查看: 2575|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題疑難] 新手初玩 想問戰士點技能問題

新手初玩 想問戰士點技能問題
應該雙修定係單修??
回復

雙- -

80lv之後睇你玩pvp定打怪...pvp就雙 打怪就單
回復 支持 反對

能教教我怎樣點技嗎 = =
回復 支持 反對

能教教我怎樣點技嗎 = =
沙漠狙擊手 發表於 30-6-2012 20:20

80lv前,雙修,其實冇咩所謂,因為你點 點技 都唔會點影響你打怪
   80lv前,應該要點武器(槍/雙手劍p.s睇你玩咩)下級.左右2行++埋8招技eg槍.疾風刺.突刺等...去到龍槍破雲.驚艷一槍,e d都要點爆佢
  其他個行要點力量強化就已經好夠 你80lv前真係冇咩所謂
  不過80lv後,單修(高lv夠點先雙修),其他個行,點力量強化.集中....點埋刺傷,冇記錯係最左邊個行
  技個方面就點武器初中級.某一行技既4招+個4招既強化II 本人建議槍玩疾風刺-龍槍破雲/劍玩超級連斬-風捲殘雲,因為連技比較好
  你去到大家115lv左右應該先可以點爆個4招技+個4招技II,之後有剩點埋武器高級
  124記得留番最小1點,因為125要學o2技<基本上必學

大約係咁多,有咩唔明再問吧
以上係我玩法/意見,唔鍾意可以唔睇,請不要向我批評lol

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
櫻之道 + 3 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

我80lv前應該買稀有裝嗎?
如果要買 應該買咩稀有裝
回復 支持 反對

我80lv前應該買稀有裝嗎?
如果要買 應該買咩稀有裝
沙漠狙擊手 發表於 1-7-2012 11:11

其實80lv前你買npc裝就好夠用,因為都夠防比你打怪
   如果你想要稀裝,其實冇得點買,應該著副本稀裝,蛇龍裝->玄武裝->法老裝->8_lv
  e d稀裝都要刷副本~
   81,82lv去到110lv前,都應該著2轉裝+n,eg你戰士著狂怒裝,每升10lv可以+1一次,
  到110lv開始,應該著冰魔裝掛/打水族就ok,冰魔裝可以刷冰魔收費/打冰魔副本,因為+好多水抗,所以你可以打水族
  之後到131lv左右,著3轉裝,eg你戰士著復仇裝,之後係咁10lv+一次,去到170lv應該+4左右

另外一種有錢d/多d時間刷既裝:鬥獸裝,e d裝應該係最好的,要獸金/下強整,20lv+一次,
  去到130lv應該可以+5
  大約係咁多~

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
櫻之道 + 3

查看全部評分

回復 支持 反對

小弟做任時打左個狼槍制作卷
我應該合佢出黎用 之後20 30 都+1+2甘升上去用嗎?

我現在手上有兩個狼槍制作單了 = =
另外蛇龍裝戈D有冇得+1+2?
回復 支持 反對

小弟做任時打左個狼槍制作卷
我應該合佢出黎用 之後20 30 都+1+2甘升上去用嗎?

我現在手上有兩個狼槍制作 ...
沙漠狙擊手 發表於 1-7-2012 14:32

基本上全部稀有武器都會比npc武器有用.
   你合左佢出黎之後,20lv,30lv....去到100lv,都可以+1+2....+到去+9<最多
  全部稀武升上去都會+攻/技,但係會扣耐久度~所以最好搵一把18_~19_耐既整~最好上埋拼比較好用
  再唔係就可以合+2,再搵人整雙屬,不過狼槍只是一把太低lv既武,好小人會整,
  你想用低lv用稀武可以揀櫻花鬼女長槍,85lv開始用愛槍,可以+9用到175lv
  因為愛槍可以打怪回血,不過另一個選擇就係時槍,80lv,110lv,140lv,170lv都有時槍,都可以+9的,(器靈>始解>啟靈>卍解)
  個d製作卷好小人會整,因為太哂時間,不過你想慳錢又想要稀武可以整@@
回復 支持 反對

我唔係玩開點數戈d人...所以乖乖地升狼槍算...
比較易打
唔該哂你比甘多意見我^^
回復 支持 反對

我唔係玩開點數戈d人...所以乖乖地升狼槍算...
比較易打
唔該哂你比甘多意見我^^ ...
沙漠狙擊手 發表於 1-7-2012 23:35

狼槍個lv真係太低,+9都係100lv用
   你用住先,用到43lv開始玩櫻槍會比較好,+9可以係133lv用,而且d技仲好用
   唔洗~game入面有冇族@@
回復 支持 反對