打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [收費SER~老玩家討論]仙境...不再是傳說?

我都係愛情競技場/口袋情人玩,個陣時我記得有第一世界,第二世界,第三世界既ser 入面好多分流

我個陣時玩盜賊,個陣時成日團升,吹水,同d人交換裝備或ac黎玩等等回憶我都好記得,組隊又多人吹水,公會又多人,d人有好人又鍾意吹水,我一上線就成班人同我傾計,真開心

我好似玩到夢想天空,唔知係咪叫夢想天空之後就冇玩~~~~玩到個陣時好多fd都走晒,又多外掛

所以之後已經冇玩,玩其他game什至唔打機

到依家都有搵下d私服玩,不果已經唔記得左點玩,太多新職業,入左個都幾多人既公會,同人地hi,都冇人應,成隻單機game咁,我唸呢一世都搵唔返呢種人情味
回復 支持 反對

小弟都係經歷過反撃屈王時代...
我第一次mvp係屈獸人英雄...
第一次打贏王既心情真係爆開心.....
7x lv已經好可屈死獸人英雄...

最好玩就係...你係到打..其他人係旁邊同你加油,,又幫你++,補血...
以前實在係太好玩啦..
好懷念....

ps:亞榮....你做緊板主果時我已經係哩個板到..
早排唔見你..以為你唔再上樂古...
而家見番你好開心...
起碼多一個同道中人...
回復 支持 反對

原帖由 阿樂.Lok 於 23-8-2008 15:15 發表
小弟都係經歷過反撃屈王時代...
我第一次mvp係屈獸人英雄...
第一次打贏王既心情真係爆開心.....
7x lv已經好可屈死獸人英雄...

最好玩就係...你係到打..其他人係旁邊同你加油,,又幫你++,補血...
以前實 ...

屈王年代果陣 我個fd玩緊 我仲未玩
搵返D RO老手真係好∼
我呢排又重玩 又回到正服玩了 囧
回復 支持 反對

我玩ro都有3~4年吧
我重記得我一開始玩係朋友叫我玩,個時玩..我好似係玩騎士..日日都的朋友團練
大家都好開心....最重要係e家我無ro,但係ro的網朋都會同我傾msn
一值以來都係有e班網友,我先有心幾玩ro...
e家個個都出來工作了.....可能真的ro以是傳說
回復 支持 反對

我好同意你既講法..."

不過我仲早玩= ="

出左冇耐就玩..."

尼加我都成日叫同學/朋友陪我玩..."

中央南門..."

中央飛機場以己好難再出現..."

ro係我玩第一隻online game

亦係我玩到最耐好鐘意既一隻online game

好難有一隻game可以好似佢甘pvp冇無敵..."

出奇地..."

甘多種唔同特性既職業拍埋一齊..."

有出奇既化學反應..."

我覺得ro唯一唔好既..."

真係得外掛..."

我再諗唔到有咩可以踩佢...."
回復 支持 反對

我係口袋情人果陣玩(姐係岩岩有寵物果陣)
(路人:骨灰級玩家[[bao_50]] )
係aegir(當時最少人ga ser,但都有三千幾人)
又偷渡,又搶怪
基本上壞事做盡XD
最記得亂咁加點[[bao_29]]
同埋就係自己玩枯枝打到天夾[[bao_31]]
打到果陣即刻打電話同我班fd講,超正
又同人一齊玩攻城
勁好玩XD
最後玩到盜帳風波前無耐就走左人
回復 支持 反對

樓主講中左我心聲...雖然沒玩ro好內..但我有時都會睇下有關ro的

本人工會名叫...isa   紅花天地會    id   白髮*K*神   
                                            極惡傳說      ~"~   

有沒人識我?

回復 支持 反對

我係由夢幻之島果時開始玩起
果時新手去青蛇區打
依家番去青蛇區都變左d勁怪區
個ro都kaikai地= =
攪到d新手唔知去邊度練好
回復 支持 反對

我都玩左成3年ro!果時應該係03年lu!d同事一齊玩搵埋我去玩果時玩idun。

今日睇返以前係工會寫既野真係好搞笑,好懷念><ro係我第一隻玩既online

game!我一開始玩左隻弓手之後轉左玩服待行左條祭c路!仲記得係古升小服

真係好正,坐係度等騎士拉怪來爆><沖50job!!果時仲已經轉左新2轉紅色3果

隻祭c,但比人盜左a/c之後就無玩了><

就無玩了!!!但真係好多回憶!!!
回復 支持 反對

太耐了~Ro係我第一隻玩的Online game,亦到係唯一一隻玩過的,大概我唔太喜歡Online game的關係~不過Ro足足縛左我5年有多。
記得我初次玩,係某一個暑假番左大陸玩內測。停左一年之年,第2個暑假又番去玩過,當時已經有外掛了 ~"~個時大概係03年7月左月左右。
返番香港,覺得自已好似上左癮甘,索性係香港開個帳,Lidia伺服器。個陣大概係03年12月左右。狀本好似叫傾城之戰。一玩持續就2年幾。後來因為一些私人原因.就好少上了。06年-08年呢段時間,我大概玩左幾個月而已。斷斷續續,玩兩個月之後又停一排甘。
因為.......Ro實在比唔番以前的感覺我。玩得太多只會更厭惡,所以趁住免費期番去睇下,或者偶然玩一個月就夠了。畢竟唔想成為一個觀眾,每日睇住Ro的玩家越黎越少,景象越黎越蕭條~

而家係08年9月,我上次玩,大概都有5,6個月前了~希望下次番去,景象會好d~(沒可能的期望)
回復 支持 反對