查看: 10221|回復: 13
收起左側

[綜合討論] 愛不需解釋太多

每個人既愛,
有唔同既睇法,
甚至對伴侶表達既方法都好唔同,

你既方法未必適合我,
我既方法亦未必會適合你,

對於所謂既表達,或者對伴侶既愛,
我只能說...

愛不需解釋太多
(利申:對於我黎講)
回復

"愛不需解釋太多"
好高深嘅學問~
回復 支持 反對

"愛不需解釋太多"
好高深嘅學問~
呀楊 發表於 22-6-2013 22:11

抽我水
回復 支持 反對

抽我水
傲邪一少 發表於 23-6-2013 01:39 AM

冇呀
真係好高深嘛
回復 支持 反對

冇呀
真係好高深嘛
呀楊 發表於 23-6-2013 01:41

似抽水多誠心討論
回復 支持 反對

似抽水多誠心討論
傲邪一少 發表於 23-6-2013 02:09

找到真愛嗎?
回復 支持 反對

找到真愛嗎?
chiuandy123 發表於 23-6-2013 13:52

沒有所謂真或者假= =
愛的路本是雙方走出來吧..
走下去就是真愛,反之亦然
回復 支持 反對

個愛字唔係咁簡單, 你有好多事物察覺唔到, 你自己一直比人留意住你既一舉一動, 你唔覺咩, 你想走出比人控制既框框就要有錢, 你有錢就可以話事, 你對錢衣個字有幾了解?
回復 支持 反對

個愛字唔係咁簡單, 你有好多事物察覺唔到, 你自己一直比人留意住你既一舉一動, 你唔覺咩, 你想走出比人控制 ...
但丁1 發表於 3-7-2013 17:57

你對人又了解多少?
回復 支持 反對

你對人又了解多少?
傲邪一少 發表於 4-7-2013 00:02

我唔了解, 但係可以好肯定既係, 如果你有材能, 佢地一定錫你, 我由細到大都係掛住做野返工諗新計仔去解決問題, 但係我從來唔會介意自己好辛苦去諗計仔, 但係對人既野我只可以講一句, 你想順順利利就只可以聽話, 唔可以煩到人地要汁你手尾, 你如果有一技之長既話, 識得解決問題既話, 咁你做人就可以好舒服咁樣去生存落去, 最少起碼我可以承受唔同壓力, 逼自己去做好佢, 到頭黎無人敢話你, 無人敢惹你, 你想懶, 人事鬥爭會煩你一世, 你想勤力, 條路好易行, 懶人既競爭你見得多就自然明白係好黑暗, 好蝕底, 你自己明白得幾多? 用腦既論唔到你, 辛苦既唔到你, 係咁你自己可以做D咩黎要有好人緣, 好人生? 起碼有份工係手, 個地位係唔同D.... 你掛住愛果時, 可以當飯食咩? 你女朋友會鐘意你咩? 記住, 可以有能力去搵錢但係唔怕辛苦既人永遠係最好賺既人生...你阿爸阿媽唔會理你係咪拍施, 係佢眼中最重要你係可以有一定社會地位先可以拍施, 起碼上一代人搵食易過80後, 90後, 佢地拍施無人話佢, 但係90後拍施唔同50後, 60後, 經濟環境唔同哂, 拍施一生一世係好難既事, 明唔明, 除非你係李加誠既仔, 如果唔係你既愛情唔係長久...我之前拍施經驗話比我知, D女仔好識計數黎捉住你碼頭唔放, 你如果唔立刻放開佢, 衣隻吸血鬼會吸到你變成乾屍一條, 所以女人係咪好, 係咪累人, 你自己心中有數....你仲要面對女朋友父母既問題, 有排你煩, 所以你自己小心....
回復 支持 反對