查看: 4678|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] [狗繪]Elsword艾爾之光 第N6話 納斯德的執著(封面已完成)

筆狗繪畫日記:大狗的工作室BLOG連結

3月20日:原本打算今日同卡通班既同學傾一下艾爾之光短篇一事,點知偽娘會長月雅忽然失蹤了好幾天.行程改為拜山呢=3=今次我會用最快速度完成第六集,大家敬請期待^_~(謎:你放什麼電!?)
3月24日:最近畫野既手感好似怪怪的,唔通同這幾天的天氣有關?草稿準備好六頁了,而會長月雅又再約今個星期六去他家聚談~不知道會不會成功咁舉行到呢@_@?而最後大狗要準備一系列的復活節賀圖了~~很繁忙中=口=
3月27日:終於完成了草稿了,現在就優先給經常遊覽大狗blog的粉絲們看^_^
不過這集應該是狗狗最後畫的一集了~之後就開始忙其他的事-3-(我唔想俾表妹話狗是廢柴男=口=)
雖然話宅男的話還好=w=
3月30日:嗚哇,電腦又有問題喇/口\(好想換一部,不過又沒錢~~)看來星期三也更新不到第六集了>_<如有最新消息大狗都會在這blog公佈~

上集提要:雷文發了好人卡給蕾娜,令蕾娜極為失望....

此故事含有閃光彈內容,請自備墨鏡~~如有任何傷眼事件發生本狗並不會負上任何責任,敬請留意!

此故事純屬虛構,如有雷同實屬巧合~

編繪:大狗獸  插圖:阿舞蝶及知名不具  協力上色:赤の奇
女助手:CoBi狗豬及楚怡   監製狗弟)法蘭迪奧  

公會部落格(輕力點>/////<)

封面:

雷文發現囧械人的核心位置原來是蕾娜!(1)

正當雷文快要被踩扁時被救了..(2)

而囧械人再次追擊卻被擋開!(3)

為了納斯德一族的榮耀,雷文決定坐上納斯德王救回蕾娜!(4)

雷文&納斯德王出擊!伊芙講述救蕾娜的方法..(5,6)

之後便激烈地戰鬥了!而雷文也表達自己的心意!(7,8)

最後雷文也把蕾娜救了出來,大團圓結局?(9,10)

而在之前出場過的瑪琳正蠢蠢欲動...

[待 續]
大家有緣再見XD

預告:Elsword艾爾之光 第N7~N12話短篇即將啟動!

無獎問答遊戲~~
回復

囧...

感覺你畫的比以前好了,,

加油囧! 支持 (雷文 = H
回復 支持 反對

SEE完後有D想笑- -
回復 支持 反對

幾好wo,個劇情吾錯,我會追落去
回復 支持 反對

第一次見到喎
勁呀  雖然畫功可以有進步 但係耐性,恆心 值得一讚
回復 支持 反對

唔錯呀..支持原創!
回復 支持 反對

不過這集應該是狗狗最後畫的一集了~之後就開始忙其他的事-3-(我唔想俾表妹話狗是廢柴男=口=)

大狗你唔畫la(慘),咁咪無得睇埋落去
回復 支持 反對

有d字太樣衰睇唔到-.-
回復 支持 反對

有d字太樣衰睇唔到-.-
ls006493 發表於 6-4-2010 11:23

55  最後個段 "最後雷文也把蕾娜救了出來,大團圓結局?(9,10)"

第2張圖  依芙講個到...  "雷文XX好呀"

我睇唔明.....XX個到有冇人知係咩字...

(CTRL+A)
我又睇到la 係 做得 2個字- -"""
回復 支持 反對

好似係雷文做得好呀,以上~
回復 支持 反對