查看: 4446|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創教學] HFS 2.2f 防止非cs程式下載檔案

關閉 [複製鏈接]
開網空,好多server都會咁做
但有冇試過會比人當做地圖/model下載網呢?
但其實,有個方法可以防止呢班人.

方法:
1.打開HFS 2.2f

2.在你唔想比人用cs以外程式下載既folder禁mouse右鍵
3.選set user/pass...

4.打上一個唔易比人撞爆既password
我的例子是:
Username:ykhisgay
password:15975369

5.而家,個folder已經鎖好

6.最後一步,係server.cfg/listenserver.cfg既sv_downloadurl打返http://<username>:<password>@<網空>
例子:sv_downloadurl http://ykhisgay:15975369@ysh.no-ip.info/cstrike

之後,就唔會再有人係網站download到網空既內容

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
Yondaimc + 10 原創內容

查看全部評分

回復

如果條線唔夠頻寬既人先岩用...
用光纖的多數唔需要...而且...D人唔會聰明到去網頁下載..同埋檔案好細姐..冇必要鎖
回復 支持 反對

如果條線唔夠頻寬既人先岩用...
用光纖的多數唔需要...而且...D人唔會聰明到去網頁下載..同埋檔案好細姐.. ...
tony987852 發表於 14/3/2010 06:52 PM

有人連admin password都upload埋..
回復 支持 反對

哦...原來可以咁做既- -'
不過我到依家都未見過有人下載..所以..唔理lu
回復 支持 反對

有人連admin password都upload埋..
ysh021003 發表於 14-3-2010 18:53

哈, 有人將個 cstrike upload 跟住比人下載 server.cfg ahahaha
回復 支持 反對

不過...我有個好麻煩但又好用既方法...

首先去個list到禁右鍵
整一個empty folder
之後改名為cstrike
將除左addons之外既檔案放入去就得~_~
回復 支持 反對

多謝你既教學                         (原來ykh 係gay A_A
回復 支持 反對

多謝你既教學                         (原來ykh 係gay A_A
calvindestiny 發表於 28/3/2010 05:49 PM

比你發現左
回復 支持 反對

咁咩吾係AMXX/map所指向既file 先要人地download 嫁咩?
回復 支持 反對

咁咩吾係AMXX/map所指向既file 先要人地download 嫁咩?
傻仔然 發表於 4/4/2010 10:58 AM

由外部下載
回復 支持 反對