打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [收費SER~老玩家討論]仙境...不再是傳說?

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

我是由 公測一直玩-.-  果陣 升lv 真係好辛苦 服士 坐下係到回mp 得閒行理佢補血同+4天 又再打怪-.-     我第一個職是劍士-0- 當然是體劍 什麼裝都沒 體比較好-.-"
果陣  組成隊人 手動打怪 好爽-.- d台灣人又好品 又好傾.......之後玩得高lv
整多幾個人物  入理公會-.-........外掛就開始出現 小左一d人手動升 坐係城招募都小晒..
跟住我地個 公會禁外掛-0- 好勁 真係冇人外掛 果陣出龜島 日日手動升 -.- 回想起真是不錯
但因為會長(佢地一男一女開公會要結分 加上一d事好難理個公會)
不玩  公會很多長老級台灣人要當兵關係  又外掛還行 所以冇玩 /口\

現今的遊戲  點都搵唔番 以前 ro 果種一齊團升  pvp 一齊圍人  gvg簡直勁
仲有d 死商城 破壞公平 加上e家 打機d人勁冇品 細路仔文化 成日爆粗 唉.......

但我相信仙境不是傳說 是實實在在發生過 同一堆好朋友升lv 打王 pvp gvg
回復 支持 反對

我由愛情競技場開始玩.. 都叫公測開始掛= =?!
都唔記得個陣玩咩server lu, 停下玩下..
最搞笑係結果發現自己差不多隻隻版本既cd都有.. (10.3之前)
其實我都停玩正服2年了, 不過耐唔耐硬係心郁郁上個官網睇下
我自己比較懶升lv,  升到夠lv同朋友去玩就夠..
我係玩神官為主既, 記得以前出團, 差不多團滅...
死頂, 頂到有機會用捨身.. 一次過救晒成個畫面既人
感覺真係好正....   依家個個朋友都離開晒正服lu
依家個個都各自忙..都幾難再有得玩返..  /_\
回復 支持 反對

我都好懷念,我好似係黑色派對前一個板開始ge

第一個玩就係玩刺客
呢個冇咩事跡,gvg我個公會唔攻人,幫人守
我自己悶,就自己一個攻,超正,滲透後,一個人搞死一個城
好想再試多次

之後就玩服侍
果時,一大班服係古城到,一見怪就治佢
之後有黑間之王就成班死
但係唔悲喎,大家一齊笑住傾,等人來復

..........現在玩緊大6ge新生世代,但好似冇咩人

有free 或多人ge ser叫埋我,我轉去玩都好
回復 支持 反對

原帖由 無名者 於 28-7-2008 16:16 發表
2005年咩= = 我記得我5年前玩過= =
重係重小五個時 依家都就中4= =

同埋依家大家都係玩邊個ser/版

唔係2005年...
係2005年出你微笑了嗎-.-..
ro係2003年1月1日出版的...
沒什麼可能多過6年...

不過我開心的時候係:
做收買佬
用1億收到
聖斧++5王冠+一堆寶
賺左超多錢A_A
可惜而+岩岩唔洗錢上返RO
一件+7都差唔多1億..
勁過HK通脹-.-
一枝枯枝都65m唔洗玩....

我係ISA的Dicky小子
仲有大量的ac.....

回復 支持 反對

睇到樓主既post,真係有幾分身同感受
我都唔記得由邊片資料片開始玩..
大約5年前..
依家無玩嚕..
最開心係識到台灣既朋友
大家到依家..雖然無玩ro
但係都有聯絡
ps 好多時都想番去睇下ro依家係點
=.= d pw 多到唔記得左
回復 支持 反對

冇記錯應該係03年出既...
我4年級9月1日買隻game碟玩既..我好記得..
我而家升中4...

我第一隻game係玩ro...
第一隻職係玩服侍....

果時另外開左隻劍士...係城到唔識玩..跟住係城到hea左幾日....終於搵到人帶我...
我仲好開心tim...
2個都係騎士黎...應該係一對情侶...
佢地日日都帶我升..真係好感動嫁果時...
而且好多人係打怪區門口組人升lv...一路打怪一路吹水....好好玩..
又識得好多fd..係入面...
果時ro充滿左人情味...

但係而家充滿外掛..小人玩,,有點裝...
而家已經唔再好玩...
應該係話唔夠以前好玩...

我同意...仙境傳說..已經成為左一個"傳說"了...

題外話....亞榮...好耐冇見你lu..
回復 支持 反對

我玩果時係傾城之戰....
雖然我依家沒玩ro..
不過我對ro係念念不忘的..
ro可以說係我第一隻玩的online game...
都係最好玩..玩的最耐的online game...
雖然我玩ro好廢..不過玩ro識左好多人..
日日去古城打黑王...d人日日都接d怪定王去十字架果d...
之後d人本來係到吹水都比佢(客)到到處走....真係好開心...
最近上番ro..去古城走左圓.....在也不能看番呢d圖樣..

回復 支持 反對

原帖由 阿樂.Lok 於 19-8-2008 21:58 發表
冇記錯應該係03年出既...
我4年級9月1日買隻game碟玩既..我好記得..
我而家升中4...

我第一隻game係玩ro...
第一隻職係玩服侍....

果時另外開左隻劍士...係城到唔識玩..跟住係城到hea左幾日....終於搵到人帶 ...

我記得我果陣個神官帶我 我都好開心呀

估唔到仲有人記得我呀 哈哈
回復 支持 反對

耐過你...

愛情競技場之前玩
用騎士屈反擊 時代...
回復 支持 反對