查看: 50674|回復: 33
收起左側

[教學]AOFE 下載或更新

步驟 1.
請確定你部機有AOC既程或,如果無你自己係本版塊搵。

步驟 2.
先到AOFE 官網下載 http://www.forgottenempires.net/
或到本版置頂位置下載 (如下圖) 或按我下載

步驟 3.
請確保你的AOE2/AOC個 file 名係 Age of Empires II(如下圖)

步驟 4.
下載完,請解壓到你既Age of Empires II 內(如下圖)

步驟 5.
你的Age of Empires II 內應該有個檔案叫AoFE_Launcher(如下圖)

步驟 6.
請按下AoFE_Launcher,並彈出以下視窗(如下圖)

步驟 7.
如需要安裝繁體中文,請按香港區旗後按Install(如下圖)

步驟 8.
安裝完,去Age2_x1 ,再按 age2_x2 玩得(如下圖)

步驟 9.
若日後要更新,請按下AoFE_Launcher,並在視窗按Update(如下圖)

步驟 10.
如發覺AOFE畫面顏色怪異請去Age2_x1 ,按下FIX可修正顏色問題(如下圖)

步驟 11.
如要繁體中文語言包按我下載
下載完,請解壓到你既Age of Empires II 內(如下圖)
回復

感謝﹗版主辛苦了~
回復 支持 反對

感謝........這次更新有點地方比以前煩
謝謝版主~解決很多新老手的遊戲問題~
希望每次更新也可以這樣
回復 支持 反對

miracle_chan  仲未忘記依到
回復 支持 反對

miracle_chan太強了,6分鐘整到個咁詳盡既圖示教學
另外,想問下iamwdd係咪傳說中既前香港冠軍?
回復 支持 反對

非常詳細的教學內容
建議可以置頂了~~讓更多不會下載AOFE的人能夠看到

更何況現在樂古對戰網因為AOFE版本改動的關係
已經接近於荒廢狀態 比之前沒推出AOFE 還更慘

我想如果置頂的話或許能改善這個問題

所以希望版主能夠置頂 讓更多人知道
回復 支持 反對

回復 6# 神乎棋技

假若佢地有留意到置頂既POST,呢個POST就唔會存在
所以呢個POST我會當檢查線推下

p.s 對戰系統公告已直接連結呢個POST
回復 支持 反對

回復 7# miracle_chan

謝謝
版主早點睡八  我也要睡了
回復 支持 反對

1.JPG 2.JPG 3.JPG
想請問一下點解我禁完入去之後彈呢幾個格出黎既?
回復 支持 反對

你放既檔案位置應該唔可以含有中文字
回復 支持 反對