打印 上一主題 下一主題
收起左側

[劇情] [兵堡] 那些年,我打的兵堡 --- 共5場

還有很多,,有空再放~我係『玩』”

推介2小時波斯果場,村戰=]

[兵堡] 2小時波斯成吉 哈囉反勝.rar

548.92 KB, 下載次數: 634

[兵堡] 阿馬法vs韓日維 村戰,出成吉彈game= =.rar

1.15 MB, 下載次數: 582

新資料夾 (3).rar

1.35 MB, 下載次數: 579

回復

波斯帝象果場, 8p條頓有戟兵唔用要用劍勇打象.., 5p土火好早村了又唔起箭房加快補兵,又唔升兵工箭防
5p只要整個門比4p就可以封住佢 唔使理
無幾耐條頓又村埋,應該出火槍兵+條武頂象, 對住精象 遊俠只係送佢出成吉
到7p蒙村埋又出駱駝送兵 出埋馬弓射象好過
要盾 有條武盾, 後面加一堆5p同8p約300幾隻火槍同200精蒙 絕對可以封住象門口打, 至於殺唔殺到1p 要睇各方既控兵技術, 起碼578p都有機會出到成吉

而1p唔應該用隊成吉幫4p 當時只係有兩隊土火去打4p  一隊成吉打兩隊土火 死了十隻吉,最後死剩十幾隻先出到黎 可以話一隊成吉換回一個維京
d成吉安安份份呢係象後面食分 慢慢壓去8p 8p就唔會咁得閒走隊遊去打4p
如果578p都係要圍4p先, 8p也就一命嗚呼了
回復 支持 反對

講真..d save真係好普通..好一般..
之前惡人POST果d save更精彩
回復 支持 反對

歡迎討論,我就是1p,簡單回覆一下=]

我信兵堡講臨場反應同發揮既,這是兵堡好玩之處=] 雙方臨場有d野決定左就番唔倒轉頭,所以雙方都不能後悔,最多只有賽後檢討~

剛又看一次紀錄檔,,我覺得時救4p係應該救,有留意既話4p佢剛出村,而且比遊同土火攻緊,唔救佢一定死。佢死左我只有死守4家,最後多數不能贏,只有和.....而兵堡係講合作,,唔係維就冇用,,維就唔救,救左佢對我攻城有一定幫助,但我只係估唔到原來佢要食飯...最後造成1打2局面,,算吧,,結果係贏就可以! 另外,多謝你,4p! 重要時候救了我,,又幫我分散左蒙同土攻我既注意力,令我可以反攻=]

btw,,我深信精象+火槍+遊俠並唔係禁容易可易封住^^

而好唔好睇就見仁見智~
回復 支持 反對

當時4p如果真係會死 對面已分散左唔少兵力打佢
而1p有一隊成吉, 加埋象同遊一野隊爆個條頓, 死個維京換對方條頓 絕對有利
就算當時我係4p 靜靜提5p黎起門封我扮出唔到 唔出兵
你都唔係死守4家, 1p出到遊俠 6p哥德已自動棄權, 剩返3個其中兩個(土蒙)唔識玩
1p有隊成吉, 成吉最怕只係馬弓(又多又快死追住你),而5p土火兵工都未識升7p蒙出駱駝都唔出馬弓
近身兵埋到成吉身 仲要打到隻成吉就黎無血 已死了一大堆兵 那時成吉即閃人 一隻吉都唔會死 對方吹得你脹?可以告你拉兵?
當時情況係可以殺到8p條頓的
從來帝象1打4係唔難的 為何會只有死守4家,最後多數不能贏,只有和?
回復 支持 反對

哈,估唔到有你認真討論~我有我既想法,你有你既道理,我從沒指出你錯既~

不過所有野都只會係賽後檢討啦,成吉點用,救唔救4p,殺唔殺倒得死條頓我唔知道,亦冇人知道,總之當時,我所決定的方法令team1贏=]
回復 支持 反對