查看: 2533|回復: 28
打印 上一主題 下一主題
收起左側

心傷透了 不知如何是好 ...

先前係勁舞   鍾意左個女仔. ...

咁同佢開始晚晚傾電話      我真係鍾意佢嫁

後尾唔知點解  唔知係唔係大家都好忙

我要番工  佢又要番學  大家都好少聯絡了  我都沒太多上msn

我家又沒電腦  番完工又累  番到屋企又想即刻訓  so 成日都唔記得打比佢

其實我都覺得自己好pk  點累都好  點都要打比佢  但好多時都真係太累

一沖完涼  就「大字型」訓左係張床度了。 -,-"

大家溝通愈來愈少    距離亦都好似愈來愈遠了 ,

但有樣野   我真係唔係太鍾意     

放假的時候  我有空都會打比佢  大家傾下d 野

但他永遠都不會打比我    係唔係佢已經對我沒feel了?  

但我打比佢  佢又聽  同埋叫我老公的 ( 肉麻 .. )

從來只有我打比佢   係唔係代佢對我唔上心了 .  ?.?

我依家對佢都已經冇曬感覺   好似普通朋友一樣 ....

msn 叫佢  佢又掛住玩勁舞 唔理下我   叫完佢

成幾個字後先回番你   究竟佢有冇尊重過我  ... ?

我遲下都想同佢講清楚  ......

最近  同一個女仔好岩key 大家好岩傾

我睇得出   佢係一個好女仔

大家都住得近       佢唔通就係我既女神..?   真正的女朋友?

回復

其實...
我有一個知心好友, 我同佢好多野傾,
但係佢都係從來唔打電話俾我, 但係我打俾佢之後又可以傾到我覺得佢真係同我好fd.
可能係有d人比較內向, 所以唔敢打電話俾人啫.

搵人約佢出街啦, 增進下感情
回復 支持 反對

咁嫁原來..? 你朋友都係永遠都唔打比你嫁..?

咁你會唔會覺得佢將你放係心?
回復 支持 反對

網上D人多數玩下 唔會認真的[[ipk (29)]]
回復 支持 反對

看了兩次也不太懂..你們究竟有沒有開始過??

如果你們真的是拍拖的話,即使工作有多忙都好..
要維繫感情,打電話是必要的。
那怕只是一個簡單的問候,幾句關心的說話,
女方都會感到高興,因為她知道你無時無刻也想著她 。
知道自己男朋友無論多疲憊,也會打電話來問候一下,有誰不會感到窩心呢?

如果你們並不是真的拍拖的話,我倒覺得你有點急進。
好傾=/=大家可以做到男女朋友
感覺上,你會覺得你跟某一個女仔很談得來,你們就有發展的空間。但事實卻不是如此啊。
和好艾力度一樣,我也有些朋友是如此。
你會覺得人家不打電話給你,好像已經放棄了發展的可能,又或是不關心你了。
但你有沒有想過,其實你跟那個女的不是你想的那種關係?
何況,即使情侶們也不會常常打電話給對方啊(某些除外)

要增進感情,學懂如何去把感情"保溫"是必要的。
努力啊..
回復 支持 反對

係唔係即係佢冇打比我 唔 =  佢冇掛住我 ?

點保溫..? 我真係唔係太識
回復 支持 反對

保溫的方法真的沒有一條formula,
學懂怎麼辦之後就可以與男女朋友友安安穩穩的過日子。
否則,世間上為何會有那麼多人失戀?

對不起..用了些看起來很高深的字眼..
其實,說穿了不就是你對男女朋友的了解?
如果之前是因為一時衝動去拍拖的話,跟本沒有"保溫"的方法可言。
初頭的甜蜜只是因為大家都被先入為主的感覺遮蔽了,
待後來發現對方的不好,便會覺得對方跟"想像"中,又或是"過去"的他/她
格格不入,這樣,分手的機會很大。
但如果之前是經 同學-->朋友-->好朋友-->知心-->男女朋友 的關係遞進的話
(當然,中間的時間不可能太短,我才不相信短短的幾個月甚至一年,能對你的target
有如何深的了解)
由於之前已經十分了解對方,溝通上當然沒有問題,唯一要害怕的是
過了一陣子,對愛的熱情不如起初熾熱。大家便會覺得好像很彆扭。
此時便應該多番意對方的反應,比如,對方是覺得私人空間不夠還是怎樣?
對方是覺得有點悶了,還是覺得你待他/她不夠以前的好??
如果你真的對她/他 有很深的了解,應該不難看穿吧?最重要的是細緻的觀察。

你對對方的了解呢?加油啊...

回復 支持 反對

回復 樓主 的帖子

估唔到媾女王都有為情傷心既一刻[[onion_43]]
回復 支持 反對

什麼溝女王 -,-""???        我是無敵  但都會寂寞
回復 支持 反對

NIR買返部電腦啦-_-"
回復 支持 反對