查看: 24211|回復: 69
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 呵呵 睇下台灣既副本同香港既副本

我靜系打左3次 禁多裝a_a 仲要出埋 火弓
* 系一次一板副本裝 囧~~~

回復

-.-pccw玩唔到囧
回復 支持 反對

越睇得多越對台版無興趣
無閃弓無新月
無幸術無海豹稱
無奪寶無競速
去台版既唯一原因其實只係無耐性等佢更新而已 -.-

btw: 請樓主諗一諗, 假如你好想打到新月(or其他你想要既野), 但你刷極都刷唔到, 而某人(假設係我)刷到, 而且係咁開post講, 你會有咩感受?
回復 支持 反對

唉 我個電腦唔知咩事 我第一次玩台灣版彩虹島 佢話 IP已封鎖 大佬 我第一次 就封鎖我? [img][/img]
回復 支持 反對

唉 我個電腦唔知咩事 我第一次玩台灣版彩虹島 佢話 IP已封鎖 大佬 我第一次 就封鎖我? [/img] ...
5201314bem 發表於 28-3-2011 13:59

鎖左你ip 你咪改左ip佢 ;p
回復 支持 反對

唉 我個電腦唔知咩事 我第一次玩台灣版彩虹島 佢話 IP已封鎖 大佬 我第一次 就封鎖我? [/img] ...
5201314bem 發表於 28-3-2011 13:59

事關g1要留住香港玩家
所以要台灣個邊鎖大部份香港ip (佢認ip頭幾個位, 唔洗知你確實ip係咩)

至於改ip
唔係話改就改
方法1: 將彩虹島變成月費遊戲, 買vpn (自己查咩係vpn)
方法2: 做一大堆工作, 搵個免費跳板程式, 然後享受lag死既過程 (雖然有方法唔lag, 但都要做多一堆工作)

我研究過幾日, 都係失敗
不過講真
唔好以為玩台版唔洗俾錢
只係俾少d
寵石係唔洗點呀 但寵食要點
怪物大廈 = 收費地圖
要學覺醒一定要解任 (而且貌似無100%)
3轉一定要解任 (遲d我地出3轉, 應該有得直接買證書, 不過價錢當然要諗諗)

為左玩台版要搞咁多野
不如玩返港版好過
甚至去直接玩日版
(想知日版有咩好, 自己睇彩虹日記)

最後想講既
就係人類總係覺得自己得到既野唔係最好
當自己得到想要既野時
往往會覺得仲有人好過自己
永遠唔會滿足
而不停搵方法滿足自己
到最後發現無一個地方可以長留
正如一開始玩港版唔滿足走去台版
玩玩下台版就會發現日版比台版好
玩過日版之後就會問 點解唔直接去韓版?
最後發現自己無一隻ac玩到180lv
原來最後係自己滿足唔到自己

其實咁講唔係針對某一兩個人
只係覺得
玩到既話唔洗晒命
有咩圖/事物
開一兩個post出黎作分享就好
始終e度係港版討論區
唔洗講太多台版有咩好港版有咩唔好
回復 支持 反對

雪貓好大感覺x___x
回復 支持 反對

樓主自己玩倒台灣彩虹島咪自己慢慢玩.
做咩要話我地知?.
無錯台灣彩虹島係幾好玩.不過都小左好多人玩.
你咁樣開post講.你係想叫人轉玩台灣?
自己本地game都唔支持仲要叫人玩其他地方既game
香港彩虹島咁小人玩.真係多得你d人唔小(一時叫人玩私服.一時玩台服.國服)
回復 支持 反對

-.-pccw玩唔到囧
月影+__+ 發表於 28-3-2011 10:58

玩到.55
回復 支持 反對

雪貓講d野 好有道理55
回復 支持 反對