打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] - 單人RPG 強戰世紀 第五章 - 已推出

我玩得好正常,不過仲係有d唔完美
遊戲上:
1)我拒絕村長做指揮官之後,再搵第2條村既人,我拒絕去殺村長,就無得嬴,卡住左
2)如果可以,最好封住格離村d兵,接左村長個任先開佢地(反正全部近攻兵),因為我打石像人果陣佢地出黎斬我

劇情上:
1)主角做錯乜事...要俾人困係屋企咁好笑=.=
2)主角俾屋企人困左咁多年仲想報答佢地出人頭地?
3)村長咁醒搵個犯法,係屋企"au"左幾年既人做指揮官?
4)幫格離村又可以嬴,幫村民殺格離村既人又可以嬴,咁搞法下集究竟幫邊面?

如以上問題其實你已經諗過,可以當我廢up,sor

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
nomygf + 10 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 12# kaikaiday1234

又唔駛既,我都係直行
比x2咁多血怕乜
回復 支持 反對

7....我行右手邊條路
點知條橋俾石封左
請問點先過到去
想去番行監獄條路又係封左
跟住我第2次玩行第2條路
救左比比之後無嬴到
之後個岩石開左
右手邊果d戟兵同重長過哂黎-.-
之後我衝入去殺埋隻奧雲都係無得嬴
回復 支持 反對

因為兩條路只可揀一條路行- -
所以你揀左行右手邊個條,上面個條會封左...
而且右手邊個條唔係係橋個度過的 ...
RAUL07 發表於 6-10-2010 18:40

行到好入...都係過唔到去
果陣我已經將成個城移平
回復 支持 反對

回復 23# collins4321

有幾難打...
我用一開波果40金就打到完埸,1隻都無死到
之後d重槍同戟兵黎埋都係8隻無死到
重點係因為羽弓打長槍有加成
回復 支持 反對

工作效率神速

今集有d難玩...我居然輸左
不過柏度同比比好似會俾僧侶招左!?
回復 支持 反對

今集個地圖同上集有d似
岩岩睇埋上路面cm,原來我都幾天真
真係慢慢咁打哂d兵先打王
控得幾辛苦,好在有城堡下面果班強弩掃敵(玩到後期唔夠兵,巨投都要用強弩射)
d步兵仔同前鋒羽弓俾敵人d投石車炸得好慘
最後留番幾隻重長,加埋比比柏度一齊圍死奧雲
回復 支持 反對

難得有不斷更新既單人RPG
真係要支持支持
唔回post,真係對唔住自己呀

另外可唔可以講下第5集故事講乜?
回復 支持 反對

我整呢個第五章個陣諗到D新野,所以打算出一個以搞GAG為主的劇情
應該沒有無印那麼好玩吧 ...
RAUL07 發表於 6-3-2011 18:34

2,強戰世紀好正
一開頭段追殺片真係幾正,高爾:死就死啦!:lol
一開波有架裝在桶內的皇帝,爆左無錢收,24
本田3兄弟,左,中,右出哂黎
一開波海軍果度谷埋d船一齊就易玩好多,不過我都係失手俾左2架運輸船埋到岸
之後去魯爾村,行右邊條路,諗住爆哂3p d帳有野,點知都係無錢
之後守城關,好易玩,柏度同比比係咁秒兵,出左1隻雙手劍咁大把:lol
之後打陸軍果度搵黑豹塞住左個位,封唔到古石頭像,不過好似無咩大作為
最後都係柏度比比屠殺哂
最後全軍進攻果度,真係用軍用得差...
一開波2架巨投同2架龜車爆哂,跟住用西火射爆佢d投石車,入左去又出唔番黎(城門未爆)
結果堆西火死哂
最後用騎士斬爆門(唔記得用韃靼),入到城乜兵都死哂,死剩堆羽弓同柏度比比
最後用堆羽弓做肉盾,護送柏度比比圍抽亭利:lol
ps:點解無得買兵架!?

有個問題,一開波下面條路有乜用,好似行唔到
同埋黑豹同魯爾太易死了sosad...打最終戰都無用到佢地

柏度同比比退出江湖了...
咁就玩完,真係唔捨得......
回復 支持 反對

回復 75# collins4321

無所謂啦
都唔係我地守架啦
係d兵守only:lol
d兵勁到唔駛幫拖都夠守
回復 支持 反對