樓主: littlestar13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] 戰國爭霸5,8 版 已更新

回復 30# littlestar13

但是這樣子也符合戰國時代的合縱,連橫,遠交近攻
如果玩家可以升上帝王時代,那麼一舉滅掉六國也不是夢
回復 支持 反對

如果是合縱,連橫,遠交近攻也好.畢竟也是用兵打仗.
可惜大家一開始幾乎都成了同盟,之後儲資源,好久後才改盟打人,延長了遊戲時間,
原本打算供給整場遊戲用的資源,大家都只在後期才用,減少了一開始遊戲的樂趣.更造成了資源過剩.
有什麼方法能夠增加前期遊戲的競爭?
另外時代在這劇沒有那麼重要,因為科技會慢慢升級(殺敵,購買等).
回復 支持 反對

打死左一個player之後 D建築可唔可以del左佢
好鬼煩 成日引兵
回復 支持 反對

可以del左箭塔,但居民房屋唔del得,因為如果player佔左城,就會del埋個城.
回復 支持 反對

岩岩試左最新版

聽講仲改緊
加油
push
回復 支持 反對

作者加油﹐跟我上次玩已大大不同了...加油呀你...
回復 支持 反對

臨時出個更新版先,因為舊版有幾個bug,影響了遊戲性.
4.5版更新:
-地圖有少許改善,擴充道路,出兵區等.
-修正bug
-玩家棄權後,建築物改變為大地.
-加入出兵時間間隔,改善兵種平衡:步兵出兵時間短;弓兵長.
-加入海軍,只限小型海戰.
-調整兵種價格,改善遊戲平衡
下載#1
希望大家繼續支持
回復 支持 反對

臨時出個更新版先,因為舊版有幾個bug,影響了遊戲性.
5.5版更新:
-地圖有少許改善,擴充道路,出兵區等.
-修正 ...
littlestar13 發表於 16-3-2011 22:07

順便都更新d圖吧~仲有放d截圖  我上樂古搵5到場…單機又冇用030
回復 支持 反對

係喎,放截圖好似好d.
我通常得閑就會開.但係呢幾日都冇時間.
回復 支持 反對

戰後報告:
30,我係頭先個4p
玩完你個劇好有滿足感,可以同其他玩家合作
一開波原本係3p叫我同6p同盟
不過6p只係同左3p盟唔同我盟,最後我後棄左佢,3p俾我拉攏左一齊敵對6p
之後中期5p俾人圍,我就座以待弊儲下兵
好彩一開波7p斷左,我可以霸埋最頂個匈奴
之後5p死左就得番2p同6p兩個敵人
本應6p係我同3p中間,正常係圍死左佢先
不過2p實力太強,所以都係決定圍2p
仲記得係第1波攻2p果陣,我俾6p趁機打我家,超唔掂
扣左個世觀8000血,好在隻王走得切,最後第2波終於頂唔住爆左,不過都keep住打
如果唔係有7p留俾我既韃靼騎兵同馬弓隊,我一定守唔住6p既攻擊
因為我d兵都拎哂去攻2p,個城無乜兵
最後同3p左右夾擊,2p應該守緊右邊既3p
我就係左邊突入,KO左2p隻王
回復 支持 反對