查看: 27793|回復: 182
打印 上一主題 下一主題
收起左側

番工真係好唔開心 我被開除了~~ ( 有耐性睇先好入 真係好長

話說朋友介紹了我入倉做   

講力  我有  我學野亦都好快  d野1-2日就學識了

唔知點解  我番好多份工   什至好多朋友  ( 跟我一齊番工個d fd

都話我番工 「遊魂」

佢地話我個人有番去  但心不在

有時我都唔明

點解人地會話我遊魂

究竟係我個樣唔精神  ( 我每次訓工 我都沒打機的  有訓夠~~

定係 真係我成日心不在焉呢!?

我阿頭同我個fd 都成日同我講人生的道理  我自己都開心 識到佢2個

有時我做錯野  d 經理投訴我  我阿頭同個fd ( 我fd 做左好耐倉 佢介紹我入

佢地都話 : 做野姐  唔洗咁對人地嫁麻? 人地都係番左幾日姐~

最尾  個經理 可能我先前同佢有少少過節的關係  佢炒左我了

我好唔開心  究竟 點先唔算係遊魂!?

做倉  有時冇野做  大家一齊落去錯  到有野做個陣  我都有幫手喔  

點解人地會話我遊魂 -口-

我唔開心 唔係冇左份工

係冇得再同佢地相處了  我住元朗  我番工番亞州貨櫃物流中心

隔太遠  就算有  我依家都唔知仲有冇面番去見我阿頭 ~"~

埃  雖然倉 呢份工  唔好聽講句 做「苦力」 但做落的確係有感情~"~

我朋友一收到我被人炒既message  佢同我講左個道理 。

佢話 : 阿輝  你有冇張10蚊紙

我 : 有

佢無lala 拎我張10蚊紙掉在地上

我: 做咩掉係地呀  大佬錢來嫁

跟住  佢將一張抹完鼻涕既紙巾 放係我手上

我更係即刻掉佢la  

佢問 : 20蚊你又  紙巾你又唔要 ?

我: 一張有用  一張沒用

佢 : 咪係囉  點解你唔做樣人人都想要既銀紙 係都要做一張冇人要既廁紙!?

佢話問過好多人  除左做倉個幾個之外  同埋幾個司機  原來我係倉

真係冇咩人識 -口-""

我真係咁薇不足道 ?

我將呢d件事比 大家分享下 唔係話要d咩

係想大家知道  番工真係要打醒12分精神  同埋

唔好以為冇做野 冇人知  做唔做到野 真係有人睇到   ~~~

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
無名方士 + 5 內容精彩

查看全部評分

回復

囧"呀NIR兄真係好慘"

永遠懷念你"我的網友!!!
回復 支持 反對

我未死嫁  大佬  唔好講到我就死咁la~~"
回復 支持 反對

多謝樓主給我們上了寶貴的一堂課.
同時亦希望樓主可以盡快搵到新工!
回復 支持 反對

我搵到新工了   後幾日番-3-  thx~
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

原帖由 denny20011325 於 12-5-2008 17:55 發表
我未死嫁  大佬  唔好講到我就死咁la~~"

囧"

[[yoyo_132]]

返工唔開心既話"可以同我講"

我呢個專人會解答你[[yoyo_130]]
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

原帖由 `Lok-) 於 12-5-2008 18:09 發表
專人專人專人^^
我番學唔太開心哦..

提出點解唔開心"有好多因素[[yoyo_124]]
回復 支持 反對

你醒目既 加多d人緣比我xdxd 我要100人緣@_@!"
回復 支持 反對