打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改][發佈劇情]Evolution Silent fix 1,5 (已成過去, 永久封閉)

關閉 [複製鏈接]
這樣輕騎不+攻/+防/+血嗎?連騎兵都已經+1攻....
還有的是 有沒有想過+英雄呢?這樣可以有多些選擇 給玩家(最好是增加一些lv6的英雄)
還有你說羅蘭+血統+1攻 但其實羅蘭係同級兵裡已經算不錯 一般兵都打得過 這樣的話 不如就只是+血統/+1攻 不要同時兩種都加
闊實魯+血太多 不會不引至不平衡 闊本身攻已經不錯 又走得快 這樣太多血 即使是6lv英雄少血的都會不夠打...
Lower 升級制方面沒有大多問題 但是trap的能力是否都要減一減呢 如果是一般高手 用Lower就話會食得好勁 但如果現在Lower能力減左 trap能力不減 就變成trap能力太強 一但到3lv 一些少血的兵根本攻唔入 不妨減一減他損耗他人兵種的秒數?
回復 支持 反對

原帖由 NAGA 於 10-2-2008 06:03 發表
這樣輕騎不+攻/+防/+血嗎?連騎兵都已經+1攻....
還有的是 有沒有想過+英雄呢?這樣可以有多些選擇 給玩家(最好是增加一些lv6的英雄)
還有你說羅蘭+血統+1攻 但其實羅蘭係同級兵裡已經算不錯 一般兵都打得過 這樣的話 ...

羅蘭都算不錯?我就唔覺得
佢打咩步同馬都死,除左哥同西除
講到打弓仲衰
hi一hi 88得
仲要比奴剋到咩咁
而且佢打咩兵都冇加成wo

回復 支持 反對

原帖由 singstarwing 於 9-2-2008 21:58 發表
一係就俾鐵秒,搞到冇人願合,合既過程d兵種除左奴同西馬之外,好多都唔夠5lv英打
仲有貝查既實力嚴重俾質疑,佢居然仲廢過精松,都唔到買唔買騎士合好
仲有可以修正下成日雙出唔到呢樣野嗎?
仲有辛辛苦苦合左alex/闊,點知俾人買隻奴就守左,有點兒不公平

唔夠lv5打...
你試下用精條出去搵人打
艾西哥王斧仔照食
你當精條流料?
10+3近防...
17+1攻...

仲有人地買奴唔使用石咩?
可以見得唔公平?
仲有世界上有一樣野叫同盟...
你唔好同我講得你自己一個走去合亞力
除非你玩馬玩到出神入化
至於闊...而家咪話會改勁d囉...
仲有咩嘈= =?
回復 支持 反對

回復 45# 的帖子

剛剛跟火雞談論...
我們也認為
Trap 威跟亞扣一半 (四捨五入)
闊 +30血 -1攻
羅蘭 只給它血統好了
韃靼騎 + 15血
西 : 鼓風爐, +3攻
成吉思汗 + 100血

目前最需要的, 就是你們對哥德 送劍勇作為獎勵的意見如何 ?

希望你們給意見之前記住幾點,
.有同盟的
.送木在指定殺敵時會被取掉
.送石,石的用途很多,不只是For自己
回復 支持 反對

原帖由 nomygf 於 10-2-2008 16:02 發表
剛剛跟火雞談論...
我們也認為
Trap 威跟亞扣一半 (四捨五入)
闊 +30血 -1攻
羅蘭 只給它血統好了
韃靼騎 + 15血
西 : 鼓風爐, +3攻
成吉思汗 + 100血

目前最需要的, 就是你們對哥德 送劍勇作為獎勵的 ...

我記得最初
送劍勇的目的
是為了哥德出兵快這個文明特色
如果直接送石
好像跟一開始的目的變得不太一樣
更何況
劍勇用途很多
哈,書,威,田,鐵,象也用得上
至於羅,亞力,闊
也許不會有人用哥德合這些吧-____-?
至於 2@ 4 方面
自己上可以令同盟少給200石...
也算是ok吧?
回復 支持 反對

對於哥德送劍勇/送200石我認為都可行 我就作個比較(但是就我來說200石比較好)
200石: 就以現在送劍勇來說 如果是要快速上lv5 可以的出路其實只有馬/步 這樣就只能升特定的兵種 有時候對方的兵種正是對自己有+加的 只好不理會劍勇 升其他無關的兵種 這麼對於本意不是更加無視嗎 而在同盟方面 不論對自己還是對同盟都有好處 好處同樣是快點升至lv5+上如果同盟未能升到的時候也能夠給同盟升
送劍勇: 送劍勇的話 當然能夠很快就上到lv5(例:艾)(比你用200石買兵再升快) 也不會過於屈機(例:升蒙特後能即上強 +攻+射程) 同時都可以好像#50說一樣 能夠特出哥德出兵快這個文明特色(因為劍勇也是步兵) 而在同盟方面 也是好像#50說的一樣 能夠不用同盟給多200石 也能夠快速上lv5 再上lv6/快上lv5後推同盟上
就兩個而言 不論是200石/劍勇都各有好壞處 當然選擇那樣就看作者們想怎樣(亂說一下 有沒可能在中了哥德文明後再選擇石還是劍勇)
回復 支持 反對

還有一個小小意見- -
今次改咁多樣
係唔係應該叫做 2,0呢- -?
因為一般黎講
1,5之中 "1"係主要版本
"5"只不過係代表第5次修改
今次改動咁大
個人認為叫2,0比1,5更適合- -
回復 支持 反對

回復 51# 的帖子

200石必定會否決的了,
試想想, 速上 5lv 以經是太強了,
再想一想, 哥德除了指環外, 弓兵科技齊全, 上神弓 = 400石的話太屈機了,
神弓不論在那個時候都很強。

回復 52# 的帖子

改既野多就多...
每樣野都是微微的改動...

還是返回哥德這個題目吧
回復 支持 反對

如果是這樣的話 送劍勇已經是最好 快速升上lv5(因減200石) 同樣也可以升成吉(前幾天試過) 劍勇也不像條屈機 如果送弓 出路更少(何況有點屈機) 同樣上(神弓=400石)=屈機 即是"英"勇也不能送 送輕騎跟駱駝出路比劍更少 送騎兵如果貝查血增加60攻+1 一樣屈機(而且哥德應該是因為是步兵國才送劍勇吧...送騎好像有點那個)
也許可以轉成送150石? 但是沒有了原來升得快的目的 何況在用pare時候更可怕....
可以在不用的mode送不同的東西?(例:木mode:100木+60石 para:+150石 lower:劍 trap:50木50石) 不過好像很煩的樣子(這是來亂的)(同樣沒有了原來目的)

回復 支持 反對

原帖由 NAGA 於 2008/2/10 18:05 發表
可以在不用的mode送不同的東西?(例:木mode:劍+30木10石 para:劍+50石 lower:50木+劍 trap:劍+10木20石) 不過好像很煩的樣子(這是來亂的)

這點我想過 而且有跟n版主聊過一陣子這個建議

其實可行的
不過較煩(要看n版主的造化了
==============================

回題
送劍勇在初期有用 後期幾乎無用(特別是被爆門之後
應不應該再加後期獎勵給哥德?

回復 支持 反對