查看: 11344|回復: 83
打印 上一主題 下一主題
收起左側

- 『剎』和『民』的兵堡戰 - 「兩大族兵堡切磋」

兩大族兵堡切磋
不錯的激戰。

現在說清楚...只是切磋一下兒。

『剎』V.s『民』.zip

462.51 KB, 下載次數: 1084

評分

參與人數 1樂點 +23 收起 理由
食蕉連皮 + 23 download-200up,hot-300up

查看全部評分

回復

他門真的..有點兒................勁

(by 有份打同埋最高分既AN)
回復 支持 反對

我諗兵堡呢家野唔可以用一場兩場就話分勝負吧.......畢竟真係有運氣成分。長途戰,起碼打番10場8場先可以斷言誰強誰弱吧。
以呢場來睇,哥德中國韓國馬雅vs阿之特克,維京匈奴同條頓。剎族三個箭國。最好剋箭手的哥德又係你地度。一個韓國加馬雅,夠打曬人3家了,何況加多個中國??。對面3個步兵國,其中一個仲要係維京。除左匈奴,個個文明都比你地3個剋死。甘都唔贏就真係悲哀。4p叻到唔升防,出鷹勇同阿之特克打(20分鐘左右)。韓國人口長期偏低,呢樣都可以接受。但既然你有人口空間,又唔出長槍兵,又唔封城堡條縫隙,比匈奴入涉爆堡,可謂抵死。4p自已係馬雅,對面3個步兵國,居然搞到45分先帝到,帝左又遲遲唔升精銳,唔升兵工。

如果文明平均d,我唔信民族會輸。起碼呢一場,民族文明已經輸蝕。仲可以擋甘耐,反攻你地好幾次。已經係好例子。點解仲要甘光榮甘話"正式打敗"呢??如果你地同民族掉轉文明都贏,甘你地就真係威到盡啦。比人佔優甘多.贏左就算啦,仲要扮光榮係度post
打多幾場,看長途戰先可以避免唔公平的問題。勝多輸少先真正反映到你地勁。
的確,2p真係勁,呢樣我認同。3p同4p,當笑話看

回復 支持 反對

說真, 6P是肉手, 不斷給士兵人吃, 真是引我發笑,
5P跟87P可以一早快攻, 攻擊4P, 但5P沒有這樣做, 可是存兵...
之後更加可以攻擊我, 因為我空堡的時沒有出全力士兵進攻我,
6P真是可笑, 不斷給人食兵...最後更加棄權...文明不是問題...最緊要是玩下去~

民族沒人要追族人頂上...- -
回復 支持 反對

為什麼叫作正式打敗?

不見得這場兵堡贏得精彩,
6,7,8P質素比起一般街場可謂更低.
回復 支持 反對

呢場我覺得文明(運氣@@)佔三成= =
實力佔5成
其他果d無胃講啦

但係剎真係勁好多= =
民族部份人...
又串又棄  好衰格
個族長好彩都有品 = =
回復 支持 反對

原帖由 lla032395 於 20-7-2008 23:45 發表
呢場我覺得文明(運氣@@)佔三成= =
實力佔5成
其他果d無胃講啦

但係剎真係勁好多= =
民族部份人...
又串又棄  好衰格
個族長好彩都有品 = =

你講得岩..如果可以save 埋準備開始遊戲果時既對話...你就知民族好『有品』
回復 支持 反對

呢場.......中肉兵堡對戰?!
8個入面我淨係覺得1p 2p 8p 叫識玩
其他完全唔知做緊乜=0="
可能係隊友拖累啦,文明壓倒性咁贏 但都搞左咁耐先贏

如果7p 再識玩d catch 到時機 入去爆堡,分分鐘有得贏...
回復 支持 反對

要打多幾局,十局左右,先知那個較強,但蠃了也不可以驕傲。
回復 支持 反對

謝謝你說我識玩吧...下場可能是Evo戰...小弟真的是一般~
回復 支持 反對