打印 上一主題 下一主題
收起左側

[提供意見] ...請恕小人失言, 本人覺得有以下問題....

關閉 [複製鏈接]
回復 1# 但丁1

我反而覺得你要學下溝通
回復 支持 反對

1. 點解唔抄香港討論區咁, 幫會員解決生活問題?

>>for examples?

2. 點解只係賣遊戲廣告, 唔通遊戲廣告食水深d?

>>廣告位換取點數卡/爭取活動及論壇經費。
加上敝壇主要以遊戲作招徠,你有看過食肆為髮型店作廣告嗎?

3. 開創衣個nakuz既目的就係純粹因為樂古開創神既理想? 意思姐係淨係係香港網站比d網民知道你地既存在, 做一個配角? 我第一個印象係好似樂古係一個淨係有巨商資訊既網站, 你地需要大量資訊......

>>無法閱讀。
你想 說「開創衣個nakuz既目的就係純粹因為樂古開創/神既理想」還是全句 「開創衣個nakuz既目的就係純粹因為『樂古開創神』(將KYLE等人比喻作神)既理想」?

4. 遊戲害處大, 你地唔怕比人話你地幫遊戲商搵錢? 唔通你地同其他論壇有協議?
>>你可以留下電話,在下可以幫忙限制 閣下遊玩電腦的時間,一小時如何?

說真的,僅看自制力,你要沉迷我沒有辦法。

假如硬要我作出一些行動,那我就只好每逄星期一至五八時正都撥電話到 閣下家中提醒 閣下剩餘的遊玩時間。

5. 咁多板塊人流小, 點解唔考慮關閉一d黎節省網用費?
>>.......HOW TO EXPLAIN..
  樂古現在的網存空間很大。

6.
家中有個人電腦接駁互聯網的住戶百分比
        73.3   
        76.4   
你地有無方法可以引一d人去上樂古網?
>>我想暫時沒有閒錢去賣電視廣告,只能做的是盡量有最新的遊戲資訊吸引人討論及玩家瀏覽本壇

點解唔搵一d品質公司幫你地做一個品質認證?
>>申請正貨標誌嗎,OP

點解唔同商戶合作, 將意見書放係樂古到比d客寫落去樂古既板到, 等d客可以讚下d商戶?
>>閱讀不能.....抱歉。

點解唔提供服務比d小商戶係樂古到賣廣告, 幫佢地做生意?
>>敝壇人流日漸少了..我也想提高,除非像其他知名論壇有上萬人流,否則吸引不了其他類型的廣告。

點解唔個管理層專門將垃圾廣告帖清除?

>>我在唸大學的YEAR3,忙。
很多管理層都是盡量撥點時間出來管理的,總不會每天也有好幾小時去查看各個版塊,歡迎到投訴區舉報,感謝 閣下對敝壇的厚愛。

有無商業登記證?

>>作為一個超版,我不能回答,徑自查問kyle.t或anson比較好。
你地其實可以瓜分論壇市場, 你地可以做到係第一資訊論壇.....

>>i hope so.
不是妄自菲薄,我也在想要怎樣爭取人流。
曾有人跟我說轉型為X登般讓他們自由說髒話討論日本AV之類,不可能。
已有這樣一個論壇存在,恐怕畫虎不成反類犬。
而且我相信這不是大部份管理層的理想,至少不是我的。
我還不打算荼毒青少年,因為我的理想是當教師。
回復 支持 反對

1. 姐係連最基本既人流都無你地好難有收入? 姐係要諗方法增加遊戲人流廣告, 你地先有得增加收入?...好簡單姐, 洗小小錢同遊戲商商討將old雜誌遊戲內容搬入你地樂古, 仲要獨市...

2. 將機王既心得訪問比樂古做下...

3. 做一個遊戲分析同青年講點樣訓練頭腦...

4. 將所有網上遊戲內容搬入樂古, 並申請專利.... 專利費用由廣告收入撥出加入...

