打印 上一主題 下一主題
收起左側

[龍]柳生宗嚴.........初期屈技 , 後期屈爆擊

柳生石舟齋宗嚴生於享祿二年﹙一五二九年﹚,從香取新十郎處學新當流(神道流)。另外一個說法是學中條流。 開創了柳生新陰流的劍道名家,他徒手奪下家康之劍,被邀請擔任御前劍術指南,但他推辭年老,把位置讓給了兒子宗矩 。

職業:劍豪。肉搏戰:S 法術:A 輔助:C (擅長一對一人,並可將劍術發揮淋漓盡致)

無刀取
柳生石舟齋日夜冥想想所自創的劍術,可對目標造成傷害,並且重度暈眩。

等級                                                  技 能 說 明                                                 法力 CD時間
1    柳生石舟齋日夜冥想想所自創的劍術,可對目標造成150點的傷害,並擊暈1.5秒。      120
2    柳生石舟齋日夜冥想想所自創的劍術,可對目標造成250點的傷害,並擊暈2秒。         140
3    柳生石舟齋日夜冥想想所自創的劍術,可對目標造成造成350點的傷害,並擊暈2.5秒。160  15秒
4    柳生石舟齋日夜冥想想所自創的劍術,可對目標造成造成450點的傷害,並擊暈3秒。   180

浮舟
向指定的地點移動攻擊,造成距離內所有人受到傷害。

等級                                                   技 能 說 明                                             法力 CD時間
1    向指定的地點移動攻 擊,造成距離850內所有敵人受到150點傷害。 區域範圍125。 120
2    向指定的地點移動攻 擊,造成距離850內所有敵人受到250點傷害。 區域範圍125。 140
3    向指定的地點移動攻 擊,造成距離850內所有敵人受到350點傷害。 區域範圍125。 160  15秒
4    向指定的地點移動攻 擊,造成距離850內所有敵人受到450點傷害。 區域範圍125。 180

柳生新陰流
提供閃避攻擊的可能性,而且有有機率瞄準對手的弱點可以造成額外巨大的傷害。

等級                                                            技 能 說 明                                        法力 CD時間
1    有6%的機會閃避攻擊,而且有6%機會造成正常攻擊2倍的傷害。而且絕對不會失誤 。
2    有12%的機會閃避攻擊,而且有7%機會造成正常攻擊3倍的傷害。而且絕對不會失誤。
3    有18%的機會閃避攻擊,而且有8%機會造成正常攻擊4倍的傷害。而且絕對不會失誤。 被動  無
4    有24%的機會閃避攻擊,而且有9%機會造成正常攻擊5倍的傷害。而且絕對不會失誤。

激‧雙嵐陣
起身之瞬間將對手追斬至空中,連續給予強烈的斬擊,並且將對手重重的從空中斬落地面。

等級                           技 能 說 明                               法力 CD時間
1    起身之瞬間將對手追斬至空中,連續給予強烈的斬擊,
     並且將對手重重的從空中斬落地面給予1300點的傷害。 250 155秒
2    起身之瞬間將對手追斬至空中,連續給予強烈的斬擊,
     並且將對手重重的從空中斬落地面給予1600點的傷害。 300

玩柳生之前
注意事項

1.他比起其他敏英敏超高的說

2.因此高基本防 , 高基本攻

3.暈眩3秒(全信長暈眩最高秒數)

4.有瞬移技可以玩雙閃

---------------技能點法-----------------
21313413135455...222

瞬移點1既原因係只取效果不取傷害(850)

可能你會問 閃+雷卷食兵唔好咩??

1.缺魔

2.因為高攻 , 尾刀+雷卷基本已經可以食晒(除非你廢 )

3.拖慢升3技 ( 我想爆牙~~~我想閃避牙~~~ )

玩法:戰士型

--------------早期出裝----------------
百里長靴,雷卷,狗牌*2,清酒+燒酒(視情況換魔免)

食兵講左,講殺人(or壓線)

電一下兵順手電埋英雄(睇你技術啦)

飛靴閃埋去砍佢,暈,再砍(好彩爆到擊即大絕,仲唔死用閃技閃埋去去補刀)

爆唔到爆擊,佢淆就呃到佢魔免啦 (呃到佢變窮光蛋)   唔淆用上面既方法一樣死

打之前食清酒+燒酒喔/魔免

重點係點樣運用雙閃

揀法/敏英秒 飛出去暈,雷卷,大絕

450+350+1600 = 2400     ,,,  2400 x 0.7 = 1680

揀千7/以下既人秒啦

---------------中期出裝----------------
百里長靴,吹箭,雪走,魔免,狗牌*2

如果早期殺到好多人,肥左既話就

百里長靴,凍雲,雪走,魔免,吹箭,狗牌

單殺方法: 瞬移出去,暈,砍到2秒幾,吹箭,雪走,砍, ( 有爆擊已經88 ),唔魔免又唔死大絕送走佢啦

得返一點血又唔死開左魔免照用大絕打佢,落返地佢魔免都就黎冇時間 ( 爆到凍雲就88lu )

經過實測十次 : 取得結果為食大絕時間 = 5.7秒

咁佢就死得啦 佢魔免多4秒你就可以殺到佢啦 ( 閃靴未用 , 暈技就黎cd完 )

就單殺黎講只有多血既力英殺唔到/有暈技既力英殺唔到

---------------後期出裝---------------
百里長靴,凍雲,菊一,蜻蛉,禦神,魔免(魔免茶器)

通常我玩就出到凍雲,菊一,禦神,未出到蜻蛉已經完場

會戰定位 : 魔免之後選冇魔免/少血/法師秒

注意 : 佢既爆擊為5倍爆兩三野力英都唔夠你揪

呢d唔需多講啦 : 魔免完菊一,雙閃補刀,大絕拖時間/送佢一程

初期屈技 , 後期屈爆擊
回復

e個英-.-一次都未v中過-.-
睇唔睇都係咁
5倍好q正...9%爆1下都夠-.-
回復 支持 反對

e個英-.-一次都未v中過-.-
睇唔睇都係咁
5倍好q正...9%爆1下都夠-.-
ltlboyxx 發表於 18-2-2010 13:20

我玩個人場場+
回復 支持 反對

我玩個人場場+
卍小囧囧卍 發表於 18-2-2010 17:41

其實我唔係好明你想發表d咩野-.-可唔可以明確d呢...
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
回復 支持 反對

請不要抄kyo= =
2kefgass 發表於 19-2-2010 10:04

係人都知佢抄嫁la-.-佢d po都好似見過咁...
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

佢個簽名都係抄人= =
回復 支持 反對

玩柳生出吹箭..笑左..新手時我都唔會出啦..3秒都殺唔到.樓主你收檔都得啦.
回復 支持 反對

普攻英出吹箭
太強大了
回復 支持 反對