打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 天龍八部3_________門派技能進階

國服玩左逍遙半年
係單挑方面  逍遙的確係走下坡   原因:全民抗放大  
加上散工  好多門派食藥 技能都解到   瀟湘夜雨既控制睇運氣
不過係副本方面  進階逍遙可以講係最受歡迎  全程既放大令到刷副本效率快好多
回復 支持 反對

天龍進階中沖本書寫減既抗會增加  咁進階中沖既傷害提唔提升 應該係睇本身中沖係唔係已經減哂同埋自己既下限有冇增多?

比如話有隻天龍全屬各2000  下限各15  中沖減左對手70抗  對手本身冇抗    比如咁岩 你又連埋自身減抗 減到對手食哂你全部下限 我又在比如呢個情況下 你打佢25000   
問題來了  根據本書寫令進階後中沖劍減抗上升 咁進左中沖  打佢會唔會大過25000?
因為進階中沖令你減抗多左 唔係令你下限多左<--right? 所以本身比你減哂 食哂你下限既人  進唔進階打落去係咪都係一樣??進階中沖只係對打四抗既人有幫助 因為大機減哂佢地四抗 ,right?
比如隻人任何能力沒變  又在同一情況下   只是這次進階左   咁傷害仲會有是升?定還是一樣呢?

如果一樣  其實本身唔玩四抗  抗唔抗中沖係唔係都係冇分別?求高人指點

我全身只得一本抗攻擊技未學 r爆左頭 本身毒抗又對抗轉冇興趣
回復 支持 反對

中沖雖然話減抗 打0抗人都會多左傷害
所以"不會出現抗性為負的情況。" 呢度好懷疑..
回復 支持 反對

天龍進階中沖本書寫減既抗會增加  咁進階中沖既傷害提唔提升 應該係睇本身中沖係唔係已經減哂同埋自己既 ...
yuncash 發表於 10-10-2013 06:39

應該係會>25000

你可以咁理解: 中沖除左可以1.減對方抗
仲有2.放大作用(前提係將對方減至0抗)

影響中沖係 總屬攻 對方抗性 進階/修練
唔係下限

仲有中沖-抗唔會變為負數
回復 支持 反對

應該係會>25000

你可以咁理解: 中沖除左可以1.減對方抗
仲有2.放大作用(前提係將對方減至0抗)

影響中 ...
天龍八部3 發表於 10-10-2013 15:41

係喎  thx呀 岩岩先見到唔會-到負 即係下限唔關事啦
咁佢既放大係點計?  係唔係即係話 就算4抗抗哂你d減抗都好  進階中沖 減左你d抗 就會打你痛左?
  如果唔係既話4抗 本身夠高既人係唔係可以唔洗抗中沖?

同埋想問下 本身比佢唔進階中沖扣到0抗 同進階中沖比佢扣到0抗唔係應該都係打落黎一樣咩  0唔係已經極限?
回復 支持 反對

少林招反彈如果有減冷卻...同埋真係反47%...係會實用過大力金剛掌既...
同埋國服改左滅此做減速=.=?咁要減速神器做乜=_=
回復 支持 反對

係喎  thx呀 岩岩先見到唔會-到負 即係下限唔關事啦
咁佢既放大係點計?  係唔係即係話 就算4抗抗哂 ...
yuncash 發表於 10-10-2013 16:06

官方冇講 都唔會有人知加成幾多啦
點解我理解為唔係負值 係因為即使對方0玄抗 你5000玄攻 中沖-70
中沖平推唔會有 5000x1.15x70%加成
但又確實係有傷害增加不過冇去到咁高

你只要知道進階左比起冇進階的傷害係會有加大 而且加幅唔少
你可以睇下國服pvp

至於你話雜抗高個d人會抗晒 機會太微了
5石天龍都可以4種-抗70-100 +中沖3種-170
有幾多人4抗都有270?
而家4抗200的人都少之又少啦

6石天龍4屬-抗百幾 進階中沖可能有2百幾3百
更加冇人有4抗都400啦

不過而家主流天龍唔係單玄攻單-玄抗 再3修副屬咩?
只要玄抗高於-抗100 咪可以抗左囉
想雜抗抗天龍冇咩可能 抗其他副屬多修門派就得
回復 支持 反對

少林招反彈如果有減冷卻...同埋真係反47%...係會實用過大力金剛掌既...
同埋國服改左滅此做減速=.=?咁要減 ...
金 發表於 11-10-2013 13:35

一拍係改左減速 江湖傳聞一拍加相對雕紋可以定身 唔知定假
    http://bbs.tl.changyou.com/forum ... ad&tid=31317482
回復 支持 反對

回復 16#

點解你覺得進階禮敬係好過金剛掌?
回復 支持 反對

回復  金

點解你覺得進階禮敬係好過金剛掌?
ckey0983 發表於 11-10-2013 21:56

因為金剛掌會MISS 相反 禮敬人地打得中你就有反傷 同埋47%都唔小野 我比夠你50%好計D 人地平推你2M你就反1M 仲要係每野反1M 加埋少林平推絕對唔低攻 當你1隻6石少林平推人2M 加反傷就每野3M 不過我只係話如果有減少冷卻時間。
回復 支持 反對