查看: 17644|回復: 55
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] [塔守]-★小型防守★- 新類型塔守!!★ [ver 1,1L] [最新修訂19/6]

人數建議:6人
               1~6P為玩家
               7P~8P為電腦

遊戲時間:約50分鐘
遊戲難度:簡易 普通 困難 修羅

遊戲總共分為四波,哈仔為最終王。

勝利條件:殺死最終王
失敗條件:城堡被擊破

P.S 回復就是我們的動力 OTL

未來將會持續更新

如有任何意見 歡迎回復.

每位玩家一開始只有1個村民,200木頭,200石頭
所以首先 要建造伐木廠。

每類建築物也有不同用途,
用途如下:

伐木廠   加木材
採磺營地  加石頭
磨坊    加肉類
哨站    加村民血量以及黃金
學院    加箭塔攻擊力

肉類也是需要的,特定的數量能夠換購特定效果:

100肉   加箭塔5攻
100肉   加箭塔500血
300肉   召喚3個哈仔
800肉   購買2個村民(只限1次)

===[ver 1,1h]===
-更改第四波8P的數量
-更改最終王生命值
-修改加箭塔血量BUG

===[ver 1,1J]===
-更改第四波8P的數量
-更改第二波8P的數量
-修改7P 指派BUG
-修改 7P僧位置

===[ver 1,1k]===
-Boss 血量更改為 30萬

===[ver 1,1L]===
-新增每波資源獎磡100肉
-第一波開始時間更改為150秒
-修改哈仔血量及攻擊力

其他遊戲
[計劃]艾明馬夏的慘劇
[捉捉]龍駒捉捉

- ★小型防守★ - [ver 1,1e].scx

10.25 KB, 下載次數: 241

- ★小型防守★ - [ver 1,1g].scx

10.27 KB, 下載次數: 126

- ★小型防守★ - [ver 1,1h].scx

10.26 KB, 下載次數: 101

- ★小型防守★ - [ver 1,1J].scx

10.28 KB, 下載次數: 132

- ★小型防守★ - [ver 1,1k].scx

10.28 KB, 下載次數: 166

- ★小型防守★ - [ver 1,1l].scx

10.95 KB, 下載次數: 774

評分

參與人數 2樂點 +20 Bravo! +1 收起 理由
TeaMan + 1 原創內容
nomygf + 20 繼續努力 =

查看全部評分

回復

good 唔錯 但係 關卡 可以整多d  推推推
回復 支持 反對

好難玩- -一開始成堆哥德衝埋黎都唔知點算- -

只有等7p打..自己乜都做唔到/.\
其實一開始係唔係應該起左木廠儲木,之後先起塔做防守,係唔係v.v
回復 支持 反對

唔十卜 唔十卜

評分

參與人數 1樂點 -10 收起 理由
nomygf -10 呃Post/無意義內容

查看全部評分

回復 支持 反對

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2753427
天︱下
請你睇下上面個網
第2條版規同例子
你已經犯左版規
(在不發表其他原因、意見或整體內容/文章等等的情況下)
 會員單純、簡單、直接地 送出感謝字句/支持字句/打招呼的字句
 (會員應該使用短信息功能作上述用途)

評分

參與人數 1樂點 -1 收起 理由
nomygf -1 犯規報告就行了..

查看全部評分

回復 支持 反對

good 唔錯 但係 關卡 可以整多d  推推推
八行書 發表於 3-8-2010 15:16

謝謝八行書大大的回復 ((汗

關卡上應該還可以加插的 ((汗

感謝建議.

好難玩- -一開始成堆哥德衝埋黎都唔知點算- -
只有等7p打..自己乜都做唔到/.\
其實一開始係唔係應該起左木 ...
茶仔﹏。 發表於 3-8-2010 16:32

次序(建議)::
伐木廠-> 磨坊->營地->哨站

第一波 儘量 4個修 2個起塔.
中期開始就會守到.
而且有更多既空檔時間起塔.

P.S 起收集資源既建築物 封路 會比較好
回復 支持 反對

個劇既難度係唔係得 簡易???
回復 支持 反對

在選擇難度方面,只有簡易選擇...
其他的普通,困難,修羅都被地位頂住,選擇不了>~<
回復 支持 反對

+金有咩用?
回復 支持 反對

個劇既難度係唔係得 簡易???
茶仔﹏。 發表於 3-8-2010 19:32

目前只有 簡易((汗
多謝支持xP

日後增加難度 要多次測試 平衡

在選擇難度方面,只有簡易選擇...
其他的普通,困難,修羅都被地位頂住,選擇不了>~ ...
RAUL07 發表於 3-8-2010 19:34

嗯嗯.  對阿.
難度還沒增加耶 ((汗

多謝支持 Q口Q

+金有咩用?
THLok 發表於 3-8-2010 19:35

暫時沒有功能.
往後會加的 xP
回復 支持 反對