5. 訪問香港人點睇遊戲....

6. 做一個遊戲碟市場店價格中心, 幫佢地賣下廣告...

7. 提供網吧資訊位置比年輕人知道...

8. 將打機所需用品既價格, 選擇post上黎比人知....

9. 多引入關於機王既資訊..

10. 將遊戲貨幣市場既最新動向同大家分享.

11. 諗一點優惠比內地同台灣同胞吸入黎樂古....

12. 將遊戲業成功人士既訪問加入樂古.

13. 加入遊戲資訊遊覽指引, 教人地最基本既資訊搜尋如何最快...

14. 衣招係最奸, 教佢地增加收入, 如何係收入同遊戲支出中取得平衡... 係咁上開樂古都會諗到樂古原來係識為人著想... 例子:如何適應社會?

15. 寫一d方法教樂古會員點樣放鬆自己....

16. 開設私人遊戲戀愛聊天頻道... 比佢地多d選擇去計傾..

17. 同遊戲商商討下整隻考試online比人玩下... 抄天龍八部... 簡單d: 彈一d小遊戲比人玩下, 將d小遊戲網post上黎樂古...

18. 請個改歌高手成日改下歌, post上黎樂古, 根住同佢講post上其他論壇比人知..

以上既方法係我觀察所得, 我自己作為機迷都想樂古好.... 你地都係樂古會員, 都想樂古既資訊增加....

最基本, 第一步, 將一d比較平既點數卡資訊收集, 從市面上話比人知有人放平點數, 係咁你地既知名度肯定大增... 例子係馬鞍山d報紙檔...

衣d方法...全部需要人力物力去做... 點樣做, 細節係點, 你地自己諗下....

我無其他目的... 只係想一個人靜下生活... 我始終經歷過風風雨雨, 唔想遊戲成為中學生, 小學生既危害物, 我地做既就係幫佢地點樣利用遊戲提升成績.... 樂古要加多兩個字, 樂古學業遊憩網

老師...多年前我己放棄這個理想, 因為理想唔一定以做老師既方式去教, 以最無人理既職業去幫先係最屈機.... 如果我寫既... 唔好意思, 我已經令好多人不滿, 我根本出師無名...

所以我懇求樂古管理層, 比個機會我發揮自己既本能, 去幫樂古增加人流... 你地忙, 我得閒, 我只係想有人親自去做衣件事.... 起碼要兩年到, 先可以做哂以上既提議...

我咩都唔要, 我只係想老師衣個職業可以發覺自己既不足之處... 只係我希望大家可以支持我既行動.... 所有局限我無寫出黎, 因為一個人做比較好...
比一次機會比我補償對自己理想既遺憾.. 因為我係一個做到十五份工既大笨蛋, 六年時間搵到五十萬...

我唔怕話比大家知...我既能力好多年前已經比人限制....處女座可以做既工都比政府壟斷, 所有讀到書既都係處女座壟斷, 你點敢處女座爭呢?

我只希望成為精華貼...

我上網既習慣... 多年前因為通宵打機而比父母趕出街, 所以我從心底裹決定要防止年輕人點樣預防衣d事出現....
回復 支持 反對

1. 姐係連最基本既人流都無你地好難有收入? 姐係要諗方法增加遊戲人流廣告, 你地先有得增加收入?...好簡單 ...
但丁1 發表於 10-10-2012 10:53

<<1. 姐係連最基本既人流都無你地好難有收入? 姐係要諗方法增加遊戲人流廣告, 你地先有得增加收入?...好簡單姐, 洗小小錢同遊戲商商討將old雜誌遊戲內容搬入你地樂古, 仲要獨市...
個人認為推銷商品仲好....

