查看: 10172|回復: 105
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我的山王島津玩法 請各路高手指教 不喜勿彈

版本 11.2b
山王哩個英呢!係我現時用得比較好的英,本人玩信長有一段時間,但都只敢稱自己係新手,連中手都不敢自稱!哩個山王玩法係我集合網上同fd ge玩法 再加以實戰上試過ge 效果唔錯。

升技方法:3132343222全黃點後111(解釋:1技升來都係要佢招魔免效果,so唔洗升多咁點,至於2技,下文會解釋。)

玩法:一開波本人會先買褲+電卷+一個肉衝出去,打一陣 就出再生,之後出閃介,6lv戈陣可以不急於殺人,如果要殺,出多一粒爆裂彈會好d(最好係自己食緊兵戈陣,人地d近戰英都埋身食兵,睇準機會用大,連人帶兵一齊車,如果佢知你有大唔埋來食兵,咁咪唔好埋來囉, 睇你點肥!),咁快學2技ge原因就係6lv戈陣用大ge話可能有漏網之魚,可以用2技拖住佢來打(通常係等大技差唔多完戈陣放2技,就算人地閃介走,自己用閃介仲可以追到,當然,你可以+埋清酒追啦!但要睇情況)!-------之後合武士服,再加一件1300(咁樣出ge原因係我個fd話咁先有類加效果,但係我唔知係咪真,有時覺得要籠手仲好。),為左配合大技,之後我會出忍刀,因為要我用閃介埋身+大技未必百發百中,衰左又要cd好耐,加上山王招大係最近距離用傷害唔大,隔一個半身位打出大絶傷害大d。但點解我唔一開波先合忍刀呢!咁咪可以6lv殺人囉!但我覺得6lv戈陣先出忍刀ge話,攻速好慢,大技頂多可以殺一d 法c小血英,血多小小d英就未必殺到啦!所以先搞好攻速,出武士服+1300先,當然,你可以係大技戈陣開燒走,但係出武士服+1300先可以拎你食兵更加easy,以長遠來計唔係好d咩? 以加講下有咩裝啦---士服,電卷,1300,閃介,再生鋼,忍刀。戈陣時大約12lv,可以容易殺人啦!

再生無用的嗎?唔係,我會合巨龍,點解唔合吉鐵呢?因為我覺得吉鐵唔好用,好多人合吉鐵係為左配合大技,但係你都有忍刀啦!要把加血又回血又可以攻擊ge 巨龍咪仲好!之後你殺人ge方法可以先忍刀 行埋去人地度開大+打+巨龍+電卷,唔死補2技追殺(人地中左2技,開魔免照拖!)!之後如果人地出洞石,咁你就用忍刀換鬼丸,閃介埋身 鬼丸挑起(對於我來講,用閃介埋身+鬼丸易過用閃介埋身+大),如果人地無出洞石ge話,我會用電卷換梅毒先,不過有人會出涷雲,但我鐘意梅毒多d,用2技拖+梅毒拖,追住人地來打,打到人地咸!之後就去1300換9100,有人會先出9100先之後再換鬼丸戈d,但我覺得鬼丸戈d係殺人同團戰戈陣有用d。之後 如果你仲有錢咪用武士服換白甲,巨龍換虎切/鬼切/魚神都得。

有人玩山王會出水計,但哩招係舊版比較實用,因為11.2b d英雄抗魔好高,哩招傷害唔大,食魔又多。

哩個係我ge玩法,請各位高手比d意見,不喜勿彈!第一次打,文筆唔係幾好勿見怪!

回復

好似唔多夠魔用-.-''同埋出隱刀不如拿拿林鬼國
回復 支持 反對

原帖由 [十五歲]呀政 於 4-11-2008 22:46 發表
好似唔多夠魔用-.-''同埋出隱刀不如拿拿林鬼國

我夠用wo 直出 ge話 殺人就要遲d先可殺到人 同埋用忍刀又可以用來走佬 又有一定機會拎人地出石 咁就可以拎人地 小一個道具位

回復 支持 反對

點係回血鋼?
唔係叫做再生鋼咩
回復 支持 反對

原帖由 -=W=- 於 4-11-2008 23:11 發表
點係回血鋼?
唔係叫做再生鋼咩

打錯 改返啦!
回復 支持 反對

= =我唔會合武士 買千3之後合閃鞋  我會[[yoyo_142]]
回復 支持 反對

其實b板 都好快會沒落=.=..

我覺得你玩新板更好
回復 支持 反對

版本 11.2b [[bao_35]]   11.2b山王好易 回m+洛石+電洗兵 洗到有大插就會戰 再水計._.
回復 支持 反對

我覺得加埋水計一齊會好好玩@o@
回復 支持 反對

唔試下出吉鐵- -?
又暈又打得 又多血
回復 支持 反對