打印 上一主題 下一主題
收起左側

[討論] 新信長RPG快報第2期 !

太好了@@總算可以玩

兵種冇變成和服飾既@@?
回復 支持 反對

我會對你地用左人地既mod而無聲明同埋無哂我既帖有些少失望,不過整體上都值得鼓勵,加油
回復 支持 反對

那新兵種該不會要新data
且雪花應該不是效果是...
回復 支持 反對

我會對你地用左人地既mod而無聲明同埋無哂我既帖有些少失望,不過整體上都值得鼓勵,加油 ...
大和 發表於 21-4-2010 12:49

對於大和,您能說出這些話,我真的感到很失望.
而且.. 我真係接受唔到囉 x) 笑.

首先不回覆不等如沒有看.
不要總以為前輩的身份真的很大好嗎?

MOD/ MPS 這些東西在香港上並非流行.
我這樣是要讓大家更能夠認識這些技術.
我有我的一套技巧.
先就不跟你說了.
您們前輩做不了/沒有做的事.
就讓我們後輩來做吧
不是說不專重你們.
而是, 當我爬了文章,看到你們以前說到的東西,
真的感到很失望.
我原先並未有把 MPS/ MOD 引進香港的打算.
但為了香港 AOC 的未來,我需要這樣做.
不是為甚麼,
就是為自己.
不瞞你說,
樂古已經不是我留戀的地方.
這實在太'29'了.
追隨 狂大的腳步 才是我的目標.
我是天堂的一份子.
我也是翔鷹的一員.
事實上我無需要在樂古發表任何東西.
在其他地區.
獲得的認同比這更多.
就是因為我是香港人.
香港的AOC玩家
樂古是我開始的地方.

這MOD 我一早已經跟原創者聯繫了.
而且已經得到修改權及使用權了.
原先我也不打算現階段說甚麼太清楚.

你說我沒有回應你.
我這帖我暫時沒有打算回應甚麼.
只是因為KI大不是常客.
而且他有恩於我,
我才破例回應.
有留意我帖子的人應該都會發現.
我對每一個留言都會作出非常認真的回應.
這是感謝對我內容的留意吧.
不過現直高考時期.
一般認識我的玩家都知到我已經把所以的AOC事務推至高考後.

還有一點.
你說我沒會應你的帖.
難道你的帖 我回文了你全都回應了嗎?

就算是前輩.
有時後說話時留意一點好嗎?
回復 支持 反對

不要這樣子

支持新信長8.4
回復 支持 反對

對於大和,您能說出這些話,我真的感到很失望.
而且.. 我真係接受唔到囉 x) 笑.

首先不回覆不等如沒有看.
...
龜龜_浪 發表於 21-4-2010 22:00

其實唔洗咁火既
我隨便打一句就刺激到你,對唔住
或者係因為我份人求求其其而引起誤會我非常抱歉
咁我呢一刻都要認真番d黎解下話

首先,其實你唔洗成日叫我做前輩,成日自稱做後輩
雖然我係呢行都做左好左,或者你覺得我有貢獻過所以要尊重
不過你地其實唔洗咁妄自菲薄,所謂長江後浪推前浪
我地平等咁交流已經好夠,
何況我都唔係好覺自己有咩重要貢獻
除左以前做過版主同寫過幾篇文章
當然我都好開心到今時今日都仲有人欣賞同比到大家啟發

仲有我先前果句都唔鬧你地,只係我個人除左著眼係遊戲上,都著眼係知識產權
不過我覺得唔應該將自己果一套強加係其他人身上,
同時間我覺得我要提一提
所以我由頭到尾都唔係鬧你地,只係奇怪點解你地無提及係海外創作
而且你諗下,你地有回到其他人,而我既留言就解唔到回覆令我有d費解
係呢個情況我相信係誤會既黎

btw,我都係考緊高考
都係間中上黎樂古睇下大家有冇咩創作
我下星期二就考地理啦
既然我同你都係高考生,希望你都可以比心機溫書,係試後我同你都可以安心d去再重拾aoc劇情既趣味

如果你都有留意開我既舊post我諗你都應該發覺我係傾劇情製作or一d好認真既野時會無乜助語詞同無d顏文字
我諗好大程度上引起其他人既誤會
其實我係打第二次既時候我都諗過係咪比人感覺太認真而嬲左我
所以我都將原本心中果句「少許不滿」寫成「些少失望」
或者係我份人講野模式轉變太大令你無所適從

anyway,大家玩aoc無非都想係創作同遊現上求樂趣
唔洗咁勞氣
我都想遲d去參觀下翔鷹希望有d得著
到時希望大家一齊交流下啦
回復 支持 反對

點解無唔同到d兵種...24
回復 支持 反對

太好了@@總算可以玩

兵種冇變成和服飾既@@?
Viscount 發表於 21-4-2010 10:33

點解無唔同到d兵種...24
jsnjsn761 發表於 22-4-2010 10:41

我再放出來個圖係咩都無改過..
我無話過更新左..
只係專比某d人睇返..
唔洗問我邊度有圖..
呢版我好耐之前已經公開左啦..
詳情可以去睇返 主區意見帖.

§新信長RPG 8.3改進意見徵收
http://www4.nakuz.com/bbs/viewth ... 7684&extra=page%3D1

其實唔洗咁火既
我隨便打一句就刺激到你,對唔住
或者係因為我份人求求其其而引起誤會我非常抱歉
咁我呢一 ...
大和 發表於 22-4-2010 10:40

歡迎歡迎
先留位
訓醒先算... :]
回復 支持 反對

支持新信長 快d整好啦 龜龜浪你學了王祖藍的名句 我真係接受唔到囉!
回復 支持 反對

我覺得改得很好 很多小細節都改得很自然 我支持你!
回復 支持 反對