查看: 10908|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

真係唔講都唔知

早前去HKGalden 玩具臺
睇到有個POST叫又到爆料&討論時間
發起人:神仙
http://hkgalden.com/topics/to

以下兩個POST必睇
Subject: 香港大 Picture
http://hkgalden.com/view/164947/page/31/
Subject: 部份世界大 Picture
http://hkgalden.com/view/168753/page/3/highlight/

我係E個POST知道左好多E一世本來應該冇可能知既野。
其中包括中國共慘黨滅亡只係遲早的事情。可能大家聽到E句會覺得好興奮。

但E個唔係重點。
重點係消滅共慘黨的組織就是共X會。一個視人命如糞土,為左發達不擇手段的組織。引發以巴戰爭就係最好例子。

當然任何地方都有對你有好處或對你有壞處人,簡稱好人和壞人。
今日我同你都知道會社係將來會有咩行動,都係多得會社中的好人透露消息。
神仙唔係會員,但因工作關係,所以跟會員有交流。

會社信奉基督宗教,為左世界能夠跟住啟示錄所講咁樣行落去。於是比個和平獎佢,暗示奧巴馬唔好出兵,目的就讓伊斯蘭國(這個被會社認為是敵基督的組織)站隱陣腳。然後敵基督同基督宗教就會黎一場大戰。這場大戰就是真正的WW3。 一打就打十幾年。另外,係網台節目中,神仙更講過會社的長老更「看」到聖殿中有黃石,信相係暗示黃石公園火山可能爆發。
如果真係跟足啟示錄的預言所講,咁WW3就應該會死3分1人口。

大概時間表
共慘黨收皮>聖殿山金殿被拆>WW3開始>聖殿再起>黃石公園火山可能爆發
如果黃石公園火山真係唔好彩爆左。北半球進入核東天,飢荒就一定會發生。
到時有電同水都應該唔會好似E家咁,有錢就可以任用。

會社勢力已經遍佈全球,如無意外WW3一定會發生。
神仙開POST和上網台爆料的意義,就係想比大家一個機會思考下點樣自救。
想大家唔好咁灰,即使面對困境,也要積極面對人生。
如果有能力,就應該係WW3未發生之前,離開香港。
希望走得一個得一個。
詳情就自己入去HKGalden睇。

讀後感:
正當你看到一些光明,以為自己逐漸離開黑暗。卻不知道自己已經在不知不覺中踏入更深的黑暗。
理論上,人為事情,並不是宿命,未來是可以改變的。
不過有些人以為在自由意志操縱下,跟從劇本行事。卻不知道自己跟從劇本行事這個行為,早就被寫劇本的人寫在劇本之中。

雖然神係舊約用神力殺左唔少人,令不少人信服,但係新約,神可能都知自己之前做法有問題,所以派左耶穌落黎,希望用愛去教化人。
唔好以為寫劇本的神一定要人死,因為現在將人逼入絕路的就是人。
另外,平民係無辜。但亦不以為自己永遠都係無辜。因為當一大班無辜聚埋一齊就冇無辜。
回復

支持一下
雖然我唔知道個條友係邊到得到啲information
現在亦唔會知道真定假
但係聽落有好似幾有point咁~
其實我聽過奧巴馬都係共濟會啲member
而award個和平獎比奧巴馬都關到共濟會事
但就冇咁深入諗到基督教
為左世界能夠跟住啟示錄所講咁樣行落去,背後操縱一齊~
另外你個耶穌論確實幾到位
因為神覺得之前做法有問題,跟手派jesus用愛感化世界
至於個"平民係無辜。但亦不以為自己永遠都係無辜。因為當一大班無辜聚埋一齊就冇無辜。"
我有點諗唔明個意思...意思係咪代表有殺錯冇放過定係想控制人口,
姐係世界只需要留返啲叻人係世上做事,普通人即等於廢人,生存意義唔高,可控制小數人,
食水同資源就得到延長...~
回復 支持 反對

支持一下
雖然我唔知道個條友係邊到得到啲information
現在亦唔會知道真定假
但係聽落有好似幾有point咁~
...
呀楊 發表於 30-7-2014 22:52

