打印 上一主題 下一主題
收起左側

【信長之野望】暑期團隊比賽(已更新賽程,詳見#155)

關閉 [複製鏈接]
頭像被屏蔽
回復 支持 反對

規則之類有嗎?
如可殺馬?分享?供裝?
報名過後才公報.會不會有點兒那個?
回復 支持 反對

那我又問問了
如果一個GGX平台  一個KYX平台
咁點打-.-
如果就對方
咁個名單

咪有出入@@?

就返第一個回覆 ...
◎海神》 發表於 12-7-2010 22:11

平台方面要留待雙方商討..
至於名稱方面暫時沒有辦法....受以上所牽制
規則之類有嗎?
如可殺馬?分享?供裝?
報名過後才公報.會不會有點兒那個?
命苦 發表於 12-7-2010 22:59

呀...這個由於我認為都是比較有爭議性,我亦不太知道各會員們的取向是這樣,所以亦希望各會員在這留下意見!
回復 支持 反對

由於之前作左更改..我都改返個表格
團隊名稱:

組長:

隊員1:

隊員2:

隊員3:

隊員4:

(必須有隊 ...
~!卡卡西!~ 發表於 12-7-2010 20:27

咁如果只系報左1個名系樂古AC 咁如果嬴左第1 系咪只系得報左 有樂古AC果個有.
平台方面要留待雙方商討..
至於名稱方面暫時沒有辦法....受以上所牽制

呀...這個由於我認為都是比較有爭 ...
~!卡卡西!~ 發表於 12-7-2010 23:26

其實最好跟VLAN平台吧. 因為GGC只有友誼
VLAN計分:可殺馬 不可共用馬/英雄 禁供裝 如果供裝 義龍同本多變左搶手英.
同埋 6LV前如有人LAG可RE. 如果系場主問題令到雙方彈GAME 就會系場主開場果組輸.
如果有英走場 不可汁裝 放裝落去 (P.S 仙豆 魔水 豬肉 另計 其他都不得
其實哩個方法可以用下.
回復 支持 反對

如果比賽最好就用ggc
ggc開通比vlan p2p 同psp 比較好
有時vlan會自動彈左/彈ser  煩左小小.
加埋ggc伺服器d系統同埋其他野都比vlan 好吧
回復 支持 反對

前言:是次活動旨在推動本版人流,增進各方會員友誼以及令到會員有得著(樂點/比賽經驗)
內容:是次是為五對五 ...
~!卡卡西!~ 發表於 10-7-2010 00:19

我都幾個fd係樂古既 咁係唔係樂古會員既先有樂點     唔係樂古會員就無樂點 不過可以參戰?
仲有係幾多點開波打    同埋你點分邊隊win左-.-
回復 支持 反對

我都幾個fd係樂古既 咁係唔係樂古會員既先有樂點     唔係樂古會員就無樂點 不過可以參戰?
仲有係幾多點開 ...
kwan19407 發表於 13-7-2010 00:32

係

比賽時間留待雙方相討,勝方是要將對方的大本打爆才算勝利
如果比賽最好就用ggc
ggc開通比vlan p2p 同psp 比較好
有時vlan會自動彈左/彈ser  煩左小小.
加埋ggc伺服 ...
ˇHcT(κ)ツ 發表於 12-7-2010 23:48

最重要都是方便大家
回復 支持 反對

其實最好跟VLAN平台吧. 因為GGC只有友誼
VLAN計分:可殺馬 不可共用馬/英雄 禁供裝 如果供裝 義龍同本多變左搶手英.
同埋 6LV前如有人LAG可RE. 如果系場主問題令到雙方彈GAME 就會系場主開場果組輸.
如果有英走場 不可汁裝 放裝落去 (P.S 仙豆 魔水 豬肉 另計 其他都不得
其實哩個方法可以用下

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
~!卡卡西!~ + 5 意見

查看全部評分

回復 支持 反對

為何直接開帖比賽+報名..覺得有爭議的話不是應先投票/收集意見再開辦嗎?
還有..先公報大約規則再收集意見修改不是更好?
報完名在開賽前才慢慢討論規則..我覺得這所謂比賽只是太倉猝的進行(個人認為.沒什麼不敬之意)

以下剛找的..可作參考
1:必須使用大會指定的地圖版本進行比賽。
2:禁止一切分享部隊,養人,借裝。
3"禁止中離或使用外掛(MH或踢人外掛),一經發現將會取消資格。
4:請保持禮貌,禁止人身攻擊對手,違者將會取消資格。
5:如有任何Lag問題要求重賽,必須在賽事進行時間少於5分鐘前提出。
6:重賽可以轉換其他參賽者開場,但雙方必須使用回相同的英雄。
7:比賽期間任何一位斷線,只要賽事進行時間超過5分鐘,遊戲必須繼續,不能重賽。
8:馱馬被打死,掉落的所有物品,隊友撿到必須歸還,否則當養人及借裝處理,取消有關資格。若被敵方撿到只能自認倒楣,而沒有違規,因此請小心保護馱馬。
9:隊友斷線後,裝備可自行分配。
10:勝出一方上傳RP到指定帖子。

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
~!卡卡西!~ + 8 意見

查看全部評分

回復 支持 反對

如果改左第9點變左做唔得就好

1個汁哂之後直爆玩哂
回復 支持 反對