查看: 23694|回復: 42
打印 上一主題 下一主題
收起左側

係咪真係女校就會多事非?

我讀ge果間女校係有幼稚園同小學ge,.
咁而家ge同學有80%都係小學or幼稚園就識~
我係中學先入泥讀ge.
咁今年都第2年啦~'' 對同班ge同學真係有好多疑問? [我地f.1-f.3都係同1班直升]

我發現d女仔好中意將佢地所謂ge[友誼]   講到好似戰場咁@@
有計畫.有陰謀咁

例如. 本身1班勁好ge fd . 可以因為其中1個有左bf
然後就全部人1齊杯葛佢
外人睇到都吾過眼~ 因為真係好離譜 [上堂扮佢同bf傾電話泥串佢咁]
但係果班係小學升上泥~識ge人又多~得罪佢地咪好似個女仔咁比佢地恰?
結果咁耐以泥都係冇人敢出聲@_@''
但係好突然佢地呢排又冇事-.-
其實.
係咪因為佢地係響全部都係女仔ge環境之下長大
所以當有人有bf就吾底得? [比人恰個女仔係f.1先入泥]
我真係好..o咀- -

第2. 係佢地會好中意將d友誼關係[格硬泥]
姐係,
我有個同學[稱e同學] 佢話我知, 佢同過v同學(有其他fd)去過海洋公園,
就覺得自己同v同學好岩傾.  於事開始淨係專注係v同學身上而吾理佢身邊其他好朋友
但係e同我講v吾係好理佢 問我點做
我果陣真係好無奈囉.
原來友誼係要咁樣格硬泥

仲有好笑d係- -
呢排e佢又中意左同c同學玩-.-
令到同e好fd ge j同學泥同我傾計仔-.-
話e淨係理c吾理佢-.-
仲有人話我知.
e為左同c岩傾.
sd左個恐嚇email比c=.=然後話自己都收到 [姐係想有共同話題]
結果c話左比佢mum&dad知-.-
就搞到上學校-0-
e緊係亂哂陣腳@_@
最後咪同人認係自己做-0-
但係之前佢都1直扮無辜@_@''

而且呢班女仔好中意講人事非. 好偏激-.-
有小小野就會話吾中意呢個人. 之後係人地背後講佢ge不是
小野到點? 你吾請人食野人地就吾中意你架啦@@
搞到個個同人相處果陣  精神壓力勁大@@
你要知冇人中意比人係背後講閒話

其實我好想講.
朋友呢樣野點解要搞到咁吾開心?
朋友呢樣野吾係令到你笑架咩
搞到戰場咁. 好快樂?
岩傾咪fd 吾岩嘴形咪吾傾囉@@
朋友就係咁簡單
何必搞到咁@@?

回復

呢d 就係所謂既小圈子  算吧  好多人都鍾意曬命  但我不是!! 我不認命!!

我番學唔會咁 我只是做一個普普通通的角色而已   不理世事  有書就讀...

如果用咁多心機搞呢d野 不如多d精神讀書 (讀到中五  好後悔  冇用功
回復 支持 反對

原帖由 denny20011325 於 24-6-2008 22:52 發表
呢d 就係所謂既小圈子  算吧  好多人都鍾意曬命  但我不是!! 我不認命!!

我番學唔會咁 我只是做一個普普通通的角色而已   不理世事  有書就讀...

如果用咁多心機搞呢d野 不如多d精神讀書 (讀到中五  好後悔  冇 ...

係wo==
難為佢地d英文個個勁到乜咁-,-
花時間係呢d野度不如去玩去讀書=﹏=
回復 支持 反對

講得岩丫
不過其實唔一定係女校先有
普通男女校都有
不過可能冇做得咁出面姐
回復 支持 反對

原帖由 邪.HANGz` 於 24-6-2008 14:57 發表

係wo==
難為佢地d英文個個勁到乜咁-,-
花時間係呢d野度不如去玩去讀書=﹏=

但依家好多都唔鍾意讀書  日日掛住玩呢  個個有讀書既心

香港就勁了 =3=v
回復 支持 反對

佢地個d根本就唔算得係友誼
朋友有bf 應該等佢開心 , 但係仲要杯葛佢 ..
d人真係..
回復 支持 反對

yin  你又來呢度@@?  睇來呢度人流真係多了  ~~~.
回復 支持 反對

我覺得係嫁..
d女仔冇咩野講就會係甘講
回復 支持 反對

講真-.-
有人既地方就有事非..

換轉係男校應該會變左打交-_-
回復 支持 反對

問題班女仔真係好鬼有問題-,-...
點解識FD可以識到咁=__=
回復 支持 反對