查看: 3233|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[隨機地圖] 匈奴16:00上城龜經

上左封之後有點缺木

試左幾次都係咁點先可以解決?

升城前   要有一個軍營 市集 工廠 10田

升城時間可唔可以再早少少 同可以點防馬雅     (打馬雅好慘....上完城己經比人射)

[local]1[/local]

已記錄遊戲 - 22-十一月-2009 13`55`00.rar

138.59 KB, 下載次數: 221

回復

擺明boom既話仲起軍營做乜

打馬雅既話如果唔想俾人推堡
(有d人見到你市集會壓你堡)
就單馬房升城

防馬雅出投車放tc底 <--其中一個方法
回復 支持 反對

係龜經就14分尾升啦,25+2,淨起bsbm,黑暗7村伐木就夠
回復 支持 反對

14分尾升城比16分升城更好?   
可唔可以講下點分佈村民
回復 支持 反對

14分尾升城比16分升城更好?   
可唔可以講下點分佈村民
wins2772 發表於 22-11-2009 20:47

你學番d 正常高手save,係6羊4木果種升法,之後早1,2村打豬,20p後加3個村伐木就ok

你boom,咁更係愈升快愈好,因為你都冇建出兵,人地升完出兵打你點算
假設你起得切tc,狂收村入tc都唔係辦法
你14分尾升,起到2tc+個修道院(對馬)or攻城廠(對弓)咪ok,起修道切記小心對手斥馬斬僧
回復 支持 反對

BOOM就打30+2

買石出tc

賣金出肉

狂出村

gg
回復 支持 反對

相信樓上未升完城打左gg
回復 支持 反對

我25+2  上城試左一次     bsbm  14:39 上城    可以再快少少  (市集起慢左)  肉我見唔多夠
上城得650肉 (出2村 =550)   上緊城我調左4個伐木去搶糧   上城果陣有819肉

上城後 大約 450肉  200木  等左一陣起TC    (點樣可以唔缺木?)              
18分軍營  19 分   3TC   
  一直keep住出村     無間斷    再起左一個TC
24分  3000木   500肉    1200金  600石           <----  40伐木  25金   8石   others肉( 唔多夠肉)  
爆馬房      起 學院    修道院 ( 18分果陣 唔要軍營要修道院?   修道應該16分起左 第2個TC 果陣起?
31:48 上帝      <--等肉   等左好耐               我想30伐木應該夠
上左騎兵    研左+2攻 +2防     爆左40隻馬   又係唔夠肉  金得返300     (分幾個金礦掘定係一個一齊掘好?)
回復 支持 反對

你到底要快帝定係點...
18分先修道院又可能慢左d
17分起完就好d
幾多人口上帝?
回復 支持 反對

我25+2  上城試左一次     bsbm  14:39 上城    可以再快少少  (市集起慢左)  肉我見唔多夠
上城得650肉 (出2村 =550)   上緊城我調左4個伐木去搶糧   上城果陣有819肉

上城後 大約 450肉  200木  等左一陣起TC   ...
wins2772 發表於 23-11-2009 00:53

其實好睇你打團戰內家定係1v1
1v1就呢升左城要起反制兵,團戰內家就直接3tc,之後28分帝lo(你鍾意2x分爆騎士馬弓都可以既)
至於點解上城太多肉,係咪你種得太多田,5田就夠家啦基本上,仲有禁左升城制就升木同田1級
車輪呢就50p左右升is ok,仲有睇你2x分3000木黎講,好明顯你村民分配差
木,係要一多過300就用左黎起野(set300原因係我怕你起tc,如果60就起一次野咪成世起唔到tc)
總之你有木就要拎黎起野or出兵,之後如果起到5,6bl都夠木用,就自然唔洗加村去伐木
但田一定要種得多,因為你升帝升兵工都要用,仲有金呢,就你木肉夠用果時d村就去哂掘金石(壓堡用)
回復 支持 反對