時係SD入面好少人有

無正,正義係我玩SD既動力我玩SD既原因都係因為佢地
相關資料及影片:

ZGMF-X19A Infinite Justice 無限正義高達是以莉古絲‧古蘭爾為首的舊古蘭爾派組織Terminal秘密開發完成的MS。
本機的開發沿革與使用技術有很多地方尚未明朗,有傳言是P.L.A.N.T.內部的舊古蘭爾派盜取統合開發局「ZGMF-X09A 正義高達」的開發資料,隨後轉移給莉古絲‧古蘭爾所領導的秘密組織Terminal,並以亞斯蘭‧察拉搭乘為前提,改良再設計而成的新開發資料,交付「Terminal」位於宇宙碎石帶的隱密兵工廠「Factory」,和ZGMF-X20A Strike Freedom 突擊自由高達一起開發完成;據說由於基拉‧大和的強力建言,本機最終調整實踐了與突擊自由高達的搭配運用思想。雖然番號上繼承了代表Z.A.F.T.的ZGMF,但實質上本機可算是Terminal原創的高性能MS了;與突擊自由高達相同,搭載了自「次世代」系列盜用而來的技術-新型動力機關「Hyper Duetrion」而擁有超越原型機「ZGMF-X09A 正義高達」的性能。

ZGMF-X09A Justice 正義高達之所以超越過去的MS之處在於動力源,Z.A.F.T.技術人員成功開發反中子干擾器,使核子在中子干擾器的影響下仍可分裂,搭載了核能引擎,解決機體因使用PS裝甲與高功率光束兵器的雙重運作下令機體能源消耗迅速的問題。由於以核能驅動,因此若非核原料耗盡,否則機體的能源供理論上是半無限的,這也讓搭載核能引擎的ZGMF-X系列機體成為C.E.71年最強的代表。
本機為C.E.71年Z.A.F.T.軍最新銳MS之一,由亞斯蘭‧察拉之父-P.L.A.N.T.最高評議會議長柏德·察拉交予亞斯蘭並命其至地球回收被莉古絲·古蘭爾基拉·大和盜去的自由高達,但亞斯蘭在任務前與莉古絲·古蘭爾的一番談話中明白了自己必須去尋找真正應該做的事情為何,因此駕駛本機自P.L.A.N.T.飛至地球上的國家奧布,對當時正陷於苦戰的自由高達伸出援手。此後與大天使號、草薙號一同行動,創造了輝基拉的戰績;最終亞斯蘭為了阻止彌賽亞朝向地球發射,引爆本機核能引擎將其破壞,避免了這場浩劫。

我既愛機
我唔會放棄你嫁

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

呢隻game係我玩得最耐既1隻game
2年幾無玩A"A 雖然已經人面全非
但我依家都識到一班好好既朋友
不過我想遊戲代理商既關係會令我有日真係想放棄囉!

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

我好耐以前已經有玩,不過呢家已經冇了,但我仲記得那些年的生活,仲記得因為戈時好鐘意C朗而改個名做c.朗二世,雖然有D人可能覺得個名好低能,但係呢個名真係陪左好耐,經過好多風風雨雨,認識左好多朋友,或許呢家已經冇玩同聯絡,但係呢D回憶我永遠都會記得。
回復 支持 反對