打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 天龍OL真的比其他GAME燒錢嗎? 還有比起九陰等遊戲的分別在那

燒錢一般啦
流失玩家主要係代理做得差同埋耐了
回復 支持 反對

其實真丹/轉盤真係唔太重要 最重要係享受過程
回復 支持 反對

當我開始渣劍三,
我發現我在天龍花的錢足以令我在劍三中成為「白富美」……
哭瞎了。

在天龍我求的是分數、裝備…
在劍三我求的是技術、人情味……

說天龍燒錢?也不定然,任何遊戲也燒錢。
視乎……你感覺值得與否。
回復 支持 反對

比起九陰。我覺得天龍有很多玩家交流ge機會可以一齊刷野,如果熟又加埋fb,skype等有時尚線食下花生,和朋友談天,升lv,比武就因為咁樣,可能高人氣d
回復 支持 反對

我覺得九陰比天龍燒錢多d
天龍出左真丹+強控個期我就冇玩了 因為lv真係追唔上人 所以離開左
去玩九陰 因為九陰可以離線修練(對於我ed唔可以長開電腦係最好)

樓主唔好練少林 少林個3個技 引怪技e加真係廢
現在個個有4~5石都唔洗吼怪打交又小左3個技玩
這是個人己見~~
回復 支持 反對

我係九陰出左冇幾耐既時候玩過一陣,但我個人唔鐘意九陰既無PK限制..行到去邊到比人殺。所以轉番玩天龍,而且我自己都玩左甘耐天龍,唔多唔少都仲有D感情係入面。
回復 支持 反對

九陰成日都冇野做 識朋友比較難
九陰幣處就係場景太大 有d場要冇set到定位要坐馬車同騎馬先去到 但可能都要成個家先到
每天奪書最正 就像打仗一樣 全部門派搶兩個門派的書
副本比較少  真實過天龍 輕功真係最正 超真實 跳黎跳去 冇野做都好好玩
比武技術第一 自身本錢第二 可以打高一班
升lv唔比掛機就有d煩...
天龍勁人明顯d 基本上睇神器已經知到 九陰就要睇下d裝同佢嘅門派時裝
九陰是同現實最接近的一隻武俠game
天龍成功敢比較大 可能你勁就全ser都識 咩副本都難你唔到
但九陰你勁 但場景大太 勁人打最難副本都死幾千次 同埋好難撞得番同一人
回復 支持 反對

重有得游水!
回復 支持 反對

感謝各位的回應~
最近樂古陸續出現幾位回流天龍的玩家
的確厲害~
打場機姐洗吾洗搞到打仗甘-.-
講真放少少錢落黎都系開心下姐.
吾1定要做到全ser頭10先開心嫁
齊4石我諗要花 ...
小靈=] 發表於 20-5-2013 21:06

我目標都糸全4算
天龍最燒錢嘅地方其實係玩機率.
無論全4全5全6石都有數可計, 要玩咩石睇自己能力.
但天龍D機率野.....
諗下 ...
jerryyeung819 發表於 21-5-2013 09:48

機率呢家野
如果覺得唔值得搏
我都同意直接收好過抽
去抽如果黑起上來真糸咩都冇
當差我都有玩九陰
可惜電腦廢我先被逼放棄~
以前的確我都同樣對天龍有一種感覺
唔玩一排自然會想玩返
而且 ...
呀楊 發表於 21-5-2013 14:47

其實我計呢個已經糸以最近的物價來計
(唔計岩岩星期二更新的轉盤 貌似新轉盤好易出紫玉 導致紫玉的價錢.....)

如果糸以前....
平民想玩5石都冇得諗....

我覺得九陰比天龍燒錢多d
天龍出左真丹+強控個期我就冇玩了 因為lv真係追唔上人 所以離開左
去玩九陰 因為 ...
觀戰 發表於 22-5-2013 11:47

嗯....

我想玩少林
一來感覺D招可以幫人
二來望住佢條血真糸好正=.=
而且又少人玩
(小弟唔鍾意同太多人雷同 因此本來覺得玩峨嵋最好都唔玩 太多峨嵋了)
九陰成日都冇野做 識朋友比較難
九陰幣處就係場景太大 有d場要冇set到定位要坐馬車同騎馬先去到 但可能都 ...
逍ser_龍仔 發表於 23-5-2013 19:23

睇來九陰畫面靚之餘
耐玩性同識朋友方面真糸冇天龍咁好
(調番轉 天龍好似逼D玩家做宅男宅女咁=.=)

你糸咪玩逍SER~?
回復 支持 反對

九陰真係啱d好戰派玩 尤其港ser d人好中意冇喇喇襲擊你- -
台ser情況比較好..而且日日奇遇 勁爽
天龍...如果可以同國服同步就好
國服好lag 好難玩
回復 支持 反對