<<2. 將機王既心得訪問比樂古做下...
個人認為比記者組去做
其實我也不知甚麼,不過話說開設了這個版

<<3. 做一個遊戲分析同青年講點樣訓練頭腦...
個人認為不如你做好不好

<<4. 將所有網上遊戲內容搬入樂古, 並申請專利.... 專利費用由廣告收入撥出加入...
個人認為萬一個遊戲沒有人玩,版主的問題又如何

<<5. 訪問香港人點睇遊戲....
個人認為又關咩事

<<6. 做一個遊戲碟市場店價格中心, 幫佢地賣下廣告...
又是找錢..你那麼喜歡錢

<<7. 提供網吧資訊位置比年輕人知道...
去GOOGLE MAP看咪得

<<8. 將打機所需用品既價格, 選擇post上黎比人知....
如何去找人做,我個人是支持的,不過唔好加大人的工作量

<<9. 多引入關於機王既資訊..
....

<<10. 將遊戲貨幣市場既最新動向同大家分享.

11. 諗一點優惠比內地同台灣同胞吸入黎樂古....
我讚成,不過不如比全部人,更何況,比甚麼啊

<<12. 將遊戲業成功人士既訪問加入樂古.
企業??他們是否有時間,你又認識多少個

<<13. 加入遊戲資訊遊覽指引, 教人地最基本既資訊搜尋如何最快...
去GOOGLE咪得.....

<<14. 衣招係最奸, 教佢地增加收入, 如何係收入同遊戲支出中取得平衡... 係咁上開樂古都會諗到樂古原來係識為人著想... 例子:如何適應社會?
這個我沒有意見....

<<15. 寫一d方法教樂古會員點樣放鬆自己....
有生活百科...

<<16. 開設私人遊戲戀愛聊天頻道... 比佢地多d選擇去計傾..
MAN就可以,要不要開個室

<<17. 同遊戲商商討下整隻考試online比人玩下... 抄天龍八部... 簡單d: 彈一d小遊戲比人玩下, 將d小遊戲網post上黎樂古...
這句你不要太介意
廢話,如果有商幾,早就被人做了
題目有創意
精-難得很
你如何去代表英文
怪的名又點整

<<18. 請個改歌高手成日改下歌, post上黎樂古, 根住同佢講post上其他論壇比人知..
那post上黎樂古有咩用....

>>我無其他目的... 只係想一個人靜下生活... 我始終經歷過風風雨雨, 唔想遊戲成為中學生, 小學生既危害物, 我地做既就係幫佢地點樣利用遊戲提升>>成績.... 樂古要加多兩個字, 樂古學業遊憩網
遊戲根本就是用來玩的,你仲想增加人們壓力
我真是想罵你了,又支持+遊戲..又
自相矛盾...

>>老師...多年前我己放棄這個理想, 因為理想唔一定以做老師既方式去教, 以最無人理既職業去幫先係最屈機.... 如果我寫既... 唔好意思, 我已經令好>>多人不滿, 我根本出師無名...
這個不閞事,你寫糸就可以了

>>所以我懇求樂古管理層, 比個機會我發揮自己既本能, 去幫樂古增加人流... 你地忙, 我得閒, 我只係想有人親自去做衣件事.... 起碼要兩年到, 先可以做>>哂以上既提議...
你得閒咪.....

我咩都唔要, 我只係想老師衣個職業可以發覺自己既不足之處... 只係我希望大家可以支持我既行動.... 所有局限我無寫出黎, 因為一個人做比較好...
比一次機會比我補償對自己理想既遺憾.. 因為我係一個做到十五份工既大笨蛋, 六年時間搵到五十萬...
勁啊...

總絡

>>我只希望成為精華貼...
無言.....
關咩事

>>我唔怕話比大家知...我既能力好多年前已經比人限制....處女座可以做既工都比政府壟斷, 所有讀到書既都係處女座壟斷, 你點敢處女座爭呢?
>>無言.....
處女座就是讀到書的嗎?那為什麼要我們讀

一句說,你要學學技巧,看看前文後理

我可能說得不對,也有可能會令你難堪
先說對不起了

有一些我是支持,一些是不支持的
不過.請你下次....
回復 支持 反對

以上兩位言論容我稍後再回覆,因為排版過於混亂,亦已夜深,眼晴負荷不了
回復 支持 反對

我可以簡單回一回覆...

