查看: 12900|回復: 81
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] - 單人RPG 強戰世紀 第五章 - 已推出

單人RPG 強戰世紀
第一章 強勢回歸

第一章故事:主角比比是一個劍士,可是因犯了事而被家人禁固多年,直到現在,他的家人離去,他決定為了家人闖一番事業,離開家園,決心做一個大人物,挑戰不同的考驗,最後,他的結局會如何?死亡?成功?這都要靠你雙手來為他決定。

第一章人物介紹:
比比:一個獨行俠,雖被困多年,但劍術依然。
村長兒子(魯爾):他的偶像(朋友)是比比,由小玩到大,有什麼事他們都會互相幫忙的。
村長高爾:一個冷酷的人,有什麼不滿也只會用語氣來表達!
村長奧雲:性格單純,只要收取利益便不顧一切地做事。
戰車工頭:退休軍人,因年紀老邁而能力減退。
石像怪人:???

詳情請看提示/任務欄!!!

第二章 越獄

第二章故事:比比在上次的任務出賣了奧雲,但奧雲只是把他捉拿,並沒有殺他,他的弟弟柏度收到了消息,決定救他,但只有他的力量是不足夠的,所以要招攬士兵來協助迎救比比的任務。
第二章人物介紹:
比比:一個獨行俠,雖被困多年,但劍術依然。
柏度:比比弟弟,為了迎救比比,決定上場。
艾朗素:柏度和比比的舅舅。
奧沙:奧雲弟弟。
奧迪:奧雲與奧沙的弟弟。
村長兒子(魯爾):他的偶像(朋友)是比比,由小玩到大,有什麼事他們都會互相幫忙的。
村長高爾:一個冷酷的人,有什麼不滿也只會用語氣來表達!
村長奧雲:性格單純,只要收取利益便不顧一切地做事。
山賊頭目:密謀多年,準備偷襲高爾村。
圖片介紹:

第三章 復仇

第三章故事:上次雖救回比比,但奧雲卻逃亡了,為了幫比比報復,決定出兵攻打奧雲村。柏度與比比分兩路進攻,誓要擊倒奧雲!

勝利條件:擊倒奧雲。

敗北條件:比比或柏度死亡。
圖片介紹:

第四章 穩守突擊

第四章故事:奧雲軍隊集結在城外,恐怕他們要攻入來了。我們要擋住他們的攻擊,直到擊倒奧雲為止。

勝利條件:擊倒奧雲。

敗北條件:比比或柏度死亡。
圖片介紹:

第五章 終極對決

第五章故事:(高爾:啊!!!)高爾被追殺時無路可逃,被逼跳崖...魯爾收到高爾跳崖身亡這消息後,決定找比比幫忙查出真兇,現在最大嫌疑的是亨利。而奧雲既殘餘部隊還有一定既力量,他們雖與亨利不是同盟,但卻成了比比的絆腳石,一路上阻礙比比既復仇計畫,最後能否替高爾報復,就要看玩家們的能力喇。

勝利條件:把亨利殺掉。

失敗條件:比比或柏度死亡。
圖片介紹:

戰役檔下載:
把之前的覆蓋(如果已經玩過第一,二,三及四章,可在開始後輸入i r winner跳過)
單人RPG強戰世紀全部章節.rar (728.54 KB, 下載次數: 990)
請把CAMPAIGN資料夾內的檔案放到AGE OF EMPIRESII/CAMPAIGN內

作者話:第五章已推出,由於我自己都未破關,暫未測到有冇BUG而這章將會是本戰役的最後一章,我打算弄第二個單人RPG,主角包圍住樂古AOC劇情區會員,預計推出日期2012/??/??

有BUG請告知喔

評分

參與人數 2樂點 +68 收起 理由
RoyLo + 28 5章加分
nomygf + 40 第二章再加

查看全部評分

回復

等我dl完再講點la
不能win的= =
我殺左5p無用- -
幫村民殺左野豬都唔會win lo
回復 支持 反對

回復 2# jsnjsn761
殺左5P無WIN??咁你試下第二條線...
殺番3P,睇下會唔會WIN@@
照計應該殺左5P奧雲就WIN,但要跟次序...
回復 支持 反對

劇情路線怪怪地...
冇咩提示 殺哂5p啲人都冇win
同哂所有人講野都唔知做咩 -__-
回復 支持 反對

去軍營冇野
拎寶物冇野
拎裝甲冇野
打死5p冇野

完全唔知玩咩啊
回復 支持 反對

已知有一個bug,你們玩不完是因為那斥侯沒有走上來。
現在應該沒有問題。
回復 支持 反對

我玩得好正常,不過仲係有d唔完美
遊戲上:
1)我拒絕村長做指揮官之後,再搵第2條村既人,我拒絕去殺村長,就無得嬴,卡住左
2)如果可以,最好封住格離村d兵,接左村長個任先開佢地(反正全部近攻兵),因為我打石像人果陣佢地出黎斬我

劇情上:
1)主角做錯乜事...要俾人困係屋企咁好笑=.=
2)主角俾屋企人困左咁多年仲想報答佢地出人頭地?
3)村長咁醒搵個犯法,係屋企"au"左幾年既人做指揮官?
4)幫格離村又可以嬴,幫村民殺格離村既人又可以嬴,咁搞法下集究竟幫邊面?

如以上問題其實你已經諗過,可以當我廢up,sor

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
nomygf + 10 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

我諗下集既故事係會話比x2出左名之後離開左e到吧@@
(e關都玩5到既話比比就一世5出名了XD)
回復 支持 反對

拒絕路線無得嬴 !
回復 支持 反對

講真
下集真係唔知主角幫邊
兩個村長幫邊個 ?_?
回復 支持 反對