打印 上一主題 下一主題
收起左側

瀧川一益 – 忍者之路 攻裝上陣 沒水者留命(11.2b版本)

對龍川一開始唔用水-
係勁人..前田慶次一定死lo..前期可以電死佢-.-
回復 支持 反對

出裝果到用邊套最易岩新仔
回復 支持 反對

加點:1.2.1.3.1.5.1.3.3.2.3.5.2.2.444444444(1=1技 2=2技 3=3技 4=黃點 5=大絕)
配點方面
力型就3.2.1.3.3.4.3.1.1.1.爆4.爆2
法就1.2.1.4.1.5.1.爆4.爆2.爆1
力型初期要技無用   所要3技行先   食兵優先
中期左右   放逐太高無用   不如提高全能
龍川係玩秒殺   殺到就殺   放逐完左殺唔到就要放人    除非可以係安全情況下就追殺
回復 支持 反對

出裝方
1)庫  電卷  閃戎  再生  打刀  手劍
與其出再生打刀   不如合電刀雙電再手劍
而且香港人玩信長   開始忘記了重要的事 - 酒
清酒加移速   殺人逃跑兩兼用
如果係我  我會出 (褲 閃戒 電刀 電卷 飛標 清酒 )
殺人效率更佳
2)庫  雷刀  閃戎  和泉 手劍(先合雷刀  後合和泉)
我)褲   閃戒  電刀  電卷  和泉  飛標
之後會出返閃鞋再出清酒

3)庫  雷刀  閃戎   和泉  陣太  陣太(先合單陣太 保留手劍/爆彈  再合第2把陣太)
我) 閃鞋  電刀  電卷  和泉  清酒/魔免  雪走(云)
龍川本來貧血   而且大技加防  
只要將清酒換魔免
貧血照樣打橫行
咁就可以唔出雙陣而直出雪走衝云

4)閃鞋  雪走  魔水  和泉  陣太  陣太(雷刀換雪走  閃戎合閃鞋...庫賣掉 出魔水)   (按情況先合閃鞋/放棄閃戎 出魔水)
呢個跳過

5)閃鞋  凍雲  魔水  和泉  陣太  鬼徹(雪走合凍雲  陣太 換 鬼徹)
6)閃鞋  凍雲  魔水  禦神  禦神  鬼徹(先陣太 換 禦神  之後和泉 換 禦神)
神器方面   優先考慮的係電卷->紅雷(加敏加智配暈技)
之後就應該出電刀and和泉->雙御(後期已經要殺人爆野兼備)
之後就差唔多完場   如果仲有錢剩    就儲錢c金or買兵力
回復 支持 反對

我想講..可唔可以新增對住有魔水既玩法

我之前過好難有完美既連接..
回復 支持 反對

我想講..可唔可以新增對住有魔水既玩法

我之前過好難有完美既連接..
grando006373 發表於 4-3-2009 19:14

對住有魔水既話   就盡可能出暈技
例如吹箭/吉鋼
不過一般而言對魔水我都唔會出暈技
大不了昆多幾次水殺少幾次人
回復 支持 反對

2)庫  雷刀  閃戎  和泉 手劍(先合雷刀  後合和泉)
我)褲   閃戒  電刀  電卷  和泉  飛標
之後會出返閃鞋再出清酒

只可以說和泉只是多餘的物品
回復 支持 反對

一枝魔水就k0瀧川!
正常人見到瀧川都會出魔水-_-
回復 支持 反對

12版

我 32111513332522444444444 好似鬼武者加點方法咁@@

之後褲+電卷+肉+回魔+手裡

茶碗+武士服+電卷+手裡+魔水

蜘蛛壺+武士服+電卷+吉鋼+凍雲

最後賣電卷換入晒神器落去
回復 支持 反對

我攻裝既龍川就係

吉剛~雪走~毒刀~呢3樣都屈哂~

法裝既龍川一樣咁屈(要有信心拖人魔水10秒)

人地一冇魔水就一定死硬!!(落石~赤雷~紅雷~冰計~風傷~)
回復 支持 反對