查看: 8302|回復: 31
打印 上一主題 下一主題
收起左側

識左新朋友 就唔記得我地以前呢班好朋友?

唉...咩叫朋友? 咩叫真心朋友?

話說我而家F.5

F.3個年 我+A,B,C,D 係好朋友黎 成日小息一齊玩 LUNCH一齊食 又成日踢波 好多話題傾 以前真係好FD

但係一升左上F4 佢地以前F3 識落既同班朋友 埋堆 好啦冇問題 有4個1,2,3,4埋左堆 學期初都一齊玩嫁 冇乜野

但係F4之後唔同班 我班房係佢地下一層 食飯開始唔等我 再過多一排 慢慢我同A 好似離左堆 開始跟第2班朋友玩

我想同佢地KEEP住 FD 所以食飯有時都會同佢地食 有時佢地都會叫我地一齊食

到到F5 連B都跟埋我地第2班FD玩 唔知點解 就係咁 C,D同1234 就變左1堆FD 我同A,B 第2堆FD

而家食飯我唔叫 佢地都唔會同我一齊食 小息冇傾計

我同A,B 而家食飯都冇同C,D食 平時出街玩個D  C,D都唔會叫埋我地了... 好多野都話有女 預唔到我地一齊玩 (d女我地唔識)

唉 原本F.3 我同ABCD 大家都好好朋友 出街玩 傾心事 踢波 好開心 完全冇諗過而家會變成咁...

係咪因為佢地識左4個新朋友 所以唔需要我地呢D舊朋友呢?

而家F.3本身好FD既C,D 好似跟本唔重視我地(我+A,B)咁 覺得我地係咪FD都唔緊要咁...

原本係好好朋友 點解會變成咁... 究竟當唔當我地係好朋友? 識左新朋友就唔記得我地?

我成日因為咁好唔開心... 唉 見到FB 佢地出街玩 笑得好開心既相 我就會好SAD 點解相入面冇我份?你地就玩得開心 我呢?

雖然而家大家都係fd 但係個關係已經由好朋友變為朋友...

我而家都唔會指望會好似F.3咁FD 諗住就咁由佢 唔FD咪FD 既然佢地唔重視我 我都唔會重視佢地

唔開心 係到舒發下感受 不喜勿插/.\

版主提示:
本主題將於2011年11月28日移往「人際關係」版。
回復

升左中四會咁架 我依加F.5都當F.4係要識另1d新朋友一樣
其次啦,中四分科 個學業成績話題當然會唔同左
當一段友誼去到終結既時候而又過左好耐冇聯絡就會慢慢淡落
你咪都係自己果班搵返d fd玩下囉 之前果d唔一定要成日聯絡先係朋友 好似舊生互相聯絡既道理一樣
回復 支持 反對

升左中四之後唔同晒 中四打後都係同1班...
回復 支持 反對

中學既友誼.. 太假了..
回復 支持 反對

唔同班搞到唔fd咁 但係佢地跟本唔重視以前呢一段友誼...
回復 支持 反對

有冇FD對於我黎講冇乜所謂
回復 支持 反對

係咁嫁啦
你第時dse完
出黎打工/入大學
你都味必搵番佢地玩
宜家我都冇同f.3 d fd玩
掛住自已d學業仲好
回復 支持 反對

那些叫同學.不是朋友
因為是"同" "學"..
若果畢業後3個月內還有聯絡.這才叫朋友
回復 支持 反對

其實好多所謂既朋友一畢左業..
就唔會再係朋友
回復 支持 反對

那只是同學的友宜.
回復 支持 反對