打印 上一主題 下一主題
收起左側

【信長之野望】暑期團隊比賽(已更新賽程,詳見#155)

關閉 [複製鏈接]
為何直接開帖比賽+報名..覺得有爭議的話不是應先投票/收集意見再開辦嗎?
還有..先公報大約規則再收集意見修 ...
命苦 發表於 13-7-2010 01:10

因為我怕暑假有些會員可能會到外地(包括自己)
所以我想爭取時間一邊修改一邊公佈及報名,也能配合確實會報名的團隊的所有細節,這會比較方便
我承認是比較倉促.....
抱歉,但我會在這幾天盡量令規則規範化,減少誤會
如果改左第9點變左做唔得就好

1個汁哂之後直爆玩哂
ˇHcT(κ)ツ 發表於 13-7-2010 01:37

這有一定的爭議性..
希望有其他會員提出意見
其實最好跟VLAN平台吧. 因為GGC只有友誼
VLAN計分:可殺馬 不可共用馬/英雄 禁供裝 如果供裝 義龍同本多變左搶手英.
同埋 6LV前如有人LAG可RE. 如果系場主問題令到雙方彈GAME 就會系場主開場果組輸.
如果有英走場 不可汁裝 放裝落去 (P.S 仙豆 魔水 豬肉 另計 其他都不得
其實哩個方法可以用下
ˇHcT(κ)ツ 發表於 13-7-2010 01:10

這些大家都可提出意見
回復 支持 反對

叉燒西
我呢d廢柴參唔參加得架a________a?
回復 支持 反對

叉燒西
我呢d廢柴參唔參加得架a________a?
真聖二世 發表於 13-7-2010 12:55

得啦得啦!!快d叫人吧
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

你意思係vLan計分咁比賽?
計分要係vLan開團
一D 唔係vLan既玩家
就要狂升5LV先開到團
那麼.... ...
◎海神》 發表於 13-7-2010 19:09

我諗佢既意思係 照番vlan計分賽既準則姐
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

其實可以先宣傳有這樣的比賽..開帖投票收集意見
如地圖版本,比賽時間,遊戲平台等
足夠意見再整理開始接受報名..這會更好

9:隊友斷線後,裝備可自行分配。
這改成
9:隊友斷線後,裝備不可分配
那2:禁止一切分享部隊,養人,借裝。
也改一改吧
2:禁止一切分享部隊,養人,借裝。烤乳豬、清酒、抗魔法藥劑等消耗性物品除外,但不準販賣。
這樣也確保掉線後的主力也有一定戰力

不快決定遊戲平台會否有點兒有個..
因為GGC跟KYO的全是英文..VLAN則有中文
報名已有中文的..
還是3個也可,由比賽雙方決定?

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
~!卡卡西!~ + 15 參考了你不少意見!

查看全部評分

回復 支持 反對

其實可以先宣傳有這樣的比賽..開帖投票收集意見
如地圖版本,比賽時間,遊戲平台等
足夠意見再整理開始接受報名..這會更好

9:隊友斷線後,裝備可自行分配。
這改成
9:隊友斷線後,裝備不可分配
那2:禁止一切分享部隊,養人,借裝。
也改一改吧
2:禁止一切分享部隊,養人,借裝。烤乳豬、清酒、抗魔法藥劑等消耗性物品除外,但不準販賣。
這樣也確保掉線後的主力也有一定戰力
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
不快決定遊戲平台會否有點兒有個..
因為GGC跟KYO的全是英文..VLAN則有中文
報名已有中文的..
還是3個也可,由比賽雙方決定?
命苦 發表於 13-7-2010 22:20

這個我希望有更多人可以給意見....
---------------------------------------------------------
平台方面,因為我想盡力爭取各個團隊參賽的機會,不想由於平台的問題減少了比賽隊伍
所以最好都是交給雙方決定
回復 支持 反對

我想問下...比賽係要出黎網吧定係係屋企自己打?
另外我認為可以分享部隊就最好...當然都係唔可以用e個方法黎供裝,但都只限於借馬...如果唔係作者都唔會設計到可以分享部隊啦...
回復 支持 反對

我想問下...比賽係要出黎網吧定係係屋企自己打?
另外我認為可以分享部隊就最好...當然都係唔可以用e個方法 ...
35281815 發表於 14-7-2010 23:55

會係各自屋企打

多謝你既意見!
回復 支持 反對