查看: 47128|回復: 1379
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [召喚]有玩diva既玩家 + 1個(幾無聊)既問題

上網睇左好多youtube既diva片之後
我係度諗 其實d人係點樣錄影- -
d片大致可以分為2類
1. 就好似係電腦入面玩 再用錄影工具錄咁
2. 用手機之類 總之會影到周圍既環境同埋收到好多雜音
我又唔見部機邊度有個錄影功能
官網亦都冇講
於是就好奇第1類片既錄影方法
唔知呢度有冇人知?

另外...見到呢度除左配信樂曲既帖之外
好似冇乜人發過diva既帖咁既@@
其實呢度多唔多人有玩
(講明先 我有玩過 不過唔係成日得閒玩咁解
可能隔2-3個禮拜先有機會玩一次)
回復

好似係遊戲入面有個功能幫你錄影放上NICONICO....

但點整我就唔識;囧
回復 支持 反對

好似係遊戲入面有個功能幫你錄影放上NICONICO....

但點整我就唔識;囧
jimmg12 發表於 6-5-2012 10:36 AM

原來係咁
咁我要研究下佢個版面先得-.-"
因為我都想試下自己錄片,之後比自己睇番
回復 支持 反對

另外...見到呢度除左配信樂曲既帖之外
好似冇乜人發過diva既帖咁既@@
其實呢度多唔多人有玩
(講明先 我有玩過 不過唔係成日得閒玩咁解
可能隔2-3個禮拜先有機會玩一次)
小雪冰 發表於 2012/5/6 08:53

老實講 目前以我所睇到既
間唔中有玩既人應該都有兩三個
不過 呢度會煲PDA既應該得我一個掛
(一般上手的PDA玩家應該都去了g什麼字頭論壇的吧

不過好開心
終於又多一個會玩PDA既人入黎
歡迎任何發問或者分享(茶
回復 支持 反對

老實講 目前以我所睇到既
間唔中有玩既人應該都有兩三個
不過 呢度會煲PDA既應該得我一個掛
(一般上手的PD ...
Torchic╳小火雞 發表於 11-5-2012 11:39 AM

咦 又會咁少既lol..
其實我都唔係玩左好多次昨
宜家都係得20幾LV 超低
不過可能因為我有玩過2nd 所以玩街機既時候都易d上手..
已經有能力玩8星extreme -v-
回復 支持 反對

咦 又會咁少既lol..
其實我都唔係玩左好多次昨
宜家都係得20幾LV 超低
不過可能因為我有玩過2nd 所以玩街 ...
小雪冰 發表於 2012/5/11 14:59

本身個版都唔算多人(n壇太過著重網遊發展啦
況且呢度既人都係傾jubeat多

同埋個lv呢 其實好易升
你打一首未打過既歌 你會發現你lv會升得好快
但係你打一首打過既歌 你會發現你條經驗值條bar只會升得少少 甚至冇升過

========================

講起2nd
2nd extend又有兩首歌移植到PDA
我去發帖先
回復 支持 反對

本身個版都唔算多人(n壇太過著重網遊發展啦
況且呢度既人都係傾jubeat多

同埋個lv呢 其實好易升
你打一首 ...
Torchic╳小火雞 發表於 11-5-2012 09:39 PM

我都見到出面勁多jubeat帖
可惜我冇玩過 而且都冇咁多錢玩2隻街機game x_x
如果我宜家唔係玩緊$3一局arcade 我一早破左產...
(超平 第1次玩果陣完全係嚇親我lol)

原來係咁
其實我都唔太著重LV
升既原因都係為左威姐 (我自己認為)
最緊要都係玩自己鐘意既歌 + 買面板同埋模組 (表示宜家好需要大量VP) ~
我會prefer handle到1首熟歌既extreme先
之後 / 中途都試下玩其他未玩過既歌
不過玩之前我都會聽幾次先
因為我想一玩就至少玩hard normal或以下太低能-.-"
或者我講下我有玩開咩歌既extreme la
1. just be friends (玩熟左又唔覺得太難 但我覺得一堆連音果度比較煩)
2. 炉心融解 (都唔算太難既a_a)
3. moon (更加容易)

最近挑戰緊voice
回復 支持 反對

ya
唔好受成績同lv束縛 總之玩自己喜歡的就好

同埋hard以下果d
玩唔玩就隨你啦
(但係我激唱玩唔到ex 所以要迫住玩hard)

我咩歌都間唔中玩下
不過講起voice...中間堆連打實在好煩
仲煩過JBF一開頭果d連打
回復 支持 反對

ya
唔好受成績同lv束縛 總之玩自己喜歡的就好

同埋hard以下果d
玩唔玩就隨你啦
(但係我激唱玩唔到ex 所以 ...
Torchic╳小火雞 發表於 11-5-2012 11:09 PM

通常我都係玩課題既時候先會逼住玩hard或以下a_a
順便玩d少玩既歌 咁就可以再順便玩埋挑戰賺vp...
我見過有人玩激唱ex 睇到我呆左-.-"
難度不愧為9*-_-

通常我一開始都係玩左有玩開果堆歌先
玩到悶悶地就玩下其他
voice第1次chorus既連打我都話仲可以勉強應付
第2次既連打我就分分鐘miss-_-
最慘既就係第1次chorus後果一大堆
真係要練得多先多d把握

JBF一開頭果堆連打其實都係同一個制
所以只要夠手力就ok..冇乜大問題
回復 支持 反對

通常我都係玩課題既時候先會逼住玩hard或以下a_a
順便玩d少玩既歌 咁就可以再順便玩埋挑戰賺vp...
我見過 ...
小雪冰 發表於 2012/5/12 09:05

激唱EX我都玩唔到
不過賭Per呢家野 玩得多真係會心臟病發(?

講起VOICE
有一排我狂煲 上到全國第13x位(上年9月既事
不過宜家已經跌到去第248位左右(5月12日計

================================

同埋最近又有contest啦
順便打低lv曲賭P先
回復 支持 反對