查看: 7838|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 四絕琴韻不出失明的方法穩穩打完前半管

哈佬~~無聊走過天龍的17173區 發現左呢條貼  四絕不失明打  睇過回應區 有人話第一隻王可以唔出陷阱  唔知真定假啦

下面呢個方法有待驗證

反正本人是已經沒玩天龍了

倘若不行的  別找磚 . .  

今天四絕第一次這麼刷,分享給大家,知道的可以忽略,不知道的可以試試。

方法很簡單,就是所有人站到(45,102)這個點位上,收掉寶寶,狂揍BOSS就好了,所有人一定要在這個點位,一旦有人離開這個點位,BOSS會脫離戰鬥,近攻尤其要注意,等BOSS在身旁再打。

下面上圖看看,一個人開怪,其他人到(45,102)。

(“請手動輸入坐標”,打天外的應該很熟悉這句話!)。

開怪後,開怪的人失明,等狀態消失後同樣手動輸入坐標來到點位上。

近攻不要著急打怪,確保BOSS在身旁再打。

大家保持在點位上,接著狂甩技能就可以了。

BOSS半血後,大家向裡移動,離開回音幡,之後正常打即可。

所有人配合的話,還是很節省時間,EM也不用費勁加血,不過稍有不注意BOSS容易脫離戰鬥,歡迎大家嘗試

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
蘭鈴 + 10

查看全部評分

回復

如果呢個方法行得通既話打呢隻就唔洗甘麻煩啦~
正呀
回復 支持 反對

今晚試下先 多謝分享
回復 支持 反對

石頭高了,副本樂趣低了
係咪都秒住過架啦
回復 支持 反對

回復 4# fongkapan

石高又如何 根本樂趣唔系喺石度
想當年 3m血開始玩5燕 追求連控 控死慕容復  凌波輕功走冰天  呢啲先有意思
以前一組80組 哪怕未有石  而家根本無得同以前比較
回復 支持 反對

回復  fongkapan

石高又如何 根本樂趣唔系喺石度
想當年 3m血開始玩5燕 追求連控 控死慕容復  凌波輕功走 ...
心隨風去 發表於 18-1-2014 01:33

我咪就係話石高左之後,d副本冇晒樂趣囉5石80組,冰天都冇需要走,打王都唔洗磨,秒住過
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

咁點car陷阱
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對