關係到樂古收入廣告支出

只有樂古持有人才有決定權

..............

至於其他增加人流/保住人流的方案

都要有人自發去做,閣下提出了很多方案

閣下有做到邊d 呢?
回復 支持 反對

我可以簡單回一回覆...

關係到樂古收入廣告支出

只有樂古持有人才有決定權

..............

至於其他增 ...
RoyLo 發表於 11-10-2012 23:34

他應該沒有想過"可行性"這三個字
回復 支持 反對

...我無意見...想就容易, 做...難到出汁...因為我考慮到既野有排諗去點做...

希望比d時間我去諗細節點做... 本人要上班, 真係有時間既話我都去溝女好了....

成績無得逃避, 壓力始終要面對, 如果識利用遊戲既話, 一早就唔需要打機, 輕鬆唔係比個腦完全停頓, 而係比學生利用輕鬆時間取得靈感黎開啟一D想法...

如果唔係考試一早定左果種模式, 一早就有好多人唔合格, 無好工做, 選科之前一定要諗下點解工咁易, 咁多人做, 而唔係跟風就做, 個個人既比較優勢唔同..

最簡單既工先最考驗人既智慧....

個個人打完機, 個腦既思考速度係慢左N倍, 打完機邊仲可能溫到書...

唔事先了解自己既優勢, 一早就比人淘汰左N年LA.....

我唔係想幫人洗腦.... 而係想D人識善用你身邊每一樣野, 姐係好似你打機都希望一塊石都可以打死怪...

我今日識左個女仔, 原來澳門有9成女仔都係雞... 我先發覺上床比打機更重要....

如果香港人每個階層搵錢都好易, 一早就無人讀書LA.. 所以政府控制哂所有野禁止D人用屈機招黎搵錢, 所以我可以同大家講, 唔想比人睇死, 就要自己識走捷徑黎搵錢, 捱下, 先可以等待時機重頭黎過.... 我就係體驗到衣樣野, 所以先同大家講... 如果香港人人口係咁升, 只有服務業有機會上升, 如果唔一早打好人際關係... 你會好蝕底, 所以最基本要了解自己點先可以適應社會..

社會自我封閉左十年, 個個行業都只係諗住點樣生存, 邊得閒理你地生死, 你做到野就請你, 做唔到野就886, 行行都無前景...., 等老逗養... 只有識禮貌既人先可以受到好意, 你話, 搵食幾艱難, 你估打工係你屋企咩..... 受唔到就886, 90後一早比人話係唔受得氣既一群....你唔信可以問人d打工仔, 個個都係咁講.... 所以舞照跳, 歌照唱, 我都係訓覺la, 與世無爭既日子先岩我....

我就係咁懶, 有工就返, 放工就訓.... 生活幾咁悶, 我無慾無求先生存到....

係衣個資源充足既時代既香港... 追求最基本既野, 住, 已經難上登天...

你避得到誘惑, 但係避唔避得到寂寞?

避得到寂寞, 避唔避到苦悶?

要點先做到無慾無求? 得, 先自悶, 後自閉, 三傻仔, 四超人, 五扮佛, 六驅魔, 七幻想, 八訓覺, 9想像....

淨係語言既世界, 你都有排諗la.... 讀書點會咁悶....

你地面對唔到文字所以先咁悶姐... 個個古人都係咁過日子, 點解你地唔得? 我真係唔明...

到最後我講一句, 如果到你真係一個人生活, 你會點算?
回復 支持 反對

其實你ff完未?
回復 支持 反對

其實閣下表達咁多,
有咩目的?

問你一個問題

你話你係瑪雅王的寵物,
我想聽下你對2012末日的想發
回復 支持 反對