神仙做軍工生意,一般香港人好難想像到他的世界。

神仙講過如無意外自己應該見唔到WW3,比佢年輕的人就會見到。而佢其實可以唔爆料,做自己想做的事,食想食既野直到死為止。
我地香港人亦可以一直以唔關自己事就唔理的心態,過住後知後覺的生活。到大事發生時,先知大難已到,可惜再冇時間比你準備。

香港至今都係一塊福地,香港人一直過著有水有電,肚餓隨便都買到食物,將錢放晒係銀行的生活。
但冇野係永遠,食物、水、電都唔係必然。銀行更加可以話唔開就唔開。銀行戶口入面D數據更加可以冇晒。

由其係災難和戰爭中更加冇保障

講白D,就係大多數香港人對於生存的危機感幾乎去到零。由其係愈年輕危機感就愈少。
謀事在人成事在天。生命好脆弱,就算你準備好,都可以死。更何況你咩都唔準備?唔通真係等運到咩。

另外
10個人控制住100個人的生死。
的確戈100個人係無辜,不過如果100個人都只係識話自己係無辜,咩都唔做任由人控制住生死,咁就真係抵佢地任人魚肉。
我相信好多人都好難接受,無辜的人也有抵死的一刻。
但係每個人都有責任去解決問題,絕對係責無旁貸。
回復 支持 反對

神仙做軍工生意,一般香港人好難想像到他的世界。

神仙講過如無意外自己應該見唔到WW3,比佢年輕的人就 ...
proxy 發表於 31-7-2014 12:23 AM

確實香港真係福地
大家基本上要咩有咩
就算窮到燶都型式上有得拎綜援,重點係幾乎唔會餓死凍死,
路宿到有咩大風大雨都有團體伸出援手~
而且冇災難戰爭
危機感真係好低
香港人係亞洲地區起碼已經比日本低先,唔好話外國
題外話,相反中東同年年齡後生可能已經揸緊槍... = =
回復 支持 反對

信佢一成真係雙目失明
9UP幾句就收左你地呢班所謂教徒
同邪教完全無分別
回復 支持 反對

好 講得好 1+1=2 2+2=4講得實在太好 我決定聽日即刻去報
跟住1+1=2 之後再2+2=4

利申:我正在和奧班馬食緊飯
回復 支持 反對

信佢一成真係雙目失明
9UP幾句就收左你地呢班所謂教徒
同邪教完全無分別
H20_希古恩 發表於 31-7-2014 19:45

其實分享得比大家睇。
我自己都有分析過D資料。
覺得OK先同大家講。
而且重POST埋個資料來源出黎,比大家親自求證。

平時見香港人都係事不關己就咩都唔理,所以我都廢事分享太多,反正有心就會自己去搵。

見今次真係對香港人有幫助先POST出黎。
所以比你屈下我係邪教教徒,由有咩所謂呢。

提埋你,遲下可能會係2019年開個POST,分享一個關於一個有70%準確率的巴西預言家─Jucelino Nobrega da Luz對於2019年5 月23日 上午9:00 會有咩事發生的預言。個預言家已經係上年寄埋信比689,689信唔信就佢自己話事。
預言家自己都話預知並不是宿命,未來是可以改變的。
因為E件事可能會有變數,咁我等2019年先分享,廢事大家恐慌。
我自己本身就唔想E個預言成真。如果唔係香港人會好慘。

如果想早D知咩事就自己搵。
回復 支持 反對

睇到你咁長篇大論講呢D我已經知道無必要睇落去
回復 支持 反對

睇到你咁長篇大論講呢D我已經知道無必要睇落去
cla991053 發表於 1-8-2014 08:27

我自己都唔覺得好長。

之但係一時就有人話9UP幾句,一時就有人話長篇大論。

香港人真係好難捉摸
回復 支持 反對

其實分享得比大家睇。
我自己都有分析過D資料。
覺得OK先同大家講。
而且重POST埋個資料來源出黎,比大家 ...
proxy 發表於 31-7-2014 23:41

屎都比你嚇到咇埋出黎
回復 支持 反對