打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [召喚]有玩diva既玩家 + 1個(幾無聊)既問題

回復 180# 怪盜kid
我記得我有次玩愛言葉
唔小心禁錯左1個音 (哭)
咁就冇左次per-.- sosad

星屑ユートピア我玩極都per唔到
次次都係衰係中間d過門
我仲未掌握到個節奏
消失我暫時都唔玩住 遲下我練好其他歌先

裏表lol 我見到尾段果度淆左...
於是唔敢玩-.-
好犀利wor你lol 咁快就挑戰裏表
回復 支持 反對

回復 182# Torchic╳小火雞
-.-其實去到後面要睇音已經好困難
通常d音會間住間住咁出
但係首歌又快
睇得黎 再諗要用咩手黎 其實都已經要禁音..
所以去到呢d位 我諗我會一時單手一時雙手lolol
回復 支持 反對

回復 184# Torchic╳小火雞
前面既副歌就冇乜野
最難都係尾段既副歌
不過d連音係單音已經比較易禁d
如果間住果d就麻煩了orz
就咁睇唔知要禁得幾快 我又比較唔到..
驟眼望就覺得單手得 不過佢冇hold音的話
我諗雙手會比較方便
回復 支持 反對

回復 187# Torchic╳小火雞
extreme果堆就堅係麻煩了-.-
有時加埋hold 雙手會唔就手
同音可以雙手? 見到係同音既我會用單手就算lol
回復 支持 反對

回復 189# Torchic╳小火雞
原來係咁
呢個問題我玩night fever既時候就成日要面對
我次次都係揀棄hold保combo算-.-
如果係想保combo 就唔好要hold啦
除非本身對首歌熟 / 有把握啦 咁就可以hold住禁其他音都得
都係睇下自己玩既時候以combo定係分數為目的黎決定
回復 支持 反對

回復 191# Torchic╳小火雞
流歌流歌夜狂熱@@ 我笑左
night fever的確冇裏表 / G&I咁難既

唔知幾時會出新歌呢
回復 支持 反對

回復 197# Torchic╳小火雞
下次玩既時候我都試下玩呢首先
棄hold算數(茶)

那個 「返返去本來既3Great 1NotClear既狀態」姐係點?
唔係好明

哇 原來呢度連帖要扣10樂點咁多的 (驚)
回復 支持 反對

回復 199# Torchic╳小火雞
O_o 10樂點都幾夠阻嚇的了
執版規要好大工程的lol
不過有咩唔岩既都係要改架啦 (茶)

popipo原來咁難玩的啊
係唔係衰在係尾段果d
回復 支持 反對

回復 201# Torchic╳小火雞
分開幾part黎執啦或者
執好之後先一次過post上黎就好了

我之前睇過popipo ex既片
真係嚇親我
我試下跟住禁啦 禁禁下就放棄左=.=
我load唔切要點禁orz
我都覺呢首係4首之中最易架啦
起碼佢唔係全首都難
裏表同イヤイヤ基本上都係全首都難

初音幾時會黎HK搞concert lolol
不過宜家仲係唔係sega搞

不是吧 加價的話我可是負擔不起的orz (淚)
回復 支持 反對

回復 209# Torchic╳小火雞
rival code果個係咪好友功能黎?
同埋使唔使每玩一首都set1次 / 有得自己較?

random係唔係又係到玩既時候先知係咩歌黎lol

18XXX VP (葡萄mode)
買到18件泳衣了 orz

連bgm都改左? 我睇下youtube會唔會d最新錄既片 聽下先

點樣set great同excellent線?
我搵唔到的說
回復 支持 反對