樓主: littlestar13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] 戰國爭霸5,8 版 已更新

睇下好唔好玩先@@@@
回復 支持 反對

對於你上次同盟勝利既擔憂,其實我覺得唔需要擔憂
d人鐘意玩6圍1係佢地既興趣,俾人圍果個都要檢討下點解自己俾人圍
係咪自己唔識拉攏盟友呢?定係其他人拉攏得太勁?

最重要一點係,真係想玩死剩一個既,1p可以開埸果陣最底揀獨活競賽
咁就有樓主你上次所講死剩一個既效果
要不然,可以同同盟一齊嬴都係一件好事黎

ps:1p下次唔好食花生,否則郁你先:lol
回復 支持 反對

回復 51# chunhimlai
十分感謝chunhimlai為單人版作出的改善,令單人版更具挑戰性.另外日後可能的話我會想辦法在原版加上單人遊戲選項,選擇單人遊戲的話,就啟動chunhimlai設計的觸法並向2p-7p進貢資源,提升電腦的程度.
至於香腸的意見,我認為大家若合作中發現該同盟十分真諦,大家合作無間,不妨相約共同選擇"同盟勝利",既表明大家合作的決心,又避免了"a和b同盟,打倒c後共同勝出,使a,b失去較量的機會".
回復 支持 反對

4.7版更新:
-地圖改動(7p,4p,3p)
-加入彈出遊戲者系統
因之前黑焰狼魂提出4p,p貼近程度高及起始鏡頭的問題,
現在做了個更新版,7p,4p,3p附近的地圖均有改動,以平衡遊戲性.
回復 支持 反對

開我名- -太過份了
回復 支持 反對

回復  chunhimlai
十分感謝chunhimlai為單人版作出的改善,令單人版更具挑戰性.另外日後可能的話我會想辦法 ...
littlestar13 發表於 28-3-2011 19:00

其實單人版都唔錯~

回復 支持 反對

因為平衡性的問題,只好不斷更新,更新次數較多,請見諒
4.8版更新:
-將2p大象兵種換成豹勇士
-松陽及晨陽更換出兵兵種(請參考城郡列表)
-減少2p多出的8塊田地
幾乎現在都是平衡性的更新,至於大家之前提供的新效果/事件,就要等遲些有時間加入.
題外話:我也是這幾天才知道原來有一個同名劇,不知道有否需要改名以作區別..如果改,大家又有什麼好提議?
緊急更新4.9版:
-修正7p死彈機bug
回復 支持 反對

回復 58# littlestar13
戰國天下,戰國神兵,戰國亂世,名呢d野 諗下咪有囉. . .
回復 支持 反對

BUG發現:
有船可以越過邊界
/
--------------------------------------------
哦~當時三國同盟, 其他三國棄左
剩低7P開左隻船走
5知點解同盟棄哂
我至以為佢地出5到去
回復 支持 反對

龜甲船只提示死線的大約位置,並非確實位置,
所以船隻超越龜甲船邊界不沉沒是正常情況,再向前才會沉沒,
不知道你有沒有再向前走?若能走到踢人區也不沉,就真是bug了.
謝謝你的關注.
回復 支持 反對