查看: 4073|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

瀧川一益 – 忍者之路 攻裝上陣 沒水者留命(11.2b版本)

前言:
呢一日玩左3場瀧川....好奇怪....我20幾lv  人地20幾lv 光秀  ....我放逐左 光秀 之後....我爆一下1300左右....佢血紅...依?!....爆一下就紅血....??....原來由於龍川大絕+放逐.....你用普攻打出來係計魔法傷害...姐可能唔計甲....姐爆出數值x0.7 就係人地扣ge血.....姐瀧川放逐左人之後(開左大)爆1300已經扣好多....1300x0.7x1.66=1510....呢1510係直接扣....瀧川天生有爆擊...仲要係敏英....姐攻速高....差唔多你打人2-3秒爆一下    (運氣極差除外)....瀧川攻裝仲有一個好處....就係當你開緊大 放逐左人  人地開魔水   法裝ge話....只有走.....不過攻裝就可以解大絕.....同人硬打(當然有信心先打)....瀧川呢隻英除左小血d之後....都冇咩壞處

1技:
忍法‧怨靈飛翔斬(範圍傷害技+暈技)高傷暈技 追走都得 加上 跳起有無敵.....但係瀧川跳起果一刻 好易比人閃走/開魔水

2技:

忍法‧放逐(目標轉變為虛空狀態 減緩的移動速度  空狀態不能攻擊 可以用技)人地冇魔水的話可以算係神技 減速 魔傷加66%配合大絕可以用普攻打被放逐人物....不過一開魔水 令瀧川廢左一半 法裝更變垃圾  宜攻裝保留一半實力(一半實力=普通有爆擊ge敏英)
不過攻裝可以捱到人地冇魔水再反殺

3技: 體術‧怨念斬(爆擊4等時 20%爆3.5倍)以敏英來講 呢d高%爆3.5倍係好勁ge一招技 可以話冇壞處

大絕: 忍法密傳‧異度空間(加防 轉為法術普攻 加攻 每秒造成傷害  80/120)呢個大絕單睇好似等於火甲咁 不過只要配合2技 放逐  完美ge配合 令瀧川走上 攻裝之路....不過 開左大 打唔到塔 同有魔免ge人(包括800 1300)打左唔扣血

瀧川招招技名都咁型...真係抵佢勁....(<<<廢話)

加點:1.2.1.3.1.5.1.3.3.2.3.5.2.2.444444444(1=1技 2=2技 3=3技 4=黃點 5=大絕)

出裝表:

庫  電卷  閃戎  再生  打刀  手劍

庫  雷刀  閃戎  和泉 手劍(先合雷刀  後合和泉)

庫  雷刀  閃戎   和泉  陣太  陣太(先合單陣太 保留手劍/爆彈  再合第2把陣太)

閃鞋  雪走  魔水  和泉  陣太  陣太(雷刀換雪走  閃戎合閃鞋...庫賣掉 出魔水)   (按情況先合閃鞋/放棄閃戎 出魔水)

閃鞋  凍雲  魔水  和泉  陣太  鬼徹(雪走合凍雲  陣太 換 鬼徹)
(可以唔合凍雲 跟個人喜好決定 合唔合)

閃鞋  凍雲  魔水  禦神  禦神  鬼徹(先陣太 換 禦神  之後和泉 換 禦神)

以上裝備都令瀧川更易殺人同埋加全能.....可能係瀧川太勁....所以佢都算低血....所以要用全能加番d力量

通常....如果你d隊友唔太廢....敵人唔太勁(同你差唔多)出到鬼徹都多數gg左....

殺人流程:

1.未有雪走 (開緊大絕)  2技  1技(自由決定1定2技先) 電 打打  閃戎去佢面前 打打  未死手劍

2.1 有陣太.雪走   暗位 (開緊大) 1技  雪走  2技  打打 閃 打打(其間手劍)

2.2 有陣太.雪走(人地有魔水)  暗位 (開緊大) 1技 雪走 (人地開魔水) 關大絕 打打打(人地秒英 你都開魔水 如果唔夠打閃走 夠打就打) 之後 當佢[就]完魔水佢就開始逃走 果時2技先(慢速+用雪走招扣多d) 雪走 開大  1技 怒打 閃 怒打 300$

3.有鬼徹 暗位(開緊大) 1技 2技 鬼徹(要快...唔係鬼徹未中人地開左魔水)如果人地智障唔開水 就2秒內死  開左水  就關大絕  打打打
(因為你有鬼徹 凍雲 單陣太 已經好高攻 加埋爆擊) 又係就完魔水 就會走(通常已經中左凍雲) 一完魔水 1技 2技(慢上加慢)之後睇住佢慢慢扣下扣下血 咁就死左

由於瀧川有雙[閃](1技當閃+閃鞋)走佬冇難度....1技跳高低位 再閃....人地只可以睇住你走

最後...瀧川仲有個職責....就係係咁要人地開魔水曬錢....因為只要出左把雪走....絕對有能力秒殺一個冇魔水ge人(2技後只用普攻 唔雪走都殺到)

希望大家睇完回一回睇睇我有咩可以改善改善
回復

龍川攻裝我會玩吉鋼囉-.,-
跳 放逐 吉鋼 普攻
基本上爆左雪走條友已經唔洗走-.-
回復 支持 反對

吉鋼,放逐,雪走=屈機
加上有第三招 條友一定死
回復 支持 反對

前言:
呢一日玩左3場瀧川....好奇怪....我20幾lv  人地20幾lv 光秀  ....我放逐左 光秀 之後....我爆一下1300左右....佢血紅...依?!....爆一下就紅血....??....原來由於龍川大絕+放逐.....你用普攻打出來係計魔法傷 ...
~呀威~ 發表於 15-2-2009 04:44

我攻裝龍川都係吉剛  幫暈  跳埋去 放 吉  

同埋你個句好廢話  除左少血冇咩壞處  

武田信玄 除左少防冇咩壞處了
回復 支持 反對

4# denny20011325
;P除左有d壞處都冇壞處了
回復 支持 反對

我攻裝龍川都係吉剛  幫暈  跳埋去 放 吉  

同埋你個句好廢話  除左少血冇咩壞處  

武田信玄 除左少防冇咩壞處了
denny20011325 發表於 20-2-2009 21:11

信玄防唔算低喎
回復 支持 反對

信玄防唔算低喎
[H]KA-YU 發表於 21-2-2009 11:42

佢未開大計-,-  我講緊 = = 力英敏比較少 對於敏英-,-!

雙陣太 不如直上菊
回復 支持 反對

我會玩 法裝
= ="
回復 支持 反對

龍川好難玩得勁-,-''
前期易死到爆...後期又頂唔到耐=_=''
中期就唔咸唔淡-_-...
勁人玩就勁,,,廢人玩可以好廢...
回復 支持 反對

龍川唔難啵= ="
佢難上手既話大把仲難過佢....
佢初期秒人能力好高
佢易死就唔多覺....
你對法c放完炸過去再電佢都差唔多死- -"
力英咁玩都比你去左大半hp
去到lv6你殺唔到人就一定係你問題......
(除非人地咁快出魔水)
回復 支